La base de dades d'educació ÍTACA inclourà, aquest curs, les dades dels gabinets psicopedagògics municipals

El COPCV i la Direcció General d'Inclusió Educativa de la Conselleria es van reunir el mes de desembre per a impulsar l'accés al sistema d'informació que connecta a tots els membres del sistema educatiu, i abordar la baremació de les pròximes oposicions de Secundària d'Orientació.

A la trobada amb la directora general d’Inclusió Educativa de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Andrés, van acudir Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern del COPCV, i Cristina Gómez, membre de la Comissió d'Intervenció Municipal del Col·legi.

L'objectiu prioritari de la reunió, que va tindre lloc el passat 10 de desembre, era abordar temes relacionats amb els gabinets psicopedagògics municipals, com són l'accés a l'aplicatiu ÍTACA, sistema que interconnecta a més de 2.000 centres educatius de la Comunitat; l'accés a la formació de la Conselleria; i la baremació de la pròxima convocatòria d'accés al cos de professors d'Ensenyament Secundari d'Orientació. Concretament, s'ha establit la col·laboració entre el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat i el govern valencià per a introduir en el sistema Ítaca 3, durant el segon trimestre del curs escolar, les dades dels gabinets psicopedagògics municipals.

En l'entrevista, que es va desenvolupar en un ambient distés i d'interés, es va realitzar un resum històric de la contribució dels gabinets psicopedagògics municipals al sistema educatiu valencià en matèria d'orientació psicopedagògica i professional, que han permés desenvolupar un model d'intervenció sistèmic i comunitari, el més adequat per a garantir la inclusió educativa.

 

 

 

 Noticias relacionadas

  • 20/06/2024
'Encuentros en la Fundación'. Maite Garaigordobil: '“La relevancia de la psicología educativa en el bienestar psicológico y en la prevención'

Webinar organizada por la FIDAP en colaboración con el COPCV y la Academia de Psicología de España. Tendrá lugar el 11 de julio a las 19:00h.
Leer

  • 18/06/2024
Mantenim una reunió amb el president del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana

Ambdues entitats coincideixen en la importància de que psicòlegs educatius estiguen dins el Sistema Educatiu Valencià.
Leer

  • 23/05/2024
El contexto educativo: clave para la prevención de la conducta suicida

Así lo afirma un estudio publicado en la revista School Mental Health y llevado a cabo por psicólogos/as.
Leer

  • 23/05/2024
Resum i fotografies de la XV Jornada de psicologia, educació i municipi del COPCV

En esta trobada professional celebrada recentment, s'ha recordat i argumentat la importància del municipalisme en la societat actual.
Leer

  • 17/05/2024
DEMÀ - Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 06/05/2024
Protocolo Enfermería-Psicología escolar para optimizar competencias

Los consejos de ambas profesiones hablan de pautar sus campos de actuación en pro de la atención óptima al alumno.
Leer