Les nostres representants en Castelló, han assistit als actes commemoratius pel Dia de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona

Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, reivindiquen la figura del/la professional de la Psicologia per fer front a esta xacra.

25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. En Castelló també s’han celebrat diversos actes per tal de donar difusió a les reivindicacions associades a este dia. Un d’ells, subdelegació de Govern ha llegit el manifest preparat per a l’ocasió i més tard, ha realitzat un minut de silenci en record a totes les dones assassinades. Enguany, la campanya de conscienciació social del Govern estatal es dirigeix, “per primera vegada, als homes”, indicaren fonts governamentals en la presentació. “A través del lema ‘Llavors Qui?’, interpel·len els homes causants de les violències contra les dones i, al mateix temps, com a part imprescindible per a la fi d'aquestes violències”.

També han donat a conèixer les últimes dades sobre violència de gènere a Espanya i el servei 016 (més informació: Igualdad presenta la campaña "¿Entonces Quién?" con motivo del 25N, Día Internacional para la Eliminación de la Violencia contra las Mujeres)

Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, han estat presents en este acte institucional. Dins l’extens manifest, es pot llegir que “per a l'erradicació de la violència contra les dones és necessari promoure canvis en les maneres de comportament socioculturals per a eliminar qualsevol pràctica que perpetue l'opressió de les dones o reforce els rols i estereotips patriarcals”. Des del COPCV, incidim el paper de la Psicologia per a promoure estos canvis així com la tasca de companys i companyes de jurídica, sanitaris i clínics, de serveis socials, etc. Els quals desenvolupen la seua tasca atenent i ajudant a les dones, fills/es i familiars víctimes de la violència de gènere.

MªC. Molés, vocal del COPCV; Soledad Ten, subdelegada del Govern en Castelló; Mar Lluch, vicedegana 3ª COPCV; Rosa Marco



Noticias relacionadas

  • 15/04/2024
Jornada: 'Buenas prácticas de acompañamiento a víctimas de violencia de género con estrés postraumático'

Con motivo del Día Mundial de la Salud, la Red Sanitaria Solidaria colabora en la organización de este encuentro online que se realizará el 18 de abril a las 17:00h
Leer

  • 20/03/2024
Participamos en la primera reunión del comité científico del XX Congreso sobre la Violencia Contra la Mujer

En ella se han perfilado los temas que se tratarán en este evento organizado para el 3 y 4 de octubre de 2024.
Leer

  • 11/03/2024
II Carrera de las Empresas Cámara de Comercio Castellón

El COPCV es una de las entidades colaboradoras de esta cursa deportiva.
Leer

  • 07/03/2024
GUÍA para mujeres supervivientes de violencia de género con problemas de adicciones. No te rindas

Valladolid, Asociación para la Promoción y Gestión de Servicios Sociales Generales y Especializados (Progestión), 2023, 40 p.
Leer

  • 01/03/2024
Mª Carmen Molés, vicedecana 3ª del COPCV, participa en la mesa 'Construimos juntas'

La Diputación de Castellón ha organizado este encuentro para conmemorar el Día de la Mujer.
Leer

  • 09/02/2024
La Sede de Castellón del COPCV permanecerá cerrada

La Seu de Castellò del COPCV romandrà tancada.
Leer