El COPCV acudix a la presentació de la campanya de Serveis Socials la 'QUARTA POTA'

Amb esta iniciativa del Govern Valencià afirma reivindicar els serveis socials com a part fonamental de l'estat del benestar. A més, de posar en valor l'àmbit municipal i els seus professionals.

Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern del COPCV, i Amparo Monzó, coordinadora del Grup de Treball sobre Psicologia de la Intervenció Social de València, han assistit a la presentació de la campanya 'Els Serveis socials són #LaQuartaPota" realitzada per la Generalitat, el 25 de gener en València.

Es considera com a positiu la consideració dels Serveis Socials com un dret universal, tanmateix com Educació, Sanitat i les Pensions. La Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Monica Oltra, ha fet una exposició clara sobre els objectius d’aquesta campanya, conceptualitzant els Serveis Socials més enllà d’una ferramenta marginal, dirigida a una minoria, sinó com un dret de totes les persones. 

Acte de presentació

La Consellera també ha assenyalat que el nou model de Serveis Socials considera el treball multidisciplinar y la intervenció comunitària com a prioritari. “La consolidació dels serveis socials com a quarta pota de l’estat de benestar passa per l’enfortiment de l’espai local com a nucli d’inclusió”, ha afirmat.

Durant la presentació, Oltra ha dit que la inversió econòmica ha augmentat “més d’un 300%” possibilitant més contractacions de professionals en els equips socials de base dels ajuntaments i ha emplaçat als assistents i a la ciutadania a unes Jornades de portes obertes programades per al 27 d'abril, en les quals es podran exposar diferents experiències. El Col·legi, Anima a tots i totes professionals de la psicologia dels equips Socials dels ajuntaments a participar.

Des de el COPCV considerem que el treball d'un equip interdisciplinar en la intervenció social es necessari per a garantir una atenció integral a les persones i és la base de l’èxit de tots els programes. Els treballadors/es del Serveis Socials que composen els equips fa referència a diferents professionals com a psicòlegs/es, educadors/es Socials i treballadors/es socials dels equips Municipals. Destaquem que els professionals de la Psicologia presents i impulsors dels primers equips Municipals de Serveis Socials, tenen una gran trajectòria en intervenció social i  Comunitària, d'acord al Nou model.

Agraïm a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives la invitació al COPCV a la participació en la elaboració de la nova normativa. La nova Llei de Serveis Socials Valenciana serà un aconseguiment important.

Plaça de l'Ajuntament de València. Símbol d'esta campanya #LaQuartaPota

Més informació:

Nota de premsa de Conselleria. Presentació campanya #LaQuartaPota (valencià)

Nota de prensa de Consellería. Presentación de la campanya #LaQuartaPota (castellano)



Noticias relacionadas

  • 15/04/2024
Màster de Formació Permanent en Direcció i Gestió de Centres de Serveis Socials

Este títol de la Universitat de València es realitzarà entre octubre de 2024 a juliol de 2025. Obert el termini d'inscripció.
Leer

  • 05/04/2024
Mantenemos una reunión con la Vicepresidencia segunda y Conselleria de Servicios Sociales

El objetivo de este encuentro ha sido trasladar a la Generalitat y a esta Conselleria en concreto, la necesidad de que los profesionales de la Psicología estemos en el ámbito de los Servicios Sociales dado el valor añadido que aportamos.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 23/02/2024
El COPCV lamenta profundamente las terribles consecuencias del incendio de Nou Campanar

Nos hemos puesto a disposición de las administraciones para todo aquello que sea necesario. La intervención de psicólogos especialistas en Emergencias es fundamental tanto en los primeros momentos como en los días posteriores.
Leer

  • 23/02/2024
Día de la Psicología (24 de febrero)

Desde 1983, en España, se considera que Juan Huarte es su patrono.
Leer

  • 20/02/2024
Àrea personal del col·legiat i col·legiada

Coneix les gestions que pots fer en línia.
Leer