Participem en la reunió del II Pacte Valencià de Violència Gènere i Masclista de la Comunitat

Aquesta trobada, impulsada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha servit per a que diverses entitats analitzem la problemàtica i es comence a treballar en el segon Pacte.

Andrea Ollero i Purificación Párraga, vicedegana i vocal del Junta del Col·legi, respectivament,  han assistit a la segona trobada professional del II Pacte Valencià de Violència Gènere i Masclista impulsat des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

En aquesta reunió, feta l’11 de juliol en la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, les entitats que participen, han donat a conèixer el seu anàlisi i les propostes donant resposta a les línies de treball marcades per Conselleria: dificultats per a la prevenció, abordatge i erradicació; objectius generals i específics que deuria de tindre el Pacte; eixos transversals; i àmbits d’actuació.

Des del COPCV, entre els principals obstacles, identifiquem la mancança de recursos, l’escassa planificació i vertebració de les intervencions a nivell funcional, territorial i organitzatiu.

Hem insistit en la importància dels processos preventius, també hem fet menció dels perjudicis que provoca el ‘negacionisme’. Sabem que és un problema complicat i multicausal que precisa de la implicació de diversos sectors i perfils professionals per això, hem proposat, entre molts altres punts, que la perspectiva de gènere estiga present en totes les polítiques públiques; que es facilite formació especialitzada als professionals que tenen alguna vinculació amb aquest assumpte; atenció immediata i de proximitat; garantir l’acompanyament psicològic, social i judicial immediat a les víctimes, etc.



Noticias relacionadas

  • 18/07/2024
Nos reunimos con la coordinadora de IgualaT, un servicio de la Generalitat destinado a colectivos que sufren discriminación

Su misión es informar y dar un primer asesoramiento para evitar o erradicar la discriminación y prevenir los delitos de odio. Como profesionales de la psicología, si tenemos conocimiento de cualquier situación que pueda implicar la vulneración del principio de igualdad podemos contactar con IgualaT.
Leer

  • 16/07/2024
La salud mental en la hoja de ruta para las políticas de igualdad hasta 2025

El abordaje de la salud mental desde la perspectiva de género sigue siendo una asignatura pendiente que produce vulneraciones de derechos y violencia contra las mujeres y ante las cuales resulta necesario actuar y promover cambios desde distintos frentes.
Leer

  • 28/06/2024
Día del Orgullo LGTBI+

Aportaciones desde la Psicología.
Leer

  • 18/06/2024
Publicado el manual del programa MEMPOSITIV, herramienta clave para la atención a mujeres víctimas de violencia en la pareja

Los y las profesionales de la Psicología disponen de una nueva herramienta para trabajar en la atención a mujeres que han sufrido o sufren violencia de género en las relaciones de pareja: el “Manual del Programa MEMPOSITIV: tratamiento centrado en las memorias positivas para el trauma en violencia contra la mujer en la pareja”.
Leer

  • 20/05/2024
Realizada la jornada sobre violencias sexuales contra las mujeres

El evento, desarrollado en Castelló el 16 de mayo, ha servido para abordar de manera amplia y completa esta temática. Las diferentes intervenciones han posibilitado acercarnos a esta problemática desde el punto de vista psicológico, legal y social.
Leer