Subdelegació de Govern de Castelló i el COPCV realitzem la Jornada 'Detecció i atenció de situacions de violència de gènere des de l’àmbit psicològic'

L’acte, tenia com a objectiu donar a conèixer entre els i les professionals, les claus que ajuden a detectar les possibles violències masclistes així com millorar l’atenció cap a les víctimes. La nostra vocal Mª Carmen Molés, ha assistit a la jornada realitzada el 17 d’octubre a Orpesa del Mar, Castelló.

Aquesta setmana s’ha celebrat la Jornada formativa 'Detecció i atenció de situacions de violència de gènere des de l’àmbit psicològic'. La Subdelegació del Govern a Castelló, en col·laboració amb el COPCV, ha organitzat aquesta activitat donada la necessitat de que determinats perfils professionals siguen capaços de detectar situacions de violència de gènere així com millorar la seua l'atenció. És per això, que el curs, estava especialment orientat a treballadors i treballadores dels serveis socials municipals o altres recursos municipals; agents i promotors d'igualtat de la xarxa de la GVA; professionals de les Oficines d'Atenció a Víctimes del Delicte i de la xarxa de centres dona; associacions de dones, personal sanitari i psicòlegs i psicòlogues de l'àmbit privat.

El 17 d’octubre en l’Espai Cultural d'Orpesa (Castelló), ha acollit esta jornada inaugurada per l'alcaldessa, Araceli de Moya, i en la qual han participat la regidora de Serveis Socials i Igualtat, Micaela Bermúdez; la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten; la cap d'unitat de Violència de Gènere de la subdelegació del Govern, Rosa Marco; la nostra vocal de la junta de govern del Col·legi, Mª Carmen Molés; i la col·legiada i agent d'igualtat, Nuria Herráiz.

Herráiz, ha compartit els seus coneixements i la seua experiència explicant les diverses violències de gènere, promovent el replantejament dels estereotips existents i donant a conèixer els possibles comportament o canvis conductuals de les víctimes. Tot això, permetrà els i les professionals comprendre i acompanyar-les de la millor manera possible. Durant l’esdeveniment, també s’ha parlat sobre el llenguatge sexista i com evitar-lo.

Les representants del COPCV i la regidora de Serveis Socials, han realitzat la cloenda de l’acte. Molés  ha afirmat que este encontre ha servit per fer una reflexió conjunta i ha animat a tots i totes les professionals a “continuar treballant per acabar els prejudicis i els estereotips de gènere”, tenint sempre com a meta, la igualtat real. Per la seua banda, Bermúdez ha elogiat el treball de l’equip tècnic d’Igualtat.Noticias relacionadas

  • 21/03/2023
La RSS de Castelló celebra la II Fira de la Salut

La Salut Mental serà l’eix vertebrador d’aquesta trobada que reunirà a les entitats que formen les Xarxes Sanitàries Solidàries. El COPCV tindrà un stand des d’on informarem i posarem en valor la tasca que els i les professionals de la nostra disciplina realitzen cada dia des dels llocs de treball. A més, es realitzará la jornada formativa 'Desembolicant la nostra Salut Mental'.
Leer

  • 15/03/2023
Horari Magdalena - Horario Magdalena

Horari d'atenció al públic en la seu de Castelló. / Horario de atención al público en la sede de Castellón.
Leer

  • 10/03/2023
Estem en la presentació del I Pla Estratègic de Serveis Socials de Castelló

L'acte s'ha realitzat el 9 de març en la Diputació de Castelló.
Leer

  • 08/03/2023
Dia Internacional de la Dona, 8 de març

La prevenció i la sensibilització són determinants a l'hora d'aconseguir la igualtat real. Només educant en igualtat des de la infància aconseguirem superar el masclisme en la societat.
Leer

  • 08/03/2023
Assistim als actes del Dia Internacional de la Dona en Castelló

Mª Carmen Molés, vocal en funcions de la Junta de Govern, està present en la lectura del manifest de la subdelegació del Govern i en l’entrega del Premi Olimpia de l’Ajuntament de la capital de la Plana.
Leer