Membres de Junta participen en el V Congrés Nacional de Psicologia

Vicenta Esteve, Andrea Ollero, Manuel Peretó, Pilar del Pueblo, i Mª Carmen Molés han participat en esta trobada professional exposant temes relatius a les àrees d'educativa, clínica, organitzacional i esportiva.

En el marc de la cinquena edició del Congrés Nacional de Psicologia, celebrat online entre els dies 9 i 11 de juliol, alguns membres de la Junta del COPCV han participant presentant treballs.

Dins el simposi ‘Funcionament psicològic positiu en esport: entre les emociones està el joc’ Mª Carmen Molés, vocal de la Junta i psicòloga esportiva, va intervindre parlant sobre ‘l’acompanyament psicològic i emocional en la desescalada esportiva de la Covid-19. La creació d’una Guia d’orientacions per a l’esport. Molés va explicar que l’objectiu d’este document dins el qual ens donen 30 pautes d’assessorament, va ser ajudar al pentàgon esportiu així com difondre el treball del i la psicòloga esportiva.

A continuació teniu més informació i accés a 'La pista de la vida. Guia d'orientacions per al pentàgon esportiu'

#HagamosDeporteConValor

#FemEsportAmbValor

 

Per la seua banda, Pilar del Pueblo, psicóloga del Treball, els RR.HH. y les Organitzacions, responsable del Servicio de Orientación, Formación, Reciclaje y Desarrollo Profesional del COPCV (SODEP), va participar en el simposio ‘Salut psicològica laboral a les organitzacions’ parlant de l’organització i el treball com a recurs positiu per a fer front a situacions d’adversitat’. En la conferència, la vocal de Junta va afirmar que en este context de pandèmia amb conseqüències complicades,  alguns treballadors i treballadores, han trobat en l’organització “un lloc on sentir-se segurs, trobar el suport dels companys i comptar amb un ambient psicosocial positiu servint així, de palanca per fer front a situacions d’incertesa”. Este és un nou enfocament d’empresa en el qual és imprescindible vincular amb conceptes com lideratge positiu o clima laboral.

Del Pueblo també ha realitzat una comunicació oral. En esta ocasió, centrada i titulada ‘Procesos selectius en l’Administració pública y local.  Aplicació pràctica en la selecció de policies locals’. Amb esta intervenció, la psicòloga ha vullgut donar a conèixer noves oportunitats laborals per als i les professionals de la Psicologia com a assessor del Tribunal per a oposicions en l’administració pública com és l’accés a policia local. “És diferent a qualsevol altra selecció de personal i s’ha de tindre en compte les normes jurídiques”. També ha assenyalat que és una tasca complicada i important ja que “els candidats estan entrenats per a fer estos processos així que l’entrevista s’ha de fer amb un suport cientíc-tècnic que faça possible identificar els possibles desajustos o alteracions psicològiques que afectarien al desenvolupament el treball policial”.

Altra comunicació oral ha sigut la realitzada pels psicòlegs educatius i vocals de la Junta, Andrea Ollero i Manuel Peretó. Baix el títol ‘Implicacions professionals del paradigma de la inclusió educativa en la Comunitat Valenciana’, els psicòlegs han contextualitzat la temàtica explicant que des dels anys 70 la Psicologia educativa en la Comunitat s’ha caracteritzat per “un model d'alumnat amb necessitats educatives versus model alumnat d'Educació Especial; intervenció sistèmica en l'organització escolar del cicle vital versus model clínic centrat en el subjecte; i d’actuació integral i comunitari versus centrat en factors individuals i estrictament escolar” per passar a explicar les implicacions professionals dels psicòlegs educatius dels serveis socials ara que el govern valencià ha fer de la inclusió, una ‘norma’. Per exemple, als centres escolars, “intervindre identificant les dificultats i les fortaleses,  o els factors socioemocionals que influencien el desenvolupament dels xiquets, xiquetes i adolescents”.

La secretària del COPCV, Vicenta Esteve, ha preparat junt amb els col·legiats Sandro García Pla i Laura Ripollés, el pòster ‘Estat d’ànim, suport social i autoestima en persones transgènere en l’etapa prèvia a l’hormonació’.



Noticias relacionadas

  • 22/03/2024
20º Congreso sobre la Violencia contra las Mujeres

Organizado por Diputación de Alicante para los próximos 3 y 4 de octubre.
Leer

  • 21/03/2024
La vicedecana 2ª del COPCV participa en la mesa inaugural del XXI CNEP de la UMH

En este acto, Concepción Sánchez Beltrán, ha resaltado la importancia de ejercer la Psicología con rigurosidad y respeto además de afirmar que los psicólogos y psicólogas “no somos objetos de lujo, sino que somos esenciales en la estructura de la sociedad".
Leer

  • 15/03/2024
VIII Jornadas de Emociones y Bienestar

Organizadas por la Sociedad Española para el Estudio de la Ansiedad y el Estrés -SEAS para el día 22 de marzo en Madrid.
Leer

  • 12/03/2024
Jornada Autónomos y Jubilación. Invierte en ti.

Invierte en ti son un conjunto de jornadas divulgativas organizadas entre Banco Santander y ATA en las que resuelven dudas de los autónomos y emprendedores.
Leer

  • 08/03/2024
VÍDEO- II Jornadas del Día de la Mujer y la Niña en la Ciencia

En este encuentro profesional, las investigadoras han dado a conocer sus trabajos y las diferencias y similitudes sexuales de los sujetos estudiados.
Leer

  • 07/03/2024
VÍDEO - 30ª Jornada profesional COPCV 'Importancia de la IA en la actividad del profesional de la Psicología: retos y dilemas'

facilitamos el vídeo completo de este evento profesional realizado el 2 de marzo en la ciudad de València.
Leer