El COPCV posa en marxa junt amb l’Ajuntament de Castelló, el Servei d'Atenció Psicològica per a Persones Majors

Mar Lluch, vicedegana tercera del Col•legi, afirma que este servei pioner en la Comunitat, permetrà detectar patologies i casos d’abusos, i derivar-los als serveis públics més adequats.

El Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana desenvolupa amb l’Ajuntament de la ciutat de Castelló el Servei d’atenció Psicològica a Persones Majors. Es tracta d’una iniciativa d’orientació individualitzada gratuïta, a la que poden accedir les persones majors de 60 anys empadronades en Castelló. Tan sols han de complir estos requisits i sol·licitar-lo en l'Oficina del Major.

Des d’esta mateixa setmana i fins el mes desembre, estarà en marxa este servei que naix per donar resposta a una demanda social detectada des del consistori, durant el procés de treball del projecte Castelló: ciutat amigable amb les persones majors .

“L’objectiu és ajudar-lo des de la psicologia a fer front i gestionar situacions quotidianes, conflictes o vivències socials i familiars, així com informar-los dels recursos i els serveis públics que tenen al seu abast”, declara Mar Lluch, vicedegana tercera del COPCV.

Per la seua banda, la regidora de Gent Gran de Castelló, Mary Carmen Ribera,  afirma que al rebre esta atenció “en casos de malaltia, dependència, malestar emocional, problemes de solitud o aïllament social… es millorarà la qualitat de vida de les persones majors a través del manteniment d'un estat d'ànim positiu".

A més Lluch assenyala que “es preveu que siga una ferramenta i un canal per detectar patologies i casos d’abusos i derivar-los als serveis públics corresponents”.

Els dimecres de 9:30 a 13:30 una psicòloga amb experiència en gerontologia, serà l'encarregada d'atendre els majors que ho hagen demanat.


 

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 25/09/2023
La APS (Sociedad Australiana de Psicología) apoya los servicios psicológicos en las residencias

La petición surge tras un análisis preocupante que revela una alta prevalencia de problemas de salud mental en la población mayor alojada en centros residenciales.
Leer

  • 18/09/2023
Curs IVAFIQ "Subjecciones físiques en persones majors, solució o problema?"

Curso IVAFIQ " Sujeciones físicas en personas mayores, ¿solución o problema?"
Leer

  • 21/09/2021
Manifest en el Dia de l'Alzheimer / Manifiesto en el día del Alzheimer - 21 de septiembre

El COPCV es suma a l'escrit elaborat pel Grup de Treball d'Envelliment del Consell General de la Psicologia d'Espanya / El COPCV se suma al escrito elaborado por el Consejo general de la Psicología de España.
Leer

  • 10/06/2021
Mesa Redonda: 'Buen trato, mal trato a personas mayores en tiempos de pandemia'.

La actividad tiene prevista su realización el día 15 de junio de 18:00h. a 21:00h., en la Plataforma de Formación Online del COPCV.
Leer

  • 28/01/2021
GUÍA del NICE para fomentar la salud mental positiva en las personas mayores

El Instituto Nacional de Excelencia para la Salud y los Cuidados (National Institute for Health and Care Excellence, NICE), a través de su departamento de atención social, ha publicado esta guía rápida para fomentar la salud mental positiva en las personas mayores.
Leer