La vocal, Mª Carmen Molés, assisteix a l’acte d’entrega del Premi Olimpia 2021

Es tracta d'un reconeixement amb el qual es posa en valor la figura de la dona en diferents àmbits. De fet, l'esdeveniment s'ha celebrat dins la commemoració institucional pel Dia Internacional de la Dona.

La vocal del COPCV, Mª Carmen Molés, com a representant del Consell de Benestar Social, ha assistit a l’acte d’entrega del Premi Olimpia 2021 que atorga el Consell Municipal d'Igualtat d'Oportunitats de Dones i Homes de Castelló. Un esdeveniment, celebrat el 26 de març, que s’emmarca dins l’acte institucional pel Dia Internacional de la Dona. Per això, a més de l’entrega del Premi Olimpia, s’han donat els reconeixements de la XXVIII edició del concurs de Relats de Dones 2020. El Teatre del Raval ha sigut el lloc elegit per desenvolupar estes acciones de manera presencial guardat, naturalment, totes les mesures de protecció front a la Covid.

Rosalía Torrent Esclapés, ha rebut este guardó de mans de la regidora de Feminisme i LGTBI, Verónica Ruiz, i l’alcaldesa de la cuitat, Amparo Marco. La seua intervenció s’ha centrat en fer un repàs per la vida d’Olimpia Gouges, escriptora política que va néixer al 1748 i que va destacar per les seues obres feministes i revolucionàries per al seu temps. De fet, ta i com a recordat Torrent,  en 1791, prenint com a model la Declaració de 1789, va publicar un manifest titulat ‘La Declaració dels Drets de la Dona i la Ciutadana’. Es tractava d’una interpretació del primer, aplicada a les dones.

Torrent és llicenciada en Història de l'Art i Doctora Cum laude en Filosofia en l'àmbit de l'Estètica i la Teoria de les Arts per la Universitat de València. Actualment, és directora del 'Museu Contemporari Vicent Aguilera Cerni' de Vilafamés i exerceix com a catedràtica a la Universitat Jaume I de Castelló. Els seus estudis estan vinculats a l'art, el disseny, el patrimoni i el gènere.

Per la seua banda, la regidora de Feminisme i LGTBI,  ha destacat el paper que les dones han fet al front de la pandèmia, mencionant al grup de professionals de la Psicologia, mentre que l’alcaldesa, per tancar l’acte, ha fet un recorregut històric per les dones que han fet història en diversos àmbits, mencionant a algunes de les presents en l’auditori.

 

La vocal, Mª Carnen Molés, junt amb la premiada, R. Torrent (d'esq. a dta.).

 

Informació relacionada:

Reunió que l'Ajuntament de Castelló convoca per elegir el Premi Olimpia 2021 

 

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 11/03/2024
II Carrera de las Empresas Cámara de Comercio Castellón

El COPCV es una de las entidades colaboradoras de esta cursa deportiva.
Leer

  • 08/03/2024
Ens comprometem a continuar treballant per la igualtat - Dia Internacional de la Dona (8 de març)

Comunicat del COP al qual ens sumem per reinvindicar la igualtat i la necessitat de formació en perspectiva de gènere, per a poder identificar les estructures i sistemes que perpetuen la desigualtat i així, a través del nostre exercici professional, contribuir a la seua finalització.
Leer

  • 01/03/2024
Mª Carmen Molés, vicedecana 3ª del COPCV, participa en la mesa 'Construimos juntas'

La Diputación de Castellón ha organizado este encuentro para conmemorar el Día de la Mujer.
Leer

  • 28/02/2024
Acto 'Monólogos igualitarios'

Tendrá lugar el 15 de marzo en San Vicent del Raspeig a las 19:00h.
Leer

  • 09/02/2024
La Sede de Castellón del COPCV permanecerá cerrada

La Seu de Castellò del COPCV romandrà tancada.
Leer

  • 09/02/2024
Celebrem l'acte d'acolliment als nous col·legiats i col·legiades en el COPCV-Castelló

L'acte d'acollida col·legiat celebrat el huit de febrer, ha servit per a que els nous companys i companyes coneguen els membres de la Junta de Govern, les funcions i serveis del COPCV així com l'estat actual de la professió i les seues àrees. José Antonio Luengo, psicòleg educatiu, ha impartit la conferència ‘El moment actual de la Psicologia’.
Leer