El COPCV es reuneix amb el Director General d'Educació, Jaume Fullana

Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern del COPCV, i Cristina Gómez, representant de la Comissió d’Intervenció Municipal, han presentat l' 'Anàlisi i Propostes per al pacte social i polític per l'Educació' a més de tractar el nou decret sobre Inclusió Educativa.

Com ja avançarem en una informació anterior, la Divisió de Psicologia Educativa del COP ha elaborat un document on s’analitza l’actual situació en Educació, i es fan propostes de millora en esta àrea. El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, va adaptar este informe titulat "Anàlisi i Propostes per al pacte social i polític per l'Educació" a l’àmbit territorial i el va enviar, sol·licitant entrevista, a la Conselleria d’Educació per presentar-lo més detalladament.

Esta reunió s’ha celebrat recentment amb el Director General de Política Educativa, Jaume Fullana. El COPCV ha presentat el document elaborat per la Divisió Estatal de Psicologia Educativa a més de tractar el Pacte Educatiu a nivell ministerial i el nou decret sobre Inclusió Educativa de la Generalitat Valenciana. La vocal del COPCV, Andrea Ollero, i en representació de la Comissió d’Intervenció Municipal, Cristina Gómez.

En este encontre s’ha exposat la importància de reconèixer com a necessitat, la presència del psicòleg/a educatiu en els centre escolars en tots els nivells del sistema educatiu dins de l’Orientació educativa, el perfil d’aquest professional està recollit en el document per al pacte Educatiu.

Respecte a l’esborrany del decret d’Inclusiva s’ha tractat per part del COPCV, la falta de vies de participació formal de la nostra entitat en el desenvolupament de la nova normativa. El COPCV compta amb professionals en Orientació Educativa i amb una llarga experiència en el món educatiu pel que fa en Infantil, Primària o Secundària. Possiblement, estem davant d’un canvi de paradigma per part de l’administració, des de la Inclusió Educativa per a l’atenció a la Diversitat en els centres escolars.

També hem manifestat que no es pot obviar la realitat valenciana on s’ha desenvolupat un model educatiu comunitari a través dels Gabinets Psicopedagògics Municipals des de finals del 70, molt en consonància a les noves línies de polítiques educatives de la Conselleria.

El COPCV s’ha oferit com entitat assessora de la Conselleria, amb la l’emissió d’informes tècnics respecte a temes educatius de rellevància i ha demanat la creació d’una Comissió mixta entre COPCV i Conselleria per a la regulació de la situació dels Gabinets psicopedagògics Municipals, una proposta que ens han dit, estudiaran.

 

 



Noticias relacionadas

  • 22/04/2024
Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 27/02/2024
Psicólogos educativos en todos los centros, una medida clave

Esta es una de las conclusiones relacionadas con el bienestar del alumnado en España, recogidas en el último informe PISA.
Leer

  • 19/02/2024
Presentamos el Estudio Psice en la Comunitat

Sefa Mulet, coordinadora en la Comunitat del proyecto: 'el psicólogo o psicóloga educativa en los centros de secundaria y en los ciclos formativos, es eficaz a la hora de abordar desequilibrios y trastornos, pero, sobre todo, a la hora de desarrollar un trabajo orientado a la prevención'.
Leer