Els assessors del COPCV, Paloma Botella i Francisco Conesa, assisteixen a l'acte de commemoració del Dia Mundial de l'Alzheimer organitzat per FEVAFA

Baix el lema #EVOLUCIÓ, enguany la Federació Valenciana d'Associacions de Familiars de persones amb Alzheimer reivindica la necessitat d'impulsar la investigació per a garantir la comprensió i un adequat abordatge integral d'aquesta malaltia.

En l'acte, celebrat divendres passat en el Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF), s'han destacat les xifres de persones afectades per Alzheimer en la Comunitat Valenciana: 37.377, el 69% d'elles dones. Segons el president de FEVAFA, Emili Marmaneu, des de principi d'any, s'han diagnosticat 4.000 nous casos.

Els membres de la taula presidencia, formada pel president de les Corts Valencianes, Enric Morera, la directora general de Persones Majors, Mercedes Santiago, el president de FEVAFA, Emili Marmaneu, i el president de MICOF, Jaime Ginés, ha posat l'accent en l'impacte directe que té aquesta malaltia sobre les famílies i cuidadors, així com la falta de mitjans de finançament per a ampliar la xarxa de recursos, tant assitencials com de suport a les famílies. En aquest sentit, Enric Morera ha recollit les inquietuds expressades per FEVAFA per a donar-los trasllat als grups polítics de les Corts.

L'acte va finalitzar amb  el lliurament dels 'Premis FEVAFA 2018' a diferents col·lectius, i amb la lectura del manifest en commemoració del dia Mundial de l'Alzeimer.

 

Mesa presidencial de l'acte de commeoració del Dia Mundial de l'Alzheimer.

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 05/12/2022
IMPORTANTE. Regularización del servicio de correo electrónico

Próximamente, todas las cuentas de correo con los dominios @cop.es y @psired.es recibirán un email. Para continuar utilizando estas cuentas, tendrán que aceptar las condiciones de servicio y normas de uso. De lo contrario, serán eliminadas.
Leer

  • 28/11/2022
Acompañamos a los profesionales de Farmacia en el Día de su Patrona

Vicenta Esteve, secretaria del COPCV, y Josefina Carboneras, vicesecretaria del mismo, asisten al acto celebrado el 26 de noviembre.
Leer

  • 23/11/2022
Els socis del Govern Valencià presenten en les Corts unes esmenes orientades a millorar la salut mental

En els documents es presenten iniciatives orientades a millorar l'atenció en salut mental, augmentar la ràtio de psicòlegs i incloure'ls en Atenció Primària.
Leer

  • 21/11/2022
Como vocal del Mecanismo Nacional de Prevención de la Tortura, Vicenta Esteve, asiste a la reunión de esta unidad

El Consejo Asesor del Mecanismo Nacional de Prevención de la Tortura (MNP), perteneciente al Defensor del Pueblo, se reúne para analizar las acciones realizadas hasta la fecha. Nuestra secretaria, forma parte de este órgano desde el año 2013.
Leer

  • 11/11/2022
Estrenem imatge de 'El Recull'

Des de fa quasi 40 anys, us enviem esta revista (primer en paper i després digital) per a mantindre-us al corrent de totes aquelles informacions que afecten a la nostra disciplina professional. Ara, us volem fer partíceps d'alguns canvis en la seua imatge.
Leer

  • 07/11/2022
Exempció del màster de formació del professorat per a llicenciats/ades en psicologia abans de 2009 amb formació pedagògica i didàctica

A través de la seu electrònica del COPCV, podeu fer-nos arribar inconvenients o problemes sorgits arrel d’haver presentat l'acreditació de la formació pedagògica i didàctica a l’administració. D’esta manera, podrem traslladar la informació a la Direcció General d'Ordenació Acadèmica de la Conselleria d'Educació per a que estudie cada cas.
Leer