Celebrada amb èxit a Castelló la Jornada Sobre Psicologia Educativa organitzada pel COPCV.

La jornada va incloure un emotiu reconeixement a la trajectòria profesional del company Jose Joaquín Bennasar Solsona.

El COPCV va celebrar el passat 29 d'abril una Jornada sobre Psicologia Educativa a Castelló, on va quedar evident la necessitat del psicòleg/a educatiu en el context educatiu espanyol, dins i fora del centres escolars i al llarg del cicle vital de les persones.

(Sr.Dr. José Manuel Gil Beltrán, durant la seua intervenció en la conferencia que va obrir la Jornada:

“El psicòleg Educatiu. Una necessitat en el contexte educatiu español”)

 

Per al acte inaugural vam comptar amb la participació, a més de la Vicedegana 3ª del COPCV, la Sra. Mar LLuch Quevedo, amb la Sra. Gloria Serra Isierte, Subdirectora de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa (FUE-UJ) i amb el Sr. Joan Coba Femenia, Cap de Servei d’Ordenació Acadèmica de la Direcció General de Política Educativa de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura y Esport.

Durant la Jornada es va realitzar un recorregut pels diferents serveis d'Orientació psicopedagògica que actualmente desenvolupen l'Orientació Educativa en la Comunitat Valenciana, com són els Serveis Psicopedagògics Escolars (SPE), els Gabinets Psicopedagògics Municipals (GPM) i els Departaments d'Orientació dels IES, atenent a les diferents Etapes Educatives: infantil, primària i secundària.

(Manuel Ordóñez, membre de l’EDITE durant la conferencia: “Influència de les noves tecnologies (NNTT) en l’àmbit educatiu)

 

Les conclusions van ser exposades per la Vocal de l’Àrea Educativa, Sra. Andrea Ollero Muñoz, i la Coordinadora del Grup de Treball d’Educativa del COPCV a Castelló, Sra. Consuelo González Durá.


La Jornada es va convertir en un Acte emotiu pel reconeixement d'una trajectòria profesional dedicada a l'Educació i al desenvolupament de la psicología en el context educatiu, al que es coneix com el psicòleg de Castelló, a Jose Joaquin Bennasar, que, entre altres mèrits es troven els 10 anys en el PREVI de Castellò.  El reconeixement va estar a càrrec del degà del COPCV, Sr. Francisco Santolaya. 

Va quedar evident que les institucions han de reconèixer al bon fer i a la bona gent, professionals que formen a altres i que per davant dels protocols fiquen l'atenció a les persones. En aquest acte l’ homenatjat  va estar companyat de la seua dona,  la Sra. Mª Ángeles Remolar, a la qual es va obsequiar amb un ram de flors, destacant també la seua trajectòria professional en l'àmbit educatiu.

 

(Ponents de la taula redona: “Realitat i pràctica de la Psicologia Educativa”, Sr. Vicent Bueno, representant la Conselleria d’Educació,

Sra. Josefa Izquierdo, de SPE, Sra. Consuelo Claramunt, de Gabinet Municipal i Sra. Ana Escrig, de Departament d’IES,

moderats per Sr. Jose Joaquín Bennasar, Assessor del COPCV)

 

Varem comptar amb la presència de representants de l'administració educativa.

També van comptar amb representació de l’Equip d’Investigació Tecnològica (EDITE) de les Unitats Orgàniques de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil en Castelló, la intervenció del qual va resultar molt interessant entre els assistents, en relació a l'abordatge que actualment s'està fent des de l’EDITE sobre els delictes relacionats amb menors i les tecnologies de la informació i la comunicació.

(Sr. Jose Joaquín Bennasar dirigint-se als assistents durant el seu homenatge)

Finalment la jornada va ser clausurada pel degà del COPCV, Sr. Dr. Francisco Santolaya Ochando, i el Cinqué Tinent d’Alcalde del Excm. Ajuntament de Castelló i Regidor Delegat d’Educació i Esports, Sr. Enric Porcar Mallén.

(Acte de Clausura)

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 22/04/2024
Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 07/03/2024
VÍDEO - 30ª Jornada profesional COPCV 'Importancia de la IA en la actividad del profesional de la Psicología: retos y dilemas'

facilitamos el vídeo completo de este evento profesional realizado el 2 de marzo en la ciudad de València.
Leer