Participem en la reunió del II Pacte Valencià de Violència Gènere i Masclista de la Comunitat

Aquesta trobada, impulsada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha servit per a que diverses entitats analitzem la problemàtica i es comence a treballar en el segon Pacte.

Andrea Ollero i Purificación Párraga, vicedegana i vocal del Junta del Col·legi, respectivament,  han assistit a la segona trobada professional del II Pacte Valencià de Violència Gènere i Masclista impulsat des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

En aquesta reunió, feta l’11 de juliol en la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, les entitats que participen, han donat a conèixer el seu anàlisi i les propostes donant resposta a les línies de treball marcades per Conselleria: dificultats per a la prevenció, abordatge i erradicació; objectius generals i específics que deuria de tindre el Pacte; eixos transversals; i àmbits d’actuació.

Des del COPCV, entre els principals obstacles, identifiquem la mancança de recursos, l’escassa planificació i vertebració de les intervencions a nivell funcional, territorial i organitzatiu.

Hem insistit en la importància dels processos preventius, també hem fet menció dels perjudicis que provoca el ‘negacionisme’. Sabem que és un problema complicat i multicausal que precisa de la implicació de diversos sectors i perfils professionals per això, hem proposat, entre molts altres punts, que la perspectiva de gènere estiga present en totes les polítiques públiques; que es facilite formació especialitzada als professionals que tenen alguna vinculació amb aquest assumpte; atenció immediata i de proximitat; garantir l’acompanyament psicològic, social i judicial immediat a les víctimes, etc.Noticias relacionadas

  • 01/03/2024
Mª Carmen Molés, vicedecana 3ª del COPCV, participa en la mesa 'Construimos juntas'

La Diputación de Castellón ha organizado este encuentro para conmemorar el Día de la Mujer.
Leer

  • 28/02/2024
Acto 'Monólogos igualitarios'

Tendrá lugar el 15 de marzo en San Vicent del Raspeig a las 19:00h.
Leer

  • 12/01/2024
Curs IVAFIQ: Intervenció i abordatge de la violència de gènere i masclista de dels serveis socials (Inscripcions: 15/01/2024 a les 17 hores)

Curso IVAFIQ: Intervención y abordaje de la violencia de género y machista desde los servicios sociales (Inscripciones: 15/01/2024 a las 17 horas)
Leer