Celebrem, amb la col·laboració de la Subdelegació del Govern de Castelló, la taula redona ‘Recursos i drets de les víctimes de violència de gènere’

Des del COPCV, aprofitem l'ocasió per incidir en la importància de l'educació i la prevenció.

Esta setmana s’ha celebrat en Castelló la taula redona ‘Recursos i drets de les víctimes de violència de gènere’. El COPCV ha organitzat esta activitat, celebrada el 19 de setembre en el Menador, amb la col·laboració de la Subdelegació del Govern.

Mar Lluch, vicedegana 3ª de la Junta de Govern, ha inaugurat i coordinat esta taula redona en la qual han participat expertes en violència de gènere: Rosa Marco, cap de la Unitat contra la Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern en Castelló; Antonio Mateu, cap de l’Oficina d’Estrangeria de la província; Inés García, coordinadora del Centre Dona 24h.; i Pilar Bojó, inspectora-cap de la Unitat de Policia Nacional Adscrita a la Comunitat i responsable de les Oficines de Denúncies i Assistència a Víctimes de Violència de Gènere.  

Lluch ha recordat que l'organització d'esta taula, és el resultat de la comunicació i la convicció d'estes dos entitats, de la necessitat d'erradicar la violència de gènere com a problema social. i "partint de la premisa que la millor defensa és la informació'. Per aquest motiu, l'objectiu de la taula és donar a conèixer els rucursos públics i els drets actualment existents pel que fa a este assumpte. 

Per a la cloenda, hem contar amb la presència de Soledad Ten, Subdelegada del Govern de Castelló i la nostra vocal, Mª Carmen Molés, qui va facilitar a tots i totes les participant per les seues aportacions. “S’ha d’incidir en la formació i la prevenció”, ha dit Molés, “no li resten importància a cap tipus de violència”. I per finalitzar, també ha destacat la importància i la idoneïtat de la publicació per part de la subdelegació de la Guia de Drets de les dones víctimes de violència de gènere

   

Mª Carmen Molés i Soledad Ten durant la cloenda (esq. a dta.).                                                     Mª Carmen Molés, Soledad Ten i Mar Lluch al finalitzar l'acte (esq. a dta.).

 

Guia de Drets de les Dones Víctimes de Violència de Gènere

Guía de los Derechos de las Mujeres Víctimas de Violencia de Género

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 15/04/2024
Jornada: 'Buenas prácticas de acompañamiento a víctimas de violencia de género con estrés postraumático'

Con motivo del Día Mundial de la Salud, la Red Sanitaria Solidaria colabora en la organización de este encuentro online que se realizará el 18 de abril a las 17:00h
Leer

  • 09/04/2024
XIII Congreso Internacional de la Asociación Iberoamericana de Psicología Jurídica - AIPJ

Se realizará del 12 al 15 de junio de 2024 en la Facultad de Psicología de la Universitat de Valencia. Descuento por pronto pago hasta 20 de febrero.
Leer

  • 20/03/2024
Participamos en la primera reunión del comité científico del XX Congreso sobre la Violencia Contra la Mujer

En ella se han perfilado los temas que se tratarán en este evento organizado para el 3 y 4 de octubre de 2024.
Leer

  • 11/03/2024
II Carrera de las Empresas Cámara de Comercio Castellón

El COPCV es una de las entidades colaboradoras de esta cursa deportiva.
Leer

  • 07/03/2024
GUÍA para mujeres supervivientes de violencia de género con problemas de adicciones. No te rindas

Valladolid, Asociación para la Promoción y Gestión de Servicios Sociales Generales y Especializados (Progestión), 2023, 40 p.
Leer

  • 01/03/2024
Mª Carmen Molés, vicedecana 3ª del COPCV, participa en la mesa 'Construimos juntas'

La Diputación de Castellón ha organizado este encuentro para conmemorar el Día de la Mujer.
Leer