La base de dades d'educació ÍTACA inclourà, aquest curs, les dades dels gabinets psicopedagògics municipals

El COPCV i la Direcció General d'Inclusió Educativa de la Conselleria es van reunir el mes de desembre per a impulsar l'accés al sistema d'informació que connecta a tots els membres del sistema educatiu, i abordar la baremació de les pròximes oposicions de Secundària d'Orientació.

A la trobada amb la directora general d’Inclusió Educativa de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Andrés, van acudir Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern del COPCV, i Cristina Gómez, membre de la Comissió d'Intervenció Municipal del Col·legi.

L'objectiu prioritari de la reunió, que va tindre lloc el passat 10 de desembre, era abordar temes relacionats amb els gabinets psicopedagògics municipals, com són l'accés a l'aplicatiu ÍTACA, sistema que interconnecta a més de 2.000 centres educatius de la Comunitat; l'accés a la formació de la Conselleria; i la baremació de la pròxima convocatòria d'accés al cos de professors d'Ensenyament Secundari d'Orientació. Concretament, s'ha establit la col·laboració entre el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat i el govern valencià per a introduir en el sistema Ítaca 3, durant el segon trimestre del curs escolar, les dades dels gabinets psicopedagògics municipals.

En l'entrevista, que es va desenvolupar en un ambient distés i d'interés, es va realitzar un resum històric de la contribució dels gabinets psicopedagògics municipals al sistema educatiu valencià en matèria d'orientació psicopedagògica i professional, que han permés desenvolupar un model d'intervenció sistèmic i comunitari, el més adequat per a garantir la inclusió educativa.

 

 

 

 



Noticias relacionadas

  • 24/04/2025
GUÍA: Fichas de buenas prácticas para la atención a problemas de salud mental en Educación Secundaria.

Desarrollado por la Universidad de Navarra en colaboración con la Universidad Internacional de La Rioja UNIR- ITEI.
Leer

  • 23/04/2025
Psicólogos educativos en centros escolares: una necesidad señalada por niños, adolescentes, padres y educadores

Los niños/as, los adolescentes y las familias valoran muy positivamente la figura del/de la psicólogo/a, destacando las dificultades de acceso a esta ayuda profesional debido a los costes, los tiempos de espera y el estigma social.
Leer

  • 17/04/2025
GUÍA: Fichas de buenas prácticas para la atención a problemas de salud mental en Educación Primaria

Desarrollado por la Universidad de Navarra en colaboración con la Universidad Internacional de La Rioja UNIR- ITEI.
Leer

  • 14/04/2025
Conferencia: 'Los trastornos del neurodesarrollo: el impacto en la familia del diagnóstico'

El 6 de mayo, Ainhoa Aguado, técnico en Atención Temprana, realizará esta charla formativa en la Plataforma de Formación Online del COPCV. Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 10/03/2025
El COPCV es suma a l'enhorabona pels 40 anys del Consell Escolar Autonòmic

Estem mantenint reunions amb aquest òrgan de participació amb l'objectiu de que compten amb els psicòlegs educatius per tal de promoure accions preventives en matèria de salut mental dins els centres educatius.
Leer

  • 04/03/2025
Curs 418 'Les tertulies dialògiques com a eina de dinamització socioeducativa'

Organizat per la Diputació de València dins del seu Pla General de Formació Local. Dirigit als professionals dels àmbit socioeductiu de l’administració local.
Leer