Ens sumem al condol per la mort del científic valencià, Santiago Grisolía

Nos sumamos a las condolencias por la muerte del científico valenciano, Santiago Grisolía.

Mor el prestigiós científic, Santiago Grisolía. Va nàixer en la capital del Túria l'any 1923 però la seua extensa i prolífica trajectòria professional fan que la seua figura haja sigut reconeguda, des de sempre, a tot el món.

Es va llicenciar en Medicina per la Universitat de València en 1944, i va rebre una beca del Ministeri d'Afers exteriors per a estudiar als Estats Units, en el Departament de Bioquímica i Farmacologia de la Universitat de Nova York, convertint-se en el primer alumne espanyol de postdoctorat que va tindre el científic Severo Ochoa. Després d'acabar els seus estudis, va ser professor de bioquímica i biologia en les Universitats de Kansas, Chicago i Wisconsin.

Va tornar a Espanya en 1977 i des dels anys 80 va destacar com a gran divulgador científic. Tant és així que va impulsar els Premis Rei Jaume I i portava 26 anys sent President del Consell Valencià de Cultura. En 1990 va obtindre el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica.

Des del COPCV mostrem el nostre pesar per la mort d'una de les figures de referència a nivell mundial en l'àmbit científic i cultural. 

-------------

Fallece el prestigioso científico, Santiago Grisolía. Nació en la capital del Turia en el año 1923 pero su extensa y prolífica trayectoria profesional hacen que su figura haya sido reconocida, desde siempre, en todo el mundo.

Se licenció en Medicina por la Universidad de Valencia en 1944, y recibió una beca del Ministerio de Asuntos Exteriores para estudiar en Estados Unidos, en el Departamento de Bioquímica y Farmacología de la Universidad de Nueva York, convirtiéndose en el primer alumno español de postdoctorado que tuvo el científico Severo Ochoa. Tras acabar sus estudios, fue profesor de bioquímica y biología en las Universidades de Kansas, Chicago y Wisconsin.

Regresó a España en 1977 y desde los años 80 destacó como gran divulgador científico. Tanto es así que impulsó los Premios Rey Jaime I y llevaba 26 años siendo Presidente del Consell Valencià de Cultura. En 1990 obtuvo el Premio Príncipe de Asturias de Investigación Científica y Técnica.

Desde el COPCV mostramos nuestro pesar por la muerte de una de las figuras de referencia a nivel mundial, en el ámbito científico y cultural.



Noticias relacionadas

  • 24/03/2023
Canvi horari

La matinada del dissabte 25 de març al diumenge, s'adelanten els rellotges.
Leer

  • 13/03/2023
LIBRO: El dolor adolescente

Autor: Jose Antonio Luengo. Ed. Plataforma.
Leer

  • 06/03/2023
Colegios e institutos necesitan más psicólogos educativos al ser recursos especializados

Más jóvenes expresan malestar emocional y psicológico. Además, es una realidad que en los centros educativos hay un aumento de la diversidad del alumnado, todo ello hace imprescindible que se aumente el número de psicólogos y psicólogas educativas en los centros.
Leer

  • 24/02/2023
Dia del Patró de la Psicologia, 24 de febrer

Amb motiu d'esta celebració, hem eixit al carrer per saber què pensa la gent sobre la disciplina psicològica.
Leer

  • 14/01/2023
La revista Informació Psicològica digital publica el número 124

Publicació semestral del COPCV. La seua línia editorial està clarament orientada a la investigació aplicada, en totes i cadascuna de les seues àrees d'intervenció. La gestió és plenament online.
Leer

  • 02/01/2023
IMPORTANTE. Regularización del servicio de correo electrónico

Próximamente, todas las cuentas de correo con los dominios @cop.es y @psired.es recibirán un email. Para continuar utilizando estas cuentas, tendrán que aceptar las condiciones de servicio y normas de uso. De lo contrario, serán eliminadas.
Leer