Sobre TDAH: “El nombre de casos diagnosticats ha crescut significativament, però no s'ha confondre'l amb un sobrediagnòstic”

Entrevista a Elena Podio i Anna Doménech, presidenta i psicòloga, respectivament, de l'Associació TDAH+16 València.

Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat segons el DSM-5, la versió 5 del Manual Diagnòstic i Estadístic dels Trastorns Mentals de l'Associació Americana de Psiquiatria (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), és definit com un trastorn del neurodesenvolupament, amb simptomatologia de falta d'atenció i/o hiperactivitat-impulsivitat, originat en la infància, interferint amb el funcionament o el desenvolupament de la persona. L’associació TDAH+16 de València s’ocupa i preocupa de les persones i familiars que tenen i conviuen amb este trastorn.

Hem parlat amb la col·legiada, Anna Doménech, psicòloga i orientadora escolar especialista en TDAH i amb Elena Podio, presidenta de l’Associació TDAH+16 per a conèixer la situació actual en este context, la simptomatologia en infància i en adults, la seua heretabilitat, si continua existint un infradiagnòstic com han manifestat en alguna ocasió; així com el paper del centres educatius en la seua detecció i atenció.

A continuació us adjuntem dos documents amb l’entrevista. Des del COPCV els volem agrair la seua participació i el gran esforç que han realitzat a l’hora de contestar les qüestions. El resultat, són dos documents molt complets, que conten amb exemples, enllaços així com bibliografia.

 

 

2 archivos adjuntos

COPCV TDAH+16.docx..pdf [1,28 MB]

TDAH+16 i centres educatius.pdf [0,84 MB]Noticias relacionadas

  • 29/01/2024
Sanitat anuncia un protocol específic per a la detecció i atenció del TDAH en la nostra Jornada científica: 'Des de la infància fins a l'edat adulta'

Actualització: VÍDEO compler de la jornada. En aquest acte, el degà del COPCV, Francisco Santolaya, ha posat l'accent en la coordinació entre àmbit de sanitàri, Intervenció Social i d’Educació per tal de garantir l'atenció més adequada.
Leer

  • 16/01/2024
Jornada científica TDAH: 'Desde la infancia hasta la edad adulta'

El 20 de enero en el complejo deportivo municipal de la Petxina, se celebrará este evento organizado por el COPCV y la Asociación TDAH+16 Valencia. Modalidad presencial y streaming.
Leer

  • 13/07/2023
Dia Internacional del Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH), 13 de juliol

El context escolar te un paper important pel que fa a la seua identificació i detecció en una etapa primerenca. El diagnòstic és clínic.
Leer

  • 10/12/2021
Vicenta Esteve, secretaria del COPCV, asiste a la inauguración de la nueva sede de APNADAH Valencia

Entrevistamos a Lola Pérez, presidenta La Asociación de Padres para Niños y Adolescentes con Déficit de Atención e Hiperactividad (APNADAH) para conocer el trabajo que realizan y cómo afecta este trastorno al núcleo familiar.
Leer