Els assessors del COPCV, Paloma Botella i Francisco Conesa, assisteixen a l'acte de commemoració del Dia Mundial de l'Alzheimer organitzat per FEVAFA

Baix el lema #EVOLUCIÓ, enguany la Federació Valenciana d'Associacions de Familiars de persones amb Alzheimer reivindica la necessitat d'impulsar la investigació per a garantir la comprensió i un adequat abordatge integral d'aquesta malaltia.

En l'acte, celebrat divendres passat en el Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF), s'han destacat les xifres de persones afectades per Alzheimer en la Comunitat Valenciana: 37.377, el 69% d'elles dones. Segons el president de FEVAFA, Emili Marmaneu, des de principi d'any, s'han diagnosticat 4.000 nous casos.

Els membres de la taula presidencia, formada pel president de les Corts Valencianes, Enric Morera, la directora general de Persones Majors, Mercedes Santiago, el president de FEVAFA, Emili Marmaneu, i el president de MICOF, Jaime Ginés, ha posat l'accent en l'impacte directe que té aquesta malaltia sobre les famílies i cuidadors, així com la falta de mitjans de finançament per a ampliar la xarxa de recursos, tant assitencials com de suport a les famílies. En aquest sentit, Enric Morera ha recollit les inquietuds expressades per FEVAFA per a donar-los trasllat als grups polítics de les Corts.

L'acte va finalitzar amb  el lliurament dels 'Premis FEVAFA 2018' a diferents col·lectius, i amb la lectura del manifest en commemoració del dia Mundial de l'Alzeimer.

 

Mesa presidencial de l'acte de commeoració del Dia Mundial de l'Alzheimer.

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 23/02/2024
El COPCV lamenta profundamente las terribles consecuencias del incendio de Nou Campanar

Nos hemos puesto a disposición de las administraciones para todo aquello que sea necesario. La intervención de psicólogos especialistas en Emergencias es fundamental tanto en los primeros momentos como en los días posteriores.
Leer

  • 23/02/2024
Día de la Psicología (24 de febrero)

Desde 1983, en España, se considera que Juan Huarte es su patrono.
Leer

  • 20/02/2024
Àrea personal del col·legiat i col·legiada

Coneix les gestions que pots fer en línia.
Leer

  • 16/02/2024
Lanzamiento de la Newsletter "Psico-Actualidad" por el COP Melilla

Destinada a mantener informada a la comunidad sobre las últimas novedades y avances en el campo de la psicología.
Leer

  • 12/02/2024
Imagen Profesional

El COPCV recomienda el uso del sello distintivo personalizado que ponemos a disposición de los colegiados y colegiadas para facilitar su identificación como profesionales de la Psicología.
Leer