La base de dades d'educació ÍTACA inclourà, aquest curs, les dades dels gabinets psicopedagògics municipals

El COPCV i la Direcció General d'Inclusió Educativa de la Conselleria es van reunir el mes de desembre per a impulsar l'accés al sistema d'informació que connecta a tots els membres del sistema educatiu, i abordar la baremació de les pròximes oposicions de Secundària d'Orientació.

A la trobada amb la directora general d’Inclusió Educativa de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Andrés, van acudir Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern del COPCV, i Cristina Gómez, membre de la Comissió d'Intervenció Municipal del Col·legi.

L'objectiu prioritari de la reunió, que va tindre lloc el passat 10 de desembre, era abordar temes relacionats amb els gabinets psicopedagògics municipals, com són l'accés a l'aplicatiu ÍTACA, sistema que interconnecta a més de 2.000 centres educatius de la Comunitat; l'accés a la formació de la Conselleria; i la baremació de la pròxima convocatòria d'accés al cos de professors d'Ensenyament Secundari d'Orientació. Concretament, s'ha establit la col·laboració entre el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat i el govern valencià per a introduir en el sistema Ítaca 3, durant el segon trimestre del curs escolar, les dades dels gabinets psicopedagògics municipals.

En l'entrevista, que es va desenvolupar en un ambient distés i d'interés, es va realitzar un resum històric de la contribució dels gabinets psicopedagògics municipals al sistema educatiu valencià en matèria d'orientació psicopedagògica i professional, que han permés desenvolupar un model d'intervenció sistèmic i comunitari, el més adequat per a garantir la inclusió educativa.

 

 

 

 Noticias relacionadas

  • 17/05/2024
DEMÀ - Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 06/05/2024
Protocolo Enfermería-Psicología escolar para optimizar competencias

Los consejos de ambas profesiones hablan de pautar sus campos de actuación en pro de la atención óptima al alumno.
Leer

  • 02/05/2024
Dia Internacional contra l’assetjament Escolar, 2 de maig

S'han de dur a terme intervencions basades en la família, l'escola i la comunitat, tenint en compte la perspectiva de gènere. Previndre l'assetjament escolar és possible amb els recursos adequats.
Leer

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer