La base de dades d'educació ÍTACA inclourà, aquest curs, les dades dels gabinets psicopedagògics municipals

El COPCV i la Direcció General d'Inclusió Educativa de la Conselleria es van reunir el mes de desembre per a impulsar l'accés al sistema d'informació que connecta a tots els membres del sistema educatiu, i abordar la baremació de les pròximes oposicions de Secundària d'Orientació.

A la trobada amb la directora general d’Inclusió Educativa de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Andrés, van acudir Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern del COPCV, i Cristina Gómez, membre de la Comissió d'Intervenció Municipal del Col·legi.

L'objectiu prioritari de la reunió, que va tindre lloc el passat 10 de desembre, era abordar temes relacionats amb els gabinets psicopedagògics municipals, com són l'accés a l'aplicatiu ÍTACA, sistema que interconnecta a més de 2.000 centres educatius de la Comunitat; l'accés a la formació de la Conselleria; i la baremació de la pròxima convocatòria d'accés al cos de professors d'Ensenyament Secundari d'Orientació. Concretament, s'ha establit la col·laboració entre el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat i el govern valencià per a introduir en el sistema Ítaca 3, durant el segon trimestre del curs escolar, les dades dels gabinets psicopedagògics municipals.

En l'entrevista, que es va desenvolupar en un ambient distés i d'interés, es va realitzar un resum històric de la contribució dels gabinets psicopedagògics municipals al sistema educatiu valencià en matèria d'orientació psicopedagògica i professional, que han permés desenvolupar un model d'intervenció sistèmic i comunitari, el més adequat per a garantir la inclusió educativa.

 

 

 

 Noticias relacionadas

  • 12/10/2020
Cuota de inscripción reducida para colegiados del COPCV

6TH International Congress of Clinical and Health Psychology in Children and Adolescents
Leer

  • 11/10/2020
OFERTA COLEGIADOS: Paradores Nacionales

Paradores Nacionales, ofrece descuentos y precios especiales a los colegiados del COPCV.
Leer

  • 04/09/2020
V edición Gira por la infancia 2020

La finalidad del proyecto es crear una cultura del buen trato a través de la participación infantil. Este año, será virtual.
Leer

  • 03/09/2020
La pandèmia ha evidenciat la importància de l’escola a nivell social i com a vertader espai d’igualtat d’oportunitats

Davant la tornada a les classes, parlem amb Andrea Ollero, vocal d’educativa del COPCV, qui recalca que no s’ha d’oblidar que “l’educació és un dret del xiquet/a i que l’escola és l’espai que el garanteix amb igualtat”.
Leer