Centenars d'estudiants de Psicologia assisteixen al Fòrum d’Ocupació de Ciències de la Salut organitzat per la UV

El COPCV participa activament en esta trobada que possibilita el contacte entre la Universitat i els col·legis professionals. A més d'oferir una xerrada sobre el context actual d'esta disciplina, el Col·legi ha atés als i les estudiants del grau en un stand dins el Fòrum d'Ocupació.

La Universitat de València va celebrar el Fòrum d’Ocupació de l’Àrea de Ciències de la Salut, el passat 10 de febrer. Segons la pròpia Universitat, va reunir un elevant nombre d’estudiants de 22 titulacions, entre graus i màsters, i 42 empreses i entitats com ara, el nostre col·legi professional.

En el vestíbul de la Facultat de Medicina, tots els organismes participants en el Fòrum, varem muntar un stand informatiu. Josefina Carboneras, vicesecretària en funcions del COPCV, i Amparo Rodríguez, personal de secretaria del mateix, estigueren atenent els estudiants que s’apropaven per consultar dubtes tant sobre la col·legiació, els serveis del COPCV, com per les especialitzacions i eixides professionals.

Paral·lelament, de 9:30h. a 11:00h., en el saló d’actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, el degà del COPCV, Francisco Santolaya, i la vocal psicòloga del Treball i les Organitzacions, Pilar del Pueblo, parlaren sobre ‘l’estat actual i perspectiva de futur de l'exercici professional en psicologia. Col·legiació professional’ davant centenars d’estudiants del grau de Psicologia.  

En aquests moments, la Psicologia es troba en un moment crucial ja que s’estan augmentat les places en diversos àmbits de treball” donades les necessitats de la ciutadania, va afirmar el degà del COPCV. A més, va explicar la importància de la col·legiació a l’hora de desenvolupar el treball com a psicòleg o psicòloga així com el paper de l’òrgan col·legial en la defensa de la professió en diverses àrees d’actuació i la protecció front a l’intrusisme.  També va fer una explicació dels amplis serveis que oferta el COPCV.

Per la seua banda, Pilar del Pueblo, vocal de la Junta del Col·legi, psicòloga de RR.HH. responsable del Servei d’Orientació, Formació, Reciclatge i Desenvolupament (SODEP) del COPCV va centrar la seua exposició en les eixides professional d’esta disciplina. La vocal, va assegurar que la demanda de psicòlegs i psicòlogues ha augmentat considerablement “no únicament com a conseqüència dels efectes de la pandèmia sinó que aquesta, ha evidenciat la mancança de professionals de la Psicologia en diferents àmbits fent que les persones no contaren amb els recursos de afrontament necessaris. I açò, ha fet visible la seua necessitat en moltes àrees”.

Del Pueblo també donà a conèixer als estudiants les diverses àrees on poden intervindre (educativa, intervenció social, trànsit i seguretat, jurídica, etc.) i va exposar alguns dels nous camps de mercat on desenvolupar la seua tasca: gammificació, realitat augmentada, jocs d’estimulació, psiconutrició, reproducció assistida, etc.

     

I ja a les 11:30h., en l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia , la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, juntament amb la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària (GVA), Concha Andrés, i el president de la Unió Sanitària de València, Francisco  Santolaya, han realitzat l’acte d’obertura oficial de la fira d’ocupació sanitària.

Les Ciències de la Salut són fonamentals per a la qualitat de vida de les persones”. Amb aquesta afirmació, Maria Vicenta Mestre arrancava el seu discurs, adreçat a tots els participants en la gran trobada, remarcat que el seu objectiu és “ajudar al nostre estudiantat a insertar-se en el món laboral, la qual cosa li atorga un sentit complet a la formació universitària”.

La secretària autonòmica va assegurar que l’àrea de la salut “és un àmbit apassionant que contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones”. I Santolaya va subratllar la importància d’aquests encontres per a ajudar els joves que estan estudiant “en el trànsit professional”. En aquest acte d’inauguració, també va subratllar la importància dels col·legis professionals ja que entre els seus objectius principals es troba el de fer complir amb el codi deontològic per a protegir i defensar la ciutadania a través de l’activitat professional. A més, el president de la USV i degà del COPCV, va remarcar la rellevància del “suport mutu” entre la Universitat i els col·legis professionals per a acomplir amb aquells fins i va instar a treballar conjuntament a totes les professions sanitàries.

 

Informació relacionada: 

Notícia/Resum de la Universitat de València: El macrofòrum de Ciències de la Salut reuneix futurs professionals de 22 titulacions, cinc facultats i més de 40 entitats en favor de “millorar la qualitat de vida de les persones”



Noticias relacionadas

  • 25/04/2024
Día Mundial de la Seguridad y la Salud en el Trabajo, 28 de abril

Los psicólogos y psicólogas del Trabajo y las Organizaciones son garantía de efectividad a la hora promover contextos de trabajo seguros y saludables así como de impulsar comportamientos responsables.
Leer

  • 23/04/2024
VÍDEO - Conferencia ‘Metodología coaching aplicada junto con la psicoterapia en adicciones’

Impartida por la psicóloga María de los Ángeles Martín, dentro del V Ciclo de conferencias de Psicología Coaching del COPCV.
Leer

  • 18/04/2024
El trabajador autónomo está expuesto a una serie de factores psicológicos y sociales que afectan de forma importante a su salud mental

Pilar del Pueblo, vocal de la Junta del COPCV y coordinadora de la División de Psicología del Trabajo del COP, ha participado en una jornada organizada por la agencia de noticias Servimedia en la que cuatro profesionales del área, han hablado sobre los retos del trabajador autónomo.
Leer

  • 17/04/2024
HOY Charla: 'Espacios laborales, gimnasios para la mente'

El 17 de abril a las 19:00h., Mª Carmen Molés y Pilar del Pueblo, vocal y vicedecana 3ª de la Junta de Gobierno del COPCV, respectivamente, impartirán esta conferencia gratuita organizada por la Cámara de Comercio de Castellón.
Leer

  • 15/04/2024
Ciclo Psicología del Trabajo - Conferencia: 'Programas de talento en las organizaciones'

Se realizará el 18 de abril (modalidad presencial y streaming) y será impartida por la psicóloga Raquel Hernández Sanz. Con ella, se inicia el II Ciclo de Conferencias de psicología del trabajo, las organizaciones y los recursos humanos: 'Nuevos ámbitos de crecimiento y desarrollo PTORH'.
Leer