La vocal, Mª Carmen Molés, assisteix a l’acte d’entrega del Premi Olimpia 2021

Es tracta d'un reconeixement amb el qual es posa en valor la figura de la dona en diferents àmbits. De fet, l'esdeveniment s'ha celebrat dins la commemoració institucional pel Dia Internacional de la Dona.

La vocal del COPCV, Mª Carmen Molés, com a representant del Consell de Benestar Social, ha assistit a l’acte d’entrega del Premi Olimpia 2021 que atorga el Consell Municipal d'Igualtat d'Oportunitats de Dones i Homes de Castelló. Un esdeveniment, celebrat el 26 de març, que s’emmarca dins l’acte institucional pel Dia Internacional de la Dona. Per això, a més de l’entrega del Premi Olimpia, s’han donat els reconeixements de la XXVIII edició del concurs de Relats de Dones 2020. El Teatre del Raval ha sigut el lloc elegit per desenvolupar estes acciones de manera presencial guardat, naturalment, totes les mesures de protecció front a la Covid.

Rosalía Torrent Esclapés, ha rebut este guardó de mans de la regidora de Feminisme i LGTBI, Verónica Ruiz, i l’alcaldesa de la cuitat, Amparo Marco. La seua intervenció s’ha centrat en fer un repàs per la vida d’Olimpia Gouges, escriptora política que va néixer al 1748 i que va destacar per les seues obres feministes i revolucionàries per al seu temps. De fet, ta i com a recordat Torrent,  en 1791, prenint com a model la Declaració de 1789, va publicar un manifest titulat ‘La Declaració dels Drets de la Dona i la Ciutadana’. Es tractava d’una interpretació del primer, aplicada a les dones.

Torrent és llicenciada en Història de l'Art i Doctora Cum laude en Filosofia en l'àmbit de l'Estètica i la Teoria de les Arts per la Universitat de València. Actualment, és directora del 'Museu Contemporari Vicent Aguilera Cerni' de Vilafamés i exerceix com a catedràtica a la Universitat Jaume I de Castelló. Els seus estudis estan vinculats a l'art, el disseny, el patrimoni i el gènere.

Per la seua banda, la regidora de Feminisme i LGTBI,  ha destacat el paper que les dones han fet al front de la pandèmia, mencionant al grup de professionals de la Psicologia, mentre que l’alcaldesa, per tancar l’acte, ha fet un recorregut històric per les dones que han fet història en diversos àmbits, mencionant a algunes de les presents en l’auditori.

 

La vocal, Mª Carnen Molés, junt amb la premiada, R. Torrent (d'esq. a dta.).

 

Informació relacionada:

Reunió que l'Ajuntament de Castelló convoca per elegir el Premi Olimpia 2021 

 

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 26/11/2021
Tallers dins el cicle 'Joves i salut psicològica en temps de Covid'

Este projecte, que naix de la regidoria de Juventut de la capital de la Plana i que desenvolupa el COPCV, arriba al seu equador abordant temàtiques tan interessants com les estratègies d'intervenció en addiccions i les emocions que s’han despertat en la pandèmia. Inscripció oberta. L'ultim taller es realitzarà el 30 de novembre.
Leer

  • 25/11/2021
HOY - Mesa redonda: Día Internacional de eliminación de la violencia contra la mujer. Aportaciones desde la Psicología.

El jueves, 25 de noviembre de 18:30h a 20:30h, en la Sede del COPCV de Alicante, se realizará esta actividad a la que podéis inscribiros previa reserva de plaza.
Leer

  • 25/11/2021
Comunicat - Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra la Dona

Ens sumem a la declaració institucional realitzada pel Consell General de la Psicologia d’Espanya.
Leer

  • 24/11/2021
Actividades organizadas por el COPCV con motivo del Día Internacional de Eliminación de la Violencia contra la Mujer

Este año, la ONU pide un esfuerzo colectivo para acabar con lo que ha calificado como “pandemia en la sombra”. El lema de la campaña es “Pinta el mundo de naranja: ¡financiar, responder, prevenir, recopilar!”.
Leer

  • 19/11/2021
Jornada Transnacional de Protección de las Mujeres en RRSS

Se busca disminuir la desigualdad de género y promover sociedades justas, pacíficas e inclusivas.
Leer