El COPCV posa en marxa junt amb l’Ajuntament de Castelló, el Servei d'Atenció Psicològica per a Persones Majors

Mar Lluch, vicedegana tercera del Col•legi, afirma que este servei pioner en la Comunitat, permetrà detectar patologies i casos d’abusos, i derivar-los als serveis públics més adequats.

El Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana desenvolupa amb l’Ajuntament de la ciutat de Castelló el Servei d’atenció Psicològica a Persones Majors. Es tracta d’una iniciativa d’orientació individualitzada gratuïta, a la que poden accedir les persones majors de 60 anys empadronades en Castelló. Tan sols han de complir estos requisits i sol·licitar-lo en l'Oficina del Major.

Des d’esta mateixa setmana i fins el mes desembre, estarà en marxa este servei que naix per donar resposta a una demanda social detectada des del consistori, durant el procés de treball del projecte Castelló: ciutat amigable amb les persones majors .

“L’objectiu és ajudar-lo des de la psicologia a fer front i gestionar situacions quotidianes, conflictes o vivències socials i familiars, així com informar-los dels recursos i els serveis públics que tenen al seu abast”, declara Mar Lluch, vicedegana tercera del COPCV.

Per la seua banda, la regidora de Gent Gran de Castelló, Mary Carmen Ribera,  afirma que al rebre esta atenció “en casos de malaltia, dependència, malestar emocional, problemes de solitud o aïllament social… es millorarà la qualitat de vida de les persones majors a través del manteniment d'un estat d'ànim positiu".

A més Lluch assenyala que “es preveu que siga una ferramenta i un canal per detectar patologies i casos d’abusos i derivar-los als serveis públics corresponents”.

Els dimecres de 9:30 a 13:30 una psicòloga amb experiència en gerontologia, serà l'encarregada d'atendre els majors que ho hagen demanat.


 

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 05/07/2019
Día Mundial de toma de conciencia del abuso y maltrato en la vejez. Mesa redonda: 'Imagen de la vejez: Buen trato/mal trato'

La actividad tuvo lugar el 11 de junio en la sede de la Universidad Permanente de la Universidad de Alicante
Leer

  • 21/05/2019
Mesa redonda imagen de la vejez: buen trato/ mal trato - Sede Alicante

La actividad tiene previsto su inicio el día 11 de junio de 2019
Leer

  • 03/05/2019
El GT de Psicogerontología de València participa en la actividad intergeneracional ‘Jocs populars persones majors, xiquetes i xiquets’

A través de iniciativas como esta, llevada a cabo el 16 de abril en el barrio del Carmen, se fomenta igualdad entre ciudadanos/as de diferentes generaciones a la vez que se previene el edadismo.
Leer

  • 07/02/2019
Resumen Jornada de puertas abiertas COPCV “Nuevas formas y estilos de vida en los mayores” Alicante

Documentos elaborados por el Grupo de Trabajo de Envejecimiento del COPCV - Alicante
Leer

  • 10/01/2019
GUÍAS: Protocolo sociosanitario ante el maltrato a personas mayores

Consejería de Servicios y Derechos Sociales, Protocolo Sociosanitario para la Promoción del Buen Trato y la Detección e Intervención ante el Maltrato a Personas Mayores. Serie: Documentos Técnicos n. 01, Oviedo, Gobierno del Principado de Asturias, 2018, 129 p.
Leer

  • 19/11/2018
III Jornada de Psicogerontología: "Una neuropsicología centrada en la persona."

El evento que tendrá lugar el 30 de noviembre en Madrid, cuenta con la colaboración del IMSERSO y de la Asociación Madrileña de Neuropsicología.
Leer