La Fira de la Salut de Castelló reuneix a les professions sanitaries amb un objectiu comú: que la salut siga una prioritat ciutadana i governamental

El COPCV ha comptat amb una carpa des d'on hem difós la importància de la salut mental i el benestar psicològic.

La Fira de Salut de Castelló, celebrada el dissabte 9 d’abril a la plaça Huertos Sogueros de Castelló per conmemorar el Dia de la Salutd (7 d'abril), va ser un èxits. Desenes de persones s’aproparen per visitar les carpes que les diverses organitzacions que la integrem, varem preparar per a l’ocasió. Des del Col·legi, aprofitarem per difondre la importància de la salut mental i d’acudir a un professional de la Psicologia davant determinades situacions.

Durant el matí, es realitzaren diverses activitats com ara un simulacre d’accident amb víctimes en el qual participaren bombers i psicòlegs d’emergències, així com tres tallers pràctics: un dirigit a professionals sanitaris amb l’objectiu de rebaixar l’estrès causat per la pandèmia i promoure el benestar emocional; i altres dos centrades en l’activitat física orientada a persones majors i altra, a persones amb diversitat funcional.

 

   

Representant al COPCV estigueren la vicedegana 3ª, Mar Lluch, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV, qui va participar en la lectura d’un manifest amb el qual finalitzava l’acte. En este escrit,  s’assenyalava la salut com a una prioritat per a la ciutadania i els governs a nivell global ja que, fent referència a l’últim informe FOESSA (Fomento de Estudios Sociales y Sociología Aplicada), “En la Comunitat Valenciana, a causa de la pandèmia, han augmentada les desigualtats i ha empitjorat la qualitat de la salut: més de 260.000 llars (12,9%) pateix falta d'accés a medicaments o tractaments per problemes econòmics i patir algun trastorn o dificultat mental ha augmentat en un 280% respecte a 2018, arribant al 17% de la societat valenciana”.

Agraïm la col·laboració dels col·legiats Manolo Mestre, i Beatriz Melià, coordinadora del Grup de Treball del COPCV de Tercera Edat, així com al personal administratiu del COPCV i als estudiants en pràctiques que estigueren amb nosaltres durant la jornada. 

 

 

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 28/06/2022
Proposició no de llei sobre la salut mental en el sistema educatiu

Presentada pel Grup Parlamentari Socialista a la mesa de les Corts Valencianes.
Leer

  • 20/06/2022
Campaña OCU: Urge destinar más recursos a la salud mental

La incidencia de los problemas de salud mental está aumentando, pero ésta sigue siendo la gran olvidada en el sistema sanitario. Únete a la petición.
Leer

  • 10/06/2022
Un estudi detalla quins són els hàbits, la situació actual i les expectatives de la juventut de Castelló

La vocal, Mª Carmen Molés, ha assistit a la presentació d'este informe encarregat per la regidoria de juventut i elaborat per l'UJI.
Leer

  • 10/06/2022
El COPCV està present en la pressa de possessió de la rectora de l'UJI, Eva Alcón

Mar Lluch, vicedegana 3ª, i Mª Carmen Moles, hi assisteixen.
Leer

  • 25/05/2022
La Asociación Española Contra el Cáncer de Castellón reconoce en un acto la colaboración del COPCV

Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV, ha recogido este reconocimiento en un acto celebrado el 19 de mayo.
Leer

  • 04/05/2022
El COP apuesta por un abordaje "multisistémico" en el Plan de Salud Mental escolar

Este sistema de trabajo permitiría llevar a cabo un “reparto equitativo” de las tareas y evitaría una sobrecarga para los docentes.
Leer