La Fira de la Salut de Castelló reuneix a les professions sanitaries amb un objectiu comú: que la salut siga una prioritat ciutadana i governamental

El COPCV ha comptat amb una carpa des d'on hem difós la importància de la salut mental i el benestar psicològic.

La Fira de Salut de Castelló, celebrada el dissabte 9 d’abril a la plaça Huertos Sogueros de Castelló per conmemorar el Dia de la Salutd (7 d'abril), va ser un èxits. Desenes de persones s’aproparen per visitar les carpes que les diverses organitzacions que la integrem, varem preparar per a l’ocasió. Des del Col·legi, aprofitarem per difondre la importància de la salut mental i d’acudir a un professional de la Psicologia davant determinades situacions.

Durant el matí, es realitzaren diverses activitats com ara un simulacre d’accident amb víctimes en el qual participaren bombers i psicòlegs d’emergències, així com tres tallers pràctics: un dirigit a professionals sanitaris amb l’objectiu de rebaixar l’estrès causat per la pandèmia i promoure el benestar emocional; i altres dos centrades en l’activitat física orientada a persones majors i altra, a persones amb diversitat funcional.

 

   

Representant al COPCV estigueren la vicedegana 3ª, Mar Lluch, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV, qui va participar en la lectura d’un manifest amb el qual finalitzava l’acte. En este escrit,  s’assenyalava la salut com a una prioritat per a la ciutadania i els governs a nivell global ja que, fent referència a l’últim informe FOESSA (Fomento de Estudios Sociales y Sociología Aplicada), “En la Comunitat Valenciana, a causa de la pandèmia, han augmentada les desigualtats i ha empitjorat la qualitat de la salut: més de 260.000 llars (12,9%) pateix falta d'accés a medicaments o tractaments per problemes econòmics i patir algun trastorn o dificultat mental ha augmentat en un 280% respecte a 2018, arribant al 17% de la societat valenciana”.

Agraïm la col·laboració dels col·legiats Manolo Mestre, i Beatriz Melià, coordinadora del Grup de Treball del COPCV de Tercera Edat, així com al personal administratiu del COPCV i als estudiants en pràctiques que estigueren amb nosaltres durant la jornada. 

 

 

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 25/11/2022
Encuesta - Prevalencia y factores de riesgo de los problemas de salud mental en el estudiantado en las universidades españolas

Estudio diseñado por el CIBERSAM y financiado por el Ministerio de Universidades y el Ministerio de Sanidad.
Leer

  • 25/11/2022
El Laboratorio de Psicología y Tecnología de la UJI busca participantes para un estudio sobre Salud Mental

El objetivo es conocer en qué medida los eventos estresantes pueden afectar a nuestra salud mental. Si estás interesado/a, tan sólo tienes que contestar tres encuestas online a lo largo de 12 meses.
Leer

  • 25/11/2022
Les nostres representants en Castelló, han assistit als actes commemoratius pel Dia de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona

Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, reivindiquen la figura del/la professional de la Psicologia per fer front a esta xacra.
Leer

  • 23/11/2022
Els socis del Govern Valencià presenten en les Corts unes esmenes orientades a millorar la salut mental

En els documents es presenten iniciatives orientades a millorar l'atenció en salut mental, augmentar la ràtio de psicòlegs i incloure'ls en Atenció Primària.
Leer

  • 21/11/2022
Mirant V - Mostra Itinerant de Cinema I Salut Global

Este año continuan con el tema «Salud, cooperación y desarrollo».
Leer