En record de Francisco Campos, pioner de la psicologia educativa valenciana i membre destacat del COPCV

Pioner de la psicologia educativa i municipal, alhora que professional de la clínica des d'una perspectiva psicoanalítica. Fou membre, com a Vicepresident de la Junta de Govern de la que fou nomenada delegació del País Valencià del Col.legi Oficial de Psicòlegs, actual COPCV. També ha estat membre de la Comissió Deontològica del Col.legi. Podeu veure la seua intervenció en la sèrie 'Pioners de la Psicologia'.

Este  cap de semana ens ha deixat Francisco Campos Alemany (1956 Montserrat -2016 València), amic i company que des dels inicis, ha tingut una relació molt estreta amb el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana. Des de l’any 1990 fins 1996 va ser vicepresident de la Junta Rectora així com membre consultor de la Comissió Deontològica del COPCV (1991- 2016), a més de vocal del Consejo General de Colegios Oficiales de Psicólogos de España.  

(Reunió de les Juntes Rectores des de la creació del COPPV 2004)

(Francisco Campos durant un cine forum realitzat en juny del 2015)

Campos pertany a la tercera promoció de psicòlegs valencians i per tant, ha sigut un dels professionals que ha treballant durant més de 35 anys per visibilitzar la necessitat i la tasca de la Psicologia en diversos àmbits del nostre territori, apostant sempre per un model d’intervenció preventiu i global. Pioner de la Psicologia educativa i municipal valenciana, alhora que professional de la clínica des d'una perspectiva psicoanalítica. Una feina que ha desenvolupat com a psicòleg municipal a Real de Montroi i al Col·legi Trafalgar de València.

Hui el recordem com ell mateix desitjava: “La meua satisfacció és que em puguen recordar com una persona que ha contribuït a que ells puguen ser més feliços…” (Francisco Campos Alemany).

Podeu veure la seua intervenció en la sèrie 'Pioners de la Psicologia' (2011).

 

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 22/04/2024
Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 27/02/2024
Psicólogos educativos en todos los centros, una medida clave

Esta es una de las conclusiones relacionadas con el bienestar del alumnado en España, recogidas en el último informe PISA.
Leer