Reunió amb la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa

La salut mental i el benestar psicològic de l’alumnat, i aspectes de l’orientació educativa, centren la conversa professional entre les dos entitats.

Aquest dijous, 23 de novembre, ens hem reunit amb la amb la nova directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Mª del Rosario Escrig Llinares. Andrea Ollero i Manuel Peretó, vicedegana i vocal de la Junta de Govern del COPCV, respectivament, han assistit a aquest encontre professional per tal de tindre un primer contacte i exposar alguns dels assumptes relacionats amb el nostre col·lectiu professional, més concretament, amb els psicòlegs i psicòlogues educatives, i la seua tasca en els centres educatius i Gabinets Psicopedagògics Municipals (GPM).

Aquests són alguns dels temes tractats:

  • Els representants dels COPCV li han traslladat interès per conèixer l’articulació de la proposta del pla de salut mental. Des del Col·legi també li hem fet l’oferiment de participar en la vertebració d’aquest pla entre Sanitat i Educació. En aquest punt, li hem comunicat i explicat les conclusions extretes de l’Estudi PsiCE (Psicologia basada en l'evidència en contextos educatius).
  • L’estat de la estructura organitzativa de l’orientació als sistema educatiu valencià.
  • La necessitat de regulació dels GPM com a serveis dins del sistema d’orientació educatiu.
  • El precís reconeixement de presencia de professionals de la Psicologia com a especialistes fonamentals dins de l’orientació. Hem remarcat que l’avaluació psicoeducativa és pròpia dels psicòlegs i psicòlogues. 

Valorem molt positivament aquesta presa de contacte i hem restat a disposició de la Directora General per a continuar tractant els temes plantejats.

 

M. Peretó, Mª R. Escrig, i A. Ollero durant la reunió (d'esq. a dta.).Noticias relacionadas

  • 23/05/2024
El contexto educativo: clave para la prevención de la conducta suicida

Así lo afirma un estudio publicado en la revista School Mental Health y llevado a cabo por psicólogos/as.
Leer

  • 23/05/2024
Resum i fotografies de la XV Jornada de psicologia, educació i municipi del COPCV

En esta trobada professional celebrada recentment, s'ha recordat i argumentat la importància del municipalisme en la societat actual.
Leer

  • 17/05/2024
DEMÀ - Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 06/05/2024
Protocolo Enfermería-Psicología escolar para optimizar competencias

Los consejos de ambas profesiones hablan de pautar sus campos de actuación en pro de la atención óptima al alumno.
Leer

  • 02/05/2024
Dia Internacional contra l’assetjament Escolar, 2 de maig

S'han de dur a terme intervencions basades en la família, l'escola i la comunitat, tenint en compte la perspectiva de gènere. Previndre l'assetjament escolar és possible amb els recursos adequats.
Leer

  • 05/04/2024
Mantenemos una reunión con la Vicepresidencia segunda y Conselleria de Servicios Sociales

El objetivo de este encuentro ha sido trasladar a la Generalitat y a esta Conselleria en concreto, la necesidad de que los profesionales de la Psicología estemos en el ámbito de los Servicios Sociales dado el valor añadido que aportamos.
Leer