El COPCV assessora a l'Ajuntament de Castelló en la campanya antibullying #Dónalacara

Mar Lluch, Vicedegana 3a del COPCV ha assistit junt amb Mari Carmen Moles, Vocal de la Junta de Govern del Col·legi, a la presentació d'esta iniciativa amb la qual es treballarà en la prevenció de l'assetjament escolar.

Este matí, Enric Porcar, Regidor d'Educació en l'Ajuntament de Castelló, ha presentat la campanya #Dónalacara. Es tracta d'un projecte contra l'assetjament escolar orientat a escolars, en el que ha col·laborat el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana.

En l'acte, a què han assistit Mar Lluch, Vicedegana 3a del COPCV i Mari Carmen Moles, Vocal de la Junta de Govern del Col·legi, s'han donat a conèixer els cartells dissenyats per Enric Redón que ja s'han instal·lat en els col·legis públics i concertats, en la majoria de les instal·lacions esportives, i en biblioteques i sales de lectura municipals de la capital de la Plana.

 

Roda de premsa de presentació de la campanya "Dóna la cara"

Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern del COPCV i psicòloga educativa, ha treballat amb l'equip de la regidoria orientant, entre altres aspectes, sobre quins eren els missatges més apropiats als que donar difusió entre els escolars. Per això, els personatges que apareixen en el cartell simbolitzen els quatre papers que existeixen en una situació d'acaçament: l'assetjat, l'assetajador, l'observador i l'entorn, i a cada un d'ells, se li ha donat una frase i un missatge en positiu.

Per la seua banda, l'edil ha afirmat que “davant l'assetjament escolar és necessari donar la cara i que tota la comunitat educativa s'implique. Hem triat il·lustracions dirigides específicament als adolescents i hem convertit el lema de la campanya, #Dónalacara en un hashtag que ens permeta fer difusió de la mateixa a través de xarxes socials".

Esta campanya amb què es pretén conscienciar i previndre el bullying, engloba diverses accions entre les que es troben la realització de grafittis contra l'acaçament escolar pels alumnes dels col·legis; iniciatives en xarxes socials, o una xerrada dirigida a les Ampas i coordinadores de Convivència i Igualtat.  Dita trobada, en la qual participarà el COPCV, tindrà lloc el pròxim mes d'octubre. A més, una altra de les actuacions contemplades dins de la campanya, és una xerrada destinada als pares i mares d'alumnes i alumnes de Castelló, a càrrec d'Óscar Cortijo, Vicedegà del COPCV, expert i autor del llibre “Cómo prevenir el acoso escolar”.

El Col·legi agraeix a l'Ajuntament de Castelló la inclusió de professionals de la Psicologia en este projecte que qualifiquen com “relevant per a la ciutat”.

 Noticias relacionadas

  • 05/05/2020
Comunicado Día Internacional contra el Acoso Escolar - 2 de mayo 2020

La Psicología Educativa imprescindible en los procesos de orientación, asesoramiento e intervención para su prevención, detección y tratamiento en los entornos educativos y centros escolares.
Leer

  • 05/05/2020
ARTÍCULO: Predictores de ser víctima de acoso escolar en Educación Primaria: una revisión sistemática

Autor/es: Zara Suárez-García, David Álvarez-García y Celestino Rodríguez. Universidad de Oviedo.
Leer

  • 30/04/2020
Entrevista a Enric Valls, director de AEPAE: “al acoso escolar lo definen dos características: el desequilibrio de poder y la intencionalidad”

Recuperamos esta entrevista con motivo del Día Mundial contra el Acoso Escolar que se conmemora el 2 de mayo. En febrero, Valls impartió en el COPCV la conferencia ‘La prevención en el acoso escolar: una asignatura pendiente’ en la que dio a conocer datos, en qué consiste este comportamiento violento entre escolares y qué recursos tenemos para detectarlo y atajarlo.
Leer

  • 30/04/2020
GUÍA: Acoso y ciberacoso escolar en alumnado con discapacidad

Lobato, S. (dir.), Acoso y ciberacoso escolar en alumnado con discapacidad. Madrid, Fundación ONCE, Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), 2019, 136 p.
Leer

  • 29/04/2020
Dia Internacional contra l'assejament escolar - 2 de maig 2020

La Conselleria d'Educación, Cultura i esport llança la campanya 'Jo practique #CiberBonTracte',
Leer

  • 12/03/2020
GUÍA: Estudio de acoso escolar en implantados cocleares

Rial, A., Zamora, L., Estudio de acoso escolar en implantados cocleares. Barcelona, Federación AICE, 2019, 100 p.
Leer