Membres de Junta participen en el V Congrés Nacional de Psicologia

Vicenta Esteve, Andrea Ollero, Manuel Peretó, Pilar del Pueblo, i Mª Carmen Molés han participat en esta trobada professional exposant temes relatius a les àrees d'educativa, clínica, organitzacional i esportiva.

En el marc de la cinquena edició del Congrés Nacional de Psicologia, celebrat online entre els dies 9 i 11 de juliol, alguns membres de la Junta del COPCV han participant presentant treballs.

Dins el simposi ‘Funcionament psicològic positiu en esport: entre les emociones està el joc’ Mª Carmen Molés, vocal de la Junta i psicòloga esportiva, va intervindre parlant sobre ‘l’acompanyament psicològic i emocional en la desescalada esportiva de la Covid-19. La creació d’una Guia d’orientacions per a l’esport. Molés va explicar que l’objectiu d’este document dins el qual ens donen 30 pautes d’assessorament, va ser ajudar al pentàgon esportiu així com difondre el treball del i la psicòloga esportiva.

A continuació teniu més informació i accés a 'La pista de la vida. Guia d'orientacions per al pentàgon esportiu'

#HagamosDeporteConValor

#FemEsportAmbValor

 

Per la seua banda, Pilar del Pueblo, psicóloga del Treball, els RR.HH. y les Organitzacions, responsable del Servicio de Orientación, Formación, Reciclaje y Desarrollo Profesional del COPCV (SODEP), va participar en el simposio ‘Salut psicològica laboral a les organitzacions’ parlant de l’organització i el treball com a recurs positiu per a fer front a situacions d’adversitat’. En la conferència, la vocal de Junta va afirmar que en este context de pandèmia amb conseqüències complicades,  alguns treballadors i treballadores, han trobat en l’organització “un lloc on sentir-se segurs, trobar el suport dels companys i comptar amb un ambient psicosocial positiu servint així, de palanca per fer front a situacions d’incertesa”. Este és un nou enfocament d’empresa en el qual és imprescindible vincular amb conceptes com lideratge positiu o clima laboral.

Del Pueblo també ha realitzat una comunicació oral. En esta ocasió, centrada i titulada ‘Procesos selectius en l’Administració pública y local.  Aplicació pràctica en la selecció de policies locals’. Amb esta intervenció, la psicòloga ha vullgut donar a conèixer noves oportunitats laborals per als i les professionals de la Psicologia com a assessor del Tribunal per a oposicions en l’administració pública com és l’accés a policia local. “És diferent a qualsevol altra selecció de personal i s’ha de tindre en compte les normes jurídiques”. També ha assenyalat que és una tasca complicada i important ja que “els candidats estan entrenats per a fer estos processos així que l’entrevista s’ha de fer amb un suport cientíc-tècnic que faça possible identificar els possibles desajustos o alteracions psicològiques que afectarien al desenvolupament el treball policial”.

Altra comunicació oral ha sigut la realitzada pels psicòlegs educatius i vocals de la Junta, Andrea Ollero i Manuel Peretó. Baix el títol ‘Implicacions professionals del paradigma de la inclusió educativa en la Comunitat Valenciana’, els psicòlegs han contextualitzat la temàtica explicant que des dels anys 70 la Psicologia educativa en la Comunitat s’ha caracteritzat per “un model d'alumnat amb necessitats educatives versus model alumnat d'Educació Especial; intervenció sistèmica en l'organització escolar del cicle vital versus model clínic centrat en el subjecte; i d’actuació integral i comunitari versus centrat en factors individuals i estrictament escolar” per passar a explicar les implicacions professionals dels psicòlegs educatius dels serveis socials ara que el govern valencià ha fer de la inclusió, una ‘norma’. Per exemple, als centres escolars, “intervindre identificant les dificultats i les fortaleses,  o els factors socioemocionals que influencien el desenvolupament dels xiquets, xiquetes i adolescents”.

La secretària del COPCV, Vicenta Esteve, ha preparat junt amb els col·legiats Sandro García Pla i Laura Ripollés, el pòster ‘Estat d’ànim, suport social i autoestima en persones transgènere en l’etapa prèvia a l’hormonació’.Noticias relacionadas

  • 05/12/2022
IX Jornada de Excelencia e Innovación en Psicología

El 16 de diciembre se celebra este evento que los colegiados y colegiadas podréis seguir por streaming. Este año, la conferencia plenaria se titula ‘La relevancia de la psicología educativa en la prevención y promoción de la salud mental infanto-juvenil’.
Leer

  • 05/12/2022
Jornada de Intercambio Colegial de la Psicología de la Intervención Social

Esta actividad se realizará el próximo 16 de diciembre de 2022, en el salón de Actos del COPCV, C/Alberique,35 - bajo en Valencia. Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 02/12/2022
Inndromeda Tech Day

Organizado por Inndromeda y la Agencia Valenciana de la Innovación (AVI) para el próximo 15 de diciembre, en Feria de Valencia.
Leer

  • 02/12/2022
Assistim al Congrés Estatal de la Inspecció d'Educació celebrat en València

Posem a disposició dels nostres col·legiats i col·legiades les gravacions dels tres dies d'este esdeveniment.
Leer

  • 30/11/2022
Assistim a la Jornada de Justícia Juvenil organitzada per la Direcció d'Infància i Adolescència

Josefina Carboneras, vicesecretària del COPCV, destaca la importància d'esdeveniments com este que permeten posar en comú experiències professionals de l'atenció socioeducativa.
Leer

  • 29/11/2022
Cientos de profesionales de la sexología comparten conocimientos en XXI Congreso Latinoamericano de Sexología y Educación Sexual

Durante 3 días, València ha sido la sede de este importante evento con el que además, se han conmemorado los 25 años de la Declaración de los Derechos Sexuales. La secretaria del COPCV, Vicenta Esteve, ha participando en la inauguración señalando que 'la sexualidad es una de las áreas del ser humano más importantes' ya que influye en muchos y variados aspectos de la vida.
Leer