El COPCV llança la guia 'Ens quedem a casa' amb orientacions per a les famílies.

Elaborada conjuntament amb la Conselleria d'Educació, te l’objectiu d'ajudar a les famílies a fer front a la situació de confinament en el domicili amb els seus fills i filles a causa de l’estat d’alarma decretat per fer front al coronavirus Covid-19.

El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana i Educació de la Generalitat han publicat la guia ‘Ens quedem a casa’, amb orientacions i pautes dirigides a les famílies amb fills i filles en edat escolar.  

L’objectiu d’aquesta guia orientativa és ajudar a les famílies a fer front a la situació de confinament en el domicili amb els seus fills i filles a causa de l’estat d’alarma decretat per fer front al coronavirus Covid-19. 

La guia orientativa per a les famílies ‘Ens quedem a casa’ inclou consells per afavorir el desenvolupament saludable dels xiquets, xiquetes i joves, atenent les seues necessitats cognitives, afectives i socials.  

El conseller Vicent Marzà destaca que “els xiquets i les xiquetes  han deixat d’anar a l’escola, al parc, a jugar amb els amics i les amigues, d’anar a practicar esport i altres activitats que els permitien socialitzar-se”, i ha afegit: “sense oblidar l’alumnat adolescent, al qual és importantíssim donar-li l’atenció que requereix  en aquesta situació excepcional i nova per a tothom”. 

“Hem volgut posar l'accent en aquells aspectes destinats a afavorir el desenvolupament saludable dels nostres fills i filles, atenent les seues necessitats en totes les àrees: cognitiva, motora, comunicació i llenguatge, social i afectiva”, assenyala Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern del COPCV, la qual ha coordinat l'equip de psicòlogues clíniques i educatives que ha elaborat la ‘Guia orientativa per a les famílies’.  

Així mateix, Ollero, ha comentat que  “quedar-se a casa pot ser una oportunitat d'aprenentatge i desenvolupament general. El context familiar és diferent a l'escolar però els xiquets, xiquetes i adolescents poden continuar millorant les seues habilitats i competències, sentint-se bé estaran més oberts a l'aprenentatge. És necessari mantindre unes rutines i horaris però sense ser extremadament estrictes per a evitar les situacions estressants, adaptant-nos a les diferents edats i circumstàncies familiars. Estar en família amb tots els membres de la família, coincidint en temps i espai, és una convivència especial que requereix l'esforç de tota la comunitat educativa per a fer-lo agradable i font de creixement personal i aprenentatge interactiu”. 

La col·laboració del COPCV i d’Educació de la Generalitat també inclou l’assistència psicològica gratuïta a distància a les famílies en temps de Covid-19, en el cas de que la necessiten, a través del telèfon 960 450 230.  

A més, el Col·legi recorda que els centres escolars poden contar amb l’assessorament dels orientadors/es (Gabinets Psicopedagògics Municipals-GPM, Serveis Psicopedagics Escolars-SPE i els Orientadors de secundària), així com els psicòlegs i psicòlogues municipals dels àmbits social I educatiu.

ADJUNTEM guía en valencià i en castellà.

 

Guía ‘Nos quedamos en casa’ con orientaciones para las familias’



Noticias relacionadas

  • 22/04/2024
Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 11/03/2024
Problemas emocionales en jóvenes antes de la pandemia

Antes de la COVID-19, ya existía un incremento notorio de problemas emocionales en jóvenes. Así lo concluye un estudio publicado en la revista Journal of Child Psychology and Psychiatry.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer