Participem en la reunió del II Pacte Valencià de Violència Gènere i Masclista de la Comunitat

Aquesta trobada, impulsada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha servit per a que diverses entitats analitzem la problemàtica i es comence a treballar en el segon Pacte.

Andrea Ollero i Purificación Párraga, vicedegana i vocal del Junta del Col·legi, respectivament,  han assistit a la segona trobada professional del II Pacte Valencià de Violència Gènere i Masclista impulsat des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

En aquesta reunió, feta l’11 de juliol en la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, les entitats que participen, han donat a conèixer el seu anàlisi i les propostes donant resposta a les línies de treball marcades per Conselleria: dificultats per a la prevenció, abordatge i erradicació; objectius generals i específics que deuria de tindre el Pacte; eixos transversals; i àmbits d’actuació.

Des del COPCV, entre els principals obstacles, identifiquem la mancança de recursos, l’escassa planificació i vertebració de les intervencions a nivell funcional, territorial i organitzatiu.

Hem insistit en la importància dels processos preventius, també hem fet menció dels perjudicis que provoca el ‘negacionisme’. Sabem que és un problema complicat i multicausal que precisa de la implicació de diversos sectors i perfils professionals per això, hem proposat, entre molts altres punts, que la perspectiva de gènere estiga present en totes les polítiques públiques; que es facilite formació especialitzada als professionals que tenen alguna vinculació amb aquest assumpte; atenció immediata i de proximitat; garantir l’acompanyament psicològic, social i judicial immediat a les víctimes, etc.Noticias relacionadas

  • 28/06/2024
Día del Orgullo LGTBI+

Aportaciones desde la Psicología.
Leer

  • 18/06/2024
Publicado el manual del programa MEMPOSITIV, herramienta clave para la atención a mujeres víctimas de violencia en la pareja

Los y las profesionales de la Psicología disponen de una nueva herramienta para trabajar en la atención a mujeres que han sufrido o sufren violencia de género en las relaciones de pareja: el “Manual del Programa MEMPOSITIV: tratamiento centrado en las memorias positivas para el trauma en violencia contra la mujer en la pareja”.
Leer

  • 20/05/2024
Realizada la jornada sobre violencias sexuales contra las mujeres

El evento, desarrollado en Castelló el 16 de mayo, ha servido para abordar de manera amplia y completa esta temática. Las diferentes intervenciones han posibilitado acercarnos a esta problemática desde el punto de vista psicológico, legal y social.
Leer

  • 13/05/2024
Aprobada la primera normativa europea contra la violencia de género

El pasado día 24 de abril, el Parlamento Europeo aprobó, con 522 votos a favor, 27 en contra y 72 abstenciones, la primera normativa europea para prevenir y combatir la violencia contra las mujeres y la violencia doméstica.
Leer

  • 09/05/2024
Jornada de formación sobre las violencias sexuales contra las mujeres

El 16 de mayo en Castellón, se celebrará esta jornada organizada por el COPCV, con la colaboración de la Subdelegación del Gobierno y la FIDAP. Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer