10 de desembre, Dia dels Drets Humans

El COPCV se suma, en el Dia dels Drets Humans, a la crida que fa la Federació Europea d'Associacions de Psicòlegs (EFPA - European Federation of Psychologists' Associations) a tots els psicòlegs perquè contribuïsquen a millorar la situació de les persones en situacions desfavorides.

El Dia dels Drets Humans se celebra cada 10 de desembre, coincidint amb la data que l'Assemblea General de Nacions Unides va adoptar la Declaració Universal de Drets Humans, en 1948. En aqueix document es van proclamar els drets inalienables inherents a tots els éssers humans, sense importar la seua raça, color, religió, sexe, idioma, opinions polítiques o d'una altra índole, origen nacional o social, propietats, lloc de naixement, ni cap altra condició.

Coincidint amb la commemoració d'aqueix dia, el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana vol recordar el paper dels psicòlegs i psicòlogues en la defensa dels drets humans, i s'adhereix al comunicat de l'EFPA (European Federation of Psychologists' Associations), que adverteix que, per a promoure i protegir els drets humans, els psicòlegs han de comprometre's encara més i aprendre sobre com, on i quan estan en joc els drets fonamentals. Com a exemple d'aqueixes amenaces als Drets Humans en els quals la Psicologia pot actuar, assenyala l'impacte de l'emergència climàtica i mediambiental, la negació dels drets de les dones, i la situació de desamparament dels xiquets refugiats.

En aquest enllaç es pot llegir el comunicat complet de l'EFPA: Human Rights are of central importance for psychological practice.

 

 

 

Notícies relacionades:

GUÍA: Manual para combatir el discurso de odio en internet a través de la educación en derechos humanosNoticias relacionadas

  • 17/01/2020
L'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut (EVES) acull la Jornada de Salut Mental Hospital Pare Jofré

L'assessora de la Junta Paloma Botella ha estat present en la jornada, celebrada aquest dijous, 16 de gener, sota el títol ‘Nous horitzons en la salut mental: drets i recuperació’.
Leer

  • 15/01/2020
XII edición de los Premios Llum

El plazo para la presentación de las candidaturas, de los premios convocados por la CEV, finaliza el próximo 14 de febrero de 2020
Leer

  • 14/01/2020
Vicenta Esteve renueva como vocal del Consejo Asesor del Mecanismo Nacional de Prevención de la Tortura del Defensor del Pueblo

La secretaria de la Junta de Gobierno del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana ocupa el cargo en este Consejo del Defensor del Pueblo desde 2013.
Leer

  • 13/01/2020
Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió

Aquest dilluns, 13 de gener, el COPCV se suma al Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió amb una campanya en premsa escrita que pretén donar visibilitat a aquest trastorn mental, a més de revindicar el paper del professional de la Psicologia Clínica en els serveis d'atenció primària per a millorar la seua detecció i tractament.
Leer

  • 08/01/2020
Fallece el compañero Ramón Urrutia Arruti

La misa funeral tiene lugar este miércoles, 8 de enero, a las 20:00 h en la Iglesia de San Juan del Hospital (c/ Trinquete de Caballeros, nº5, Valencia). El COPCV expresa sus condolencias ante la pérdida del que fuera vocal de Junta durante los años 1996-2000, y le recuerda con las palabras que le dedica su amigo y compañero Javier Castillo.
Leer

  • 30/12/2019
La revista Informació Psicològica digital publica el número 118: Enfermedad crónica y ejercicio: en busca de la promoción de la salud.

Publicació semestral del COPCV. La seua línia editorial està clarament orientada a la investigació aplicada, en totes i cadascuna de les seues àrees d'intervenció. La gestió és plenament online.
Leer