Mantenim una reunió amb la secretària autonòmica de Salut Pública

En esta cita, el degà i la secretària del COPCV han manifestat la necessitat d'augmentar el nombre de psicòlegs a més d’implementar mesures preventives en l'àmbit empresarial i educatiu orientades a cuidar i millorar la salut de la ciutadania.

Recentment hem mantés una reunió amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Ofelia Gimeno. Fins a la Coselleria de Sanitat, s’han desplaçat el degà del COPCV, Francisco Santolaya, i la secretària, Vicenta Esteve, per tal d’analitzar i compartir impressions. Els representants del COPCV li han tramés la necessitat de psicòlegs i psicòlogues en el context sanitari, tant en l’àmbit especialitzat com en Atenció Primària. Evidentment, el degà i la secretària li han fet saber a la representant de Sanitat que es valora positivament la creació del lloc de psicòleg/a de l’Administració Sanitaria tal i com es publica en l’article 134 de la Llei de Pressupostos en la qual s’especifica que les seues funcions seran les de dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, executar, controlar, inspeccionar, avaluar y assessorar, en el perfil corresponent a la seua titulació, en totes aquelles activitats bàsiques de l’administració sanitària i la salut pública per garantir protecció de la salut en l’àmbit de la psicologia.

Per altra banda, hem recalcat la importància d’implementar mesures preventives destinades a cuidar la salut mental i emocional de la ciutadania en les diverses esferes de la vida. Per exemple, per tal de disminuir els riscs psicosocials en l’àmbit empresarial valencià, hem incidit en la necessitat de professionals de la psicologia especialitzats en l’àrea. De la mateixa manera, que en l’àmbit educatiu apostem per la inclusió dels psicòlegs/a educativa ja que som el perfil professional adequat per intervindré en xiquets, xiquetes i joves.

Com sempre, el Col·legi s’ha oferit per ajudar i col·laborar en tots aquells assumptes que l’administració pose damunt de la taula però també, hem proposat que es cree un consell assessor composat per l’administració i pels col·legis professionals sanitaris o per la Unió Sanitària per tal de mantindre una comunicació continua que permeta fer una anàlisi conjunt de la situació, així com plantejar, desenvolupar i avaluar accions.

La reunió ha conclòs amb l’acord de mantindre una segona reunió per a presentar un projecte per a disminuir els riscos psicosocials en l'àmbit empresarial, per als treballadors. 



Noticias relacionadas

  • 11/04/2024
El 34% de los españoles reconoce que tiene problemas de salud mental

Un 16% reconoce, además, que toma ansiolíticos, somníferos y antidepresivos una vez a la semana.
Leer

  • 04/04/2024
GUÍA: La salud mental en la adolescencia. Guía para el profesorado.

Asociación Salud Mental Almansa (AFAENPAL), 2024, 28 p.
Leer

  • 21/03/2024
GUÍA “Cambiando palabras, transformando realidades”. Guía para comunicar sobre mujer y salud mental

Asociación alavesa de familiares y personas con enfermedad mental, 2023, 14 p.
Leer

  • 08/03/2024
Impacto del estigma y la discriminación en personas con problemas de salud mental

Según un un estudio publicado en la revista eClinical Medicine de The Lancet.
Leer

  • 06/03/2024
El Grupo Popular pregunta al Gobierno sobre el déficit de psicólogos en el SNS

Ambas preguntas por escrito surgen con motivo de la reunión mantenida entre la ministra de Sanidad, Mónica García, y el Consejo General de la Psicología.
Leer

  • 23/02/2024
El COP expone una batería de propuestas para mejorar la salud mental en el Congreso

La organización colegial aplaude la recién creada Subcomisión de salud mental.
Leer