Subdelegació de Govern de Castelló i el COPCV realitzem la Jornada 'Detecció i atenció de situacions de violència de gènere des de l’àmbit psicològic'

L’acte, tenia com a objectiu donar a conèixer entre els i les professionals, les claus que ajuden a detectar les possibles violències masclistes així com millorar l’atenció cap a les víctimes. La nostra vocal Mª Carmen Molés, ha assistit a la jornada realitzada el 17 d’octubre a Orpesa del Mar, Castelló.

Aquesta setmana s’ha celebrat la Jornada formativa 'Detecció i atenció de situacions de violència de gènere des de l’àmbit psicològic'. La Subdelegació del Govern a Castelló, en col·laboració amb el COPCV, ha organitzat aquesta activitat donada la necessitat de que determinats perfils professionals siguen capaços de detectar situacions de violència de gènere així com millorar la seua l'atenció. És per això, que el curs, estava especialment orientat a treballadors i treballadores dels serveis socials municipals o altres recursos municipals; agents i promotors d'igualtat de la xarxa de la GVA; professionals de les Oficines d'Atenció a Víctimes del Delicte i de la xarxa de centres dona; associacions de dones, personal sanitari i psicòlegs i psicòlogues de l'àmbit privat.

El 17 d’octubre en l’Espai Cultural d'Orpesa (Castelló), ha acollit esta jornada inaugurada per l'alcaldessa, Araceli de Moya, i en la qual han participat la regidora de Serveis Socials i Igualtat, Micaela Bermúdez; la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten; la cap d'unitat de Violència de Gènere de la subdelegació del Govern, Rosa Marco; la nostra vocal de la junta de govern del Col·legi, Mª Carmen Molés; i la col·legiada i agent d'igualtat, Nuria Herráiz.

Herráiz, ha compartit els seus coneixements i la seua experiència explicant les diverses violències de gènere, promovent el replantejament dels estereotips existents i donant a conèixer els possibles comportament o canvis conductuals de les víctimes. Tot això, permetrà els i les professionals comprendre i acompanyar-les de la millor manera possible. Durant l’esdeveniment, també s’ha parlat sobre el llenguatge sexista i com evitar-lo.

Les representants del COPCV i la regidora de Serveis Socials, han realitzat la cloenda de l’acte. Molés  ha afirmat que este encontre ha servit per fer una reflexió conjunta i ha animat a tots i totes les professionals a “continuar treballant per acabar els prejudicis i els estereotips de gènere”, tenint sempre com a meta, la igualtat real. Per la seua banda, Bermúdez ha elogiat el treball de l’equip tècnic d’Igualtat.



Noticias relacionadas

  • 20/03/2024
Participamos en la primera reunión del comité científico del XX Congreso sobre la Violencia Contra la Mujer

En ella se han perfilado los temas que se tratarán en este evento organizado para el 3 y 4 de octubre de 2024.
Leer

  • 11/03/2024
II Carrera de las Empresas Cámara de Comercio Castellón

El COPCV es una de las entidades colaboradoras de esta cursa deportiva.
Leer

  • 08/03/2024
Ens comprometem a continuar treballant per la igualtat - Dia Internacional de la Dona (8 de març)

Comunicat del COP al qual ens sumem per reinvindicar la igualtat i la necessitat de formació en perspectiva de gènere, per a poder identificar les estructures i sistemes que perpetuen la desigualtat i així, a través del nostre exercici professional, contribuir a la seua finalització.
Leer

  • 07/03/2024
GUÍA para mujeres supervivientes de violencia de género con problemas de adicciones. No te rindas

Valladolid, Asociación para la Promoción y Gestión de Servicios Sociales Generales y Especializados (Progestión), 2023, 40 p.
Leer

  • 01/03/2024
Mª Carmen Molés, vicedecana 3ª del COPCV, participa en la mesa 'Construimos juntas'

La Diputación de Castellón ha organizado este encuentro para conmemorar el Día de la Mujer.
Leer

  • 28/02/2024
Acto 'Monólogos igualitarios'

Tendrá lugar el 15 de marzo en San Vicent del Raspeig a las 19:00h.
Leer