Des d'esta setmana, Alacant compta amb una Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere

Concepción Sánchez Beltrán, vicedegana 2ª del COPCV, assisteix a la inauguració feta el 23 de novembre.

Aquesta setmana, la Conselleria de Justícia ha posat en marxa l’Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere d’Alacant. D’esta manera, les tres províncies de la Comunitat conten ja amb este servei.  En la inauguració d’esta seu, ha estat Concepción Sánchez Beltrán, vicedegana 2ª del COPCV.

Convé ressaltar que aquesta Oficina conta amb més d’una trentena de professionals que, segons la Conselleria, formen un equip especialitzat i multidisciplinari, sensibilitzats amb la violència contra les dones i que incorporen la perspectiva de gènere en el seu exercici professional. Comptarà amb sis equips psicosocials, formats cadascun per un psicòleg o psicòloga i un treballador o treballadora social (12 professionals). Aquests equips compten amb el suport de huit professionals que treballen en l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte d’Alacant (2 psicòlogues, 3 lletrades i 3 treballadores socials), sota la supervisió de dues persones responsables de la coordinació. Finalment, el personal es completa amb un metge o metgessa forense.

L’Oficina, situada a la Seu Judicial d’Alacant (avinguda Aguilera, 53), romandrà oberta 365 dies de l’any en horari de 9 hores a 21 hores. Per a garantir l’atenció integral, les víctimes també es podran posar en contacte amb l’Oficina a través dels telèfons 900505550 – 689895856 i del correu de contacte <of.denunciasviogen.alicante@gva.es>.

  Noticias relacionadas

  • 26/02/2024
Firmamos un convenio de colaboración con la Facultad de Ciencias Sociosanitarias de UMH (Elche)

Este convenio se ha realizado durante la Semana de la Psicología organizada por la Universidad.
Leer

  • 22/02/2024
Acercamos el COPCV al estudiantado de Psicología de la UMH con la mesa redonda 'Una mirada a través de los grupos de trabajo'

La sede del COPCV de Alicante ha acogido este acto realizado el 21 de febrero dentro de la Semana de la Psicologia UHM Elche. Representantes del Col·legi han explicado los objetivos y servicios de la entidad mientras que representantes de los Grupos de Trabajo han dado a conocer las diferentes áreas y su organización.
Leer

  • 05/02/2024
IX Encuentro nacional sobre abuso psicológico y sectas

El COPCV colabora en este encuentro que se celebrará en Alicante el 1 y 2 de marzo.
Leer

  • 30/01/2024
Donem la benvinguda als nous col·legiats i col·legiades en el COPCV-Alacant

L'acte d'acollida col·legiat celebrat el 26 de febrer, ha servit per a que els nous companys i companyes coneguen els membres de la Junta de Govern, les funcions i serveis del COPCV així com l'estat actual de la professió i les seues àrees.
Leer

  • 29/01/2024
XIII Congreso Internacional de la Asociación Iberoamericana de Psicología Jurídica - AIPJ

Se realizará del 12 al 15 de junio de 2024 en la Facultad de Psicología de la Universitat de Valencia. Descuento por pronto pago hasta 20 de febrero.
Leer