Mantenim una reunió amb la secretària autonòmica de Salut Pública

En esta cita, el degà i la secretària del COPCV han manifestat la necessitat d'augmentar el nombre de psicòlegs a més d’implementar mesures preventives en l'àmbit empresarial i educatiu orientades a cuidar i millorar la salut de la ciutadania.

Recentment hem mantés una reunió amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Ofelia Gimeno. Fins a la Coselleria de Sanitat, s’han desplaçat el degà del COPCV, Francisco Santolaya, i la secretària, Vicenta Esteve, per tal d’analitzar i compartir impressions. Els representants del COPCV li han tramés la necessitat de psicòlegs i psicòlogues en el context sanitari, tant en l’àmbit especialitzat com en Atenció Primària. Evidentment, el degà i la secretària li han fet saber a la representant de Sanitat que es valora positivament la creació del lloc de psicòleg/a de l’Administració Sanitaria tal i com es publica en l’article 134 de la Llei de Pressupostos en la qual s’especifica que les seues funcions seran les de dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, executar, controlar, inspeccionar, avaluar y assessorar, en el perfil corresponent a la seua titulació, en totes aquelles activitats bàsiques de l’administració sanitària i la salut pública per garantir protecció de la salut en l’àmbit de la psicologia.

Per altra banda, hem recalcat la importància d’implementar mesures preventives destinades a cuidar la salut mental i emocional de la ciutadania en les diverses esferes de la vida. Per exemple, per tal de disminuir els riscs psicosocials en l’àmbit empresarial valencià, hem incidit en la necessitat de professionals de la psicologia especialitzats en l’àrea. De la mateixa manera, que en l’àmbit educatiu apostem per la inclusió dels psicòlegs/a educativa ja que som el perfil professional adequat per intervindré en xiquets, xiquetes i joves.

Com sempre, el Col·legi s’ha oferit per ajudar i col·laborar en tots aquells assumptes que l’administració pose damunt de la taula però també, hem proposat que es cree un consell assessor composat per l’administració i pels col·legis professionals sanitaris o per la Unió Sanitària per tal de mantindre una comunicació continua que permeta fer una anàlisi conjunt de la situació, així com plantejar, desenvolupar i avaluar accions.

La reunió ha conclòs amb l’acord de mantindre una segona reunió per a presentar un projecte per a disminuir els riscos psicosocials en l'àmbit empresarial, per als treballadors. 



Noticias relacionadas

  • 11/04/2025
Curso: Introducción teórica a la terapia de esquemas

Curso 'Introducción teórica a la Terapia de Esquemas' La FIDAP organiza esta actividad formativa en colaboración con el COPCV. Está previsto que inicie el 30 de mayo en la Plataforma de Formación Online.
Leer

  • 08/04/2025
Aprobado el Plan de Salud Mental 2025-2027

Aprobado por el Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud, es un proyecto a través del cual se busca dar respuesta a los desafíos actuales en materia de salud mental en España.
Leer

  • 12/02/2025
Los dispares 'no hacer' de la sanidad europea fracasan en salud mental

Un informe de la Comisión aboga por reforzar la identificación de servicios y procedimientos con escaso beneficio.
Leer

  • 30/01/2025
GUÍA - Miradas en encuentro: propuestas para mejorar nuestras experiencias de atención en salud mental

Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Sociales, 2024, 33 p.
Leer

  • 26/12/2024
GUÍA: Equilibristas. Las acrobacias de la juventud para sostener su salud mental en una sociedad desigual

Madrid, Oxfam Intermón y Consejo de la Juventud de España, 2024, 63 p.
Leer

  • 26/11/2024
Los expertos recomiendan integrar la salud mental en los debates sobre clima y salud en la COP29

El cambio climático está afectando profundamente la salud mental y el bienestar psicológico y social al aumentar el riesgo de nuevos problemas de salud mental, así como la vulnerabilidad de aquellas personas que ya viven con problemas de salud mental previos y graves.
Leer