La vocal, Mª Carmen Molés, assisteix a l’acte d’entrega del Premi Olimpia 2021

Es tracta d'un reconeixement amb el qual es posa en valor la figura de la dona en diferents àmbits. De fet, l'esdeveniment s'ha celebrat dins la commemoració institucional pel Dia Internacional de la Dona.

La vocal del COPCV, Mª Carmen Molés, com a representant del Consell de Benestar Social, ha assistit a l’acte d’entrega del Premi Olimpia 2021 que atorga el Consell Municipal d'Igualtat d'Oportunitats de Dones i Homes de Castelló. Un esdeveniment, celebrat el 26 de març, que s’emmarca dins l’acte institucional pel Dia Internacional de la Dona. Per això, a més de l’entrega del Premi Olimpia, s’han donat els reconeixements de la XXVIII edició del concurs de Relats de Dones 2020. El Teatre del Raval ha sigut el lloc elegit per desenvolupar estes acciones de manera presencial guardat, naturalment, totes les mesures de protecció front a la Covid.

Rosalía Torrent Esclapés, ha rebut este guardó de mans de la regidora de Feminisme i LGTBI, Verónica Ruiz, i l’alcaldesa de la cuitat, Amparo Marco. La seua intervenció s’ha centrat en fer un repàs per la vida d’Olimpia Gouges, escriptora política que va néixer al 1748 i que va destacar per les seues obres feministes i revolucionàries per al seu temps. De fet, ta i com a recordat Torrent,  en 1791, prenint com a model la Declaració de 1789, va publicar un manifest titulat ‘La Declaració dels Drets de la Dona i la Ciutadana’. Es tractava d’una interpretació del primer, aplicada a les dones.

Torrent és llicenciada en Història de l'Art i Doctora Cum laude en Filosofia en l'àmbit de l'Estètica i la Teoria de les Arts per la Universitat de València. Actualment, és directora del 'Museu Contemporari Vicent Aguilera Cerni' de Vilafamés i exerceix com a catedràtica a la Universitat Jaume I de Castelló. Els seus estudis estan vinculats a l'art, el disseny, el patrimoni i el gènere.

Per la seua banda, la regidora de Feminisme i LGTBI,  ha destacat el paper que les dones han fet al front de la pandèmia, mencionant al grup de professionals de la Psicologia, mentre que l’alcaldesa, per tancar l’acte, ha fet un recorregut històric per les dones que han fet història en diversos àmbits, mencionant a algunes de les presents en l’auditori.

 

La vocal, Mª Carnen Molés, junt amb la premiada, R. Torrent (d'esq. a dta.).

 

Informació relacionada:

Reunió que l'Ajuntament de Castelló convoca per elegir el Premi Olimpia 2021 

 

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 26/05/2021
V Certamen de Relats Beatriu Civera

El certamen impulsat des de la Regidoria d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI obri el termini d'inscripcions fins el 31 de maig 2021.
Leer

  • 18/05/2021
El COPCV apoya las reivindicaciones de las Jornadas contra la LGTBIfobia de Castelló

Zoraida Granados, asesora de la Junta, ha asistido como representante del COPCV, a los actos enmarcados en estas Jornadas. En ellos, se ha exigido la aprobación de una Ley Trans a nivel estatal y el desarrollo de políticas que promuevan la igualdad de las personas transgénero.
Leer

  • 17/05/2021
Día Internacional contra la Homofòbia, la Transfòbia y la Bifòbia

'Per una societat inclusiva que garantisca el benestar de totes les persones'. / Día Internacional contra la Homofobia, la Transfobia y la Bifobia. 'Por una sociedad inclusiva que garantice en bienestar de todas las personas'.
Leer

  • 03/05/2021
Webinar per oferir a la ciutadania formació en igualtat i violència de gènere

L'activitat organitzada per l'Escola d'Igualtat de l'Ajuntament de Castelló, es celebrará el proper 11 de maig 2021
Leer

  • 23/04/2021
Durant el confinament, les dones continuaren assumint la majoria de tasques de la llar

Són les conclusions extretes de l’enquesta sobre corresponsabilitat que l’Ajuntament ha fet a dones de la ciutat. Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV, ha estat present en l’acte.
Leer

  • 09/03/2021
Resum - Junta General Ordinària 2021 del COPCV

El 5 de març es celebrà la Junta General Ordinària del COPCV que enguany, es va retransmetre per streaming.
Leer