Entrevista representants del COPCV amb Zulima Pérez Seguí Secretària Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació

El degà Francisco Santolaya, acompanyat del Vicesecretari Manuel Peretó i la vocal Andrea Ollero han representat al Col.legi en aquesta entrevista mantinguda amb la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

El degà del COPCV Francisco Santolaya, acompanyat del Vicesecretari Manuel Peretó  i la vocal Andrea Ollero han dut a terme una entrevista amb la Secretària Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació Zulima Pérez Seguí, la qual anava acompanyat de Daniel Gonzalez Serisola, assessor d’aquesta Conselleria.

Per banda dels representants col.legials s’ha dut a terme una exposició de les característiques, estructura i àrees d’actuació de la nostra entitat i professió, igualment la Secretària Autonòmica ha dut a terme una exposició de les competències i àrees d’actuació d’aquesta Conselleria  (més dades en http://www.transparencia.gva.es/va/)

 

Destacaríem entre els temes tractats en la reunió:

Àmbits d’actuació de la psicologia relacionats amb els temes de desenvolupament de la Participació i Solidaritat:

 • Professionals públics: psicologia de la intervenció comunitària mitjançant serveis socials i educació a nivell municipal que treballen en contacte amb la societat civil, associacions etc.
 • Les ONGs com PSF.
 • El concepte de voluntariat, entès no com una substitució de professionals sinó com una aportació solidaria a la societat, i no necessàriament en l’àrea on un professional treballa. En aquest sentit el degà fa menció al nostre Programa Galatea.
 • L’àmbit empresarial, en temes com la responsabilitat social corporativa i les normes de qualitat ISO.

Temes amb presència dels professionals de la psicologia

 • Immigració i programes de cooperació internacional.
 • Desnonaments, Crisi econòmica, pobresa infantil.
 • Associacionisme, joventut etc.

Propostes:

 • Suport a Psicòlegs Sense Fronteres: es menciona el projecte de Psicòlegs sense Fronteres amb el suport del Col·legi de Psicòlegs consistent en un programa d'atenció psicològica per a persones sense recursos econòmics i en situació de crisi en què col·laboren de forma voluntària professionals de psicologia, per poder respondre a la situació d'emergència social en la qual ens trobem.
 • Necessitat de Potenciar el psicòleg/a dels serveis socials i educatius municipals per coordinar programes i accions de desenvolupar la participació comunitària i xarxes de suport municipal, per enfrontar problemes socials importants.
 • Paper de la psicologia comunitària, pel que fa a aconseguir l'empoderament de les persones, col·lectius i la comunitat per a la solució dels problemes. Davant els escassos recursos econòmics, comptar amb professionals que coordinen i faciliten que els propis recursos dels municipis com les associacions etc puguen servir de suport.

Igualment es fa esment a la necessitat d’aplicar la transparència en la gestió de les entitats publiques, la pròpia administració autonòmica i les corporacions de dret públic com el COPCV.

L’entrevista, emmarcada en la ronda de contactes amb els nous gestors de l’administració autonòmica per a dur a terme la presentació del COPCV, ha transcorregut en un clima d’alta cordialitat, valorant-se com molt positiu el contacte establert.

(D'esquerra a dreta: Daniel Gonzalez, Manuel Peretó, Zulima Pérez, Francisco Santolaya, Andrea Ollero)

 Noticias relacionadas

 • 13/05/2022
El COPCV participa en la Comissió especial d'estudi de l’assetjament escolar de les Corts Valencianes

En esta 10ª sessió, és Andrea Ollero, vocal de l'Àrea de Psicologia Educativa, qui ha participat. Ha incidit en la necessària presència de psicòlegs i psicòlogues educatives en els centres escolars i ha donat algunes claus per tal d'identificar, previndre i intervindre en dinàmiques relacionals inadequades.
Leer

 • 12/05/2022
Mesa Redonda: 'No a la discriminación por edad'

Con motivo del Día Mundial de Toma de Conciencia del Abuso y Maltrato en la Vejez, el próximo 15 de junio de 17:30h a 20:30h, se realizará este acto en la Universidad Permanente de la Universidad de Alicante.
Leer

 • 02/05/2022
Registro de intervenciones profesionales en Psicología Educativa

Atendiendo a las sugerencias recibidas, el aplicativo a través del cual se recogen las aportaciones de los colegiados y colegiadas, se ha actualizado.
Leer