Les nostres representants en Castelló, han assistit als actes commemoratius pel Dia de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona

Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, reivindiquen la figura del/la professional de la Psicologia per fer front a esta xacra.

25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. En Castelló també s’han celebrat diversos actes per tal de donar difusió a les reivindicacions associades a este dia. Un d’ells, subdelegació de Govern ha llegit el manifest preparat per a l’ocasió i més tard, ha realitzat un minut de silenci en record a totes les dones assassinades. Enguany, la campanya de conscienciació social del Govern estatal es dirigeix, “per primera vegada, als homes”, indicaren fonts governamentals en la presentació. “A través del lema ‘Llavors Qui?’, interpel·len els homes causants de les violències contra les dones i, al mateix temps, com a part imprescindible per a la fi d'aquestes violències”.

També han donat a conèixer les últimes dades sobre violència de gènere a Espanya i el servei 016 (més informació: Igualdad presenta la campaña "¿Entonces Quién?" con motivo del 25N, Día Internacional para la Eliminación de la Violencia contra las Mujeres)

Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, han estat presents en este acte institucional. Dins l’extens manifest, es pot llegir que “per a l'erradicació de la violència contra les dones és necessari promoure canvis en les maneres de comportament socioculturals per a eliminar qualsevol pràctica que perpetue l'opressió de les dones o reforce els rols i estereotips patriarcals”. Des del COPCV, incidim el paper de la Psicologia per a promoure estos canvis així com la tasca de companys i companyes de jurídica, sanitaris i clínics, de serveis socials, etc. Els quals desenvolupen la seua tasca atenent i ajudant a les dones, fills/es i familiars víctimes de la violència de gènere.

MªC. Molés, vocal del COPCV; Soledad Ten, subdelegada del Govern en Castelló; Mar Lluch, vicedegana 3ª COPCV; Rosa MarcoNoticias relacionadas

  • 15/09/2023
Reunión de la Plataforma LGTBI de Castellón

El COPCV es uno de los organismos que forma parte de esta Plataforma cuyo objetivo es el de desarrollar acciones a favor de la diversidad afectivo-sexual.
Leer

  • 08/09/2023
Estem en la presentació de la IX Marxa contra el càncer de mama 'Un Passeig per la Vida Castelló - 2023'

La Fundació le Cardó organitza aquest acte el qual tindrà lloc el 22 d'octubre.
Leer

  • 05/09/2023
Licitación de contrato 'Puntos Violeta'

La Concejalía Delegada de Contratación del Ajuntament de València publica esta oferta de licitación destinada a cubrir servicios de información, sensibilización, atención y formación sobre las violencias sexuales en la ciudad de València.
Leer

  • 31/08/2023
Programa Mujeres Grandiosas

Programa de empoderamiento de mujeres mayores de 60 años a través de talleres de sensibilización en igualdad y prevención de la violencia de género y machista, así como de cohesión grupal.
Leer