Sol·licitem al TSJ de la Comunitat l'accés dels psicòlegs jurídics al sistema LexNET

Vicenta Esteve, secretaria de la Junta de Govern del COPCV, s'ha reunit amb Gloria Herráez, secretària del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, per explicar-li els motius que motiven aquesta petició.

A petició del COPCV, ens hem reunit amb la Secretaria de Govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de traslladar-li la necessitat de que els col·legiats i col·legiades que realitzen pericials, tinguen accés al sistema de comunicació electrònica (LexNET) d’aquesta administració per tal de realitzar el seu treball de manera més àgil i eficaç.

Els psicòlegs i psicòlogues que desenvolupen la seua activitat professional en l'àmbit jurídic lamenten que la falta d’aquest recurs per realitzar les seues funcions, provoca desplaçaments innecessaris al jutjat a l’hora de fer acceptacions de càrrec, presentació d'escrits, o accedir al propi expedient judicial, i per descomptat, el lliurament de l’informe tal i com determina l’article 346 de la Llei d'Enjudiciament Civil (LEC) 42/2015 de 5 octubre de 2015, que va introduir una modificació en el sentit d'incorporar que el perit que el tribunal designe, hauria d’emetre per escrit el seu dictamen, que farà arribar per mitjans electrònics.

En aquesta reunió, celebrada 13 d’abril, Vicenta Esteve, secretaria de la Junta de Govern del COPCV, li ha exposat a Gloria Herráez, secretària del TSJ de la Comunitat, la situació anteriorment descrita, sol·licitant “l’establiment dels mitjans oportuns per fer efectiva la comunicació electrònica dels nostres col·legiats amb l’administració de Justícia, en el desenvolupament de la seua funció pericial”. Herráez ens ha fet saber que ja estan treballant en aquest punt de manera que estarem pendents i comunicarem els canvis que es produïsquen.Noticias relacionadas

  • 19/09/2023
La salud mental, aspecto clave en el Código de la Discapacidad

El Boletín Oficial del Estado ha publicado una nueva actualización del Código de la Discapacidad, un documento editado por el Foro Justicia y Discapacidad del Consejo General del Poder Judicial.
Leer

  • 09/05/2023
¿Qué pautas se deben tener en cuenta en las evaluaciones de custodia de menores en los juzgados de familia?

Este es el tema central que aborda la guía de la Asociación Americana de Psicología (APA), titulada APA Guidelines for child custody evaluations in family law poceedings.
Leer

  • 09/05/2023
El COP apoya las reivindicaciones de los equipos técnicos forenses del Ministerio de Justicia

Ante el anuncio de paros parciales y una huelga por parte de la Plataforma de los Equipos Técnicos Forenses de los Institutos de Medicina Legal de las CC.AA. no transferidas en materia de Justicia.
Leer

  • 09/05/2023
Pilar del Pueblo, psicóloga del trabajo: “Las personas multitarea no existen”

La vocal del COPCV, ha hecho estas declaraciones en el último Congreso de la Abogacía Española en la que ha impartido una conferencia sobre productividad laboral.
Leer