Des d'esta setmana, Alacant compta amb una Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere

Concepción Sánchez Beltrán, vicedegana 2ª del COPCV, assisteix a la inauguració feta el 23 de novembre.

Aquesta setmana, la Conselleria de Justícia ha posat en marxa l’Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere d’Alacant. D’esta manera, les tres províncies de la Comunitat conten ja amb este servei.  En la inauguració d’esta seu, ha estat Concepción Sánchez Beltrán, vicedegana 2ª del COPCV.

Convé ressaltar que aquesta Oficina conta amb més d’una trentena de professionals que, segons la Conselleria, formen un equip especialitzat i multidisciplinari, sensibilitzats amb la violència contra les dones i que incorporen la perspectiva de gènere en el seu exercici professional. Comptarà amb sis equips psicosocials, formats cadascun per un psicòleg o psicòloga i un treballador o treballadora social (12 professionals). Aquests equips compten amb el suport de huit professionals que treballen en l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte d’Alacant (2 psicòlogues, 3 lletrades i 3 treballadores socials), sota la supervisió de dues persones responsables de la coordinació. Finalment, el personal es completa amb un metge o metgessa forense.

L’Oficina, situada a la Seu Judicial d’Alacant (avinguda Aguilera, 53), romandrà oberta 365 dies de l’any en horari de 9 hores a 21 hores. Per a garantir l’atenció integral, les víctimes també es podran posar en contacte amb l’Oficina a través dels telèfons 900505550 – 689895856 i del correu de contacte <of.denunciasviogen.alicante@gva.es>.

  



Noticias relacionadas

  • 04/07/2024
Formación en Protección de Datos - COPCV ALICANTE

Esta jornada se realizará el próximo 8 de julio, con el objetivo de explicar los puntos más importantes del Reglamento General de Protección de Datos y de solventar vuestras dudas. Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 27/06/2024
Participamos en la última edición de 'Conversatorio sobre salidas profesionales' de la UNED Dénia

Vicenta Esteve, secretaria del COPCV, ha dado a conocer las diversas áreas de la Psicología y sus salidas profesionales.
Leer

  • 18/06/2024
Publicado el manual del programa MEMPOSITIV, herramienta clave para la atención a mujeres víctimas de violencia en la pareja

Los y las profesionales de la Psicología disponen de una nueva herramienta para trabajar en la atención a mujeres que han sufrido o sufren violencia de género en las relaciones de pareja: el “Manual del Programa MEMPOSITIV: tratamiento centrado en las memorias positivas para el trauma en violencia contra la mujer en la pareja”.
Leer

  • 17/06/2024
Nuestra vicedecana 2ª participa en el acto de graduación del Máster Universitario en Terapia Psicológica con Niños y Adolescentes de la UMH

Concepción Sánchez Beltrán ha dado la enhorabuena a los nuevos graduados recordándoles la importancia de la formación continua.
Leer

  • 13/06/2024
Acto de Graduación de la XI Promoción del Grado en Psicología por la UMH

Concepción Sánchez Beltrán, vicedecana 2ª del COPCV, ha participado en este acto.
Leer