La Fira de la Salut de Castelló reuneix a les professions sanitaries amb un objectiu comú: que la salut siga una prioritat ciutadana i governamental

El COPCV ha comptat amb una carpa des d'on hem difós la importància de la salut mental i el benestar psicològic.

La Fira de Salut de Castelló, celebrada el dissabte 9 d’abril a la plaça Huertos Sogueros de Castelló per conmemorar el Dia de la Salutd (7 d'abril), va ser un èxits. Desenes de persones s’aproparen per visitar les carpes que les diverses organitzacions que la integrem, varem preparar per a l’ocasió. Des del Col·legi, aprofitarem per difondre la importància de la salut mental i d’acudir a un professional de la Psicologia davant determinades situacions.

Durant el matí, es realitzaren diverses activitats com ara un simulacre d’accident amb víctimes en el qual participaren bombers i psicòlegs d’emergències, així com tres tallers pràctics: un dirigit a professionals sanitaris amb l’objectiu de rebaixar l’estrès causat per la pandèmia i promoure el benestar emocional; i altres dos centrades en l’activitat física orientada a persones majors i altra, a persones amb diversitat funcional.

 

   

Representant al COPCV estigueren la vicedegana 3ª, Mar Lluch, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV, qui va participar en la lectura d’un manifest amb el qual finalitzava l’acte. En este escrit,  s’assenyalava la salut com a una prioritat per a la ciutadania i els governs a nivell global ja que, fent referència a l’últim informe FOESSA (Fomento de Estudios Sociales y Sociología Aplicada), “En la Comunitat Valenciana, a causa de la pandèmia, han augmentada les desigualtats i ha empitjorat la qualitat de la salut: més de 260.000 llars (12,9%) pateix falta d'accés a medicaments o tractaments per problemes econòmics i patir algun trastorn o dificultat mental ha augmentat en un 280% respecte a 2018, arribant al 17% de la societat valenciana”.

Agraïm la col·laboració dels col·legiats Manolo Mestre, i Beatriz Melià, coordinadora del Grup de Treball del COPCV de Tercera Edat, així com al personal administratiu del COPCV i als estudiants en pràctiques que estigueren amb nosaltres durant la jornada. 

 

 

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 19/04/2024
La Red Sanitaria Solidaria de Castellón celebra el Día Mundial de la Salud con diversas actividades

El 27 de abril, la Plaça Hort dels Corders y en el Menador Espai Cultural acogerán estas acciones destinadas para concienciar sobre el derecho a la salud.
Leer

  • 15/04/2024
Jornada: 'Buenas prácticas de acompañamiento a víctimas de violencia de género con estrés postraumático'

Con motivo del Día Mundial de la Salud, la Red Sanitaria Solidaria colabora en la organización de este encuentro online que se realizará el 18 de abril a las 17:00h
Leer

  • 11/04/2024
El 34% de los españoles reconoce que tiene problemas de salud mental

Un 16% reconoce, además, que toma ansiolíticos, somníferos y antidepresivos una vez a la semana.
Leer

  • 04/04/2024
GUÍA: La salud mental en la adolescencia. Guía para el profesorado.

Asociación Salud Mental Almansa (AFAENPAL), 2024, 28 p.
Leer

  • 21/03/2024
GUÍA “Cambiando palabras, transformando realidades”. Guía para comunicar sobre mujer y salud mental

Asociación alavesa de familiares y personas con enfermedad mental, 2023, 14 p.
Leer

  • 14/03/2024
La Red Sanitaria Solidaria celebra el día Mundial de la Salud Mental

Será en el Centro de Congresos de Elche, el próximo 21 de marzo.
Leer