El COPCV està present en la reunió telemàtica del Pacte Valencià de Contra la Violència de Gènere i Masclista

La cita ha servit per exposar i avaluar la situació actual del Pacte així com explicar la l’orientació a seguir. La vicepresidenta i consellera d'Igualtat ha explicat que es treballa per aconseguir una 'societat basada en la no violència i en el feminisme' i per tant, serà clau fer campanyes de sensibilització.

El COPCV ha estat convidat a la reunió telemàtica del Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista convocada, el 7 d’octubre, per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV, ha estat present en representant a la institució.

La trobada, que ha estat presidida per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, acompanyada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, ha servit per commemorar el tercer aniversari de la signatura d'aquest acord en el qual participen 63 entitats socials i cíviques, administracions públiques, institucions judicials i universitàries, cossos de seguretat, partits polítics, agents econòmics i sindicats, entre altres.

   

Oltra i Puig durant la reunió. (Font: GVA)

La cita ha servit per exposar i avaluar la situació actual del Pacte així com explicar la l’orientació a seguir. Tal i com es detalla en la nota de premsa de Conselleria, una de les qüestions sobre les quals s'està treballant, per a la seua presentació el pròxim 25 de novembre, és l'Estratègia contra la Violència Sexual en la qual es vol impulsar “la construcció de nous àmbits relacionals que facen possible una societat basada en la no violència i en el feminisme", ha explicat Oltra. Per això, la sensibilització serà fonamental, "el que volem és no sols erradicar les agressions sexuals contra les dones i xiquetes sinó construir paradigmes nous d'una sexualitat lliure, basada en el desig i el plaer propi i no imposat des de fora". Oltra, que incidit en què les relacions en aquest àmbit han de ser "lliures, segures i consentides", ha afirmat que en aquest camí és important educar per a eixir dels "estereotips".

Per la seua banda, el president de la Generalitat ha expressat que la fermesa del Govern valencià per a "acabar amb el terrorisme masclista, amb la violència sexual que pateixen les xiquetes i les dones, amb el tràfic i la prostitució", perquè "cada mort, cada agressió física, cada abús sexual és ja insuportable".

Al finalitzar la reunió, Molés ha oferit la col·laboració del COPCV per tal de dur endavant les mesures contemplades al Pacte, alhora que ha agraït la invitació de Conselleria que ha possibilitat formar part de la reunió.

 Noticias relacionadas

  • 27/10/2020
Información relativa al nuevo Estado de Alarma (25 de octubre-9 de noviembre)

Tomando como fuente Real Decreto 926/2020, de 25 de octubre, por el que se declara el estado de alarma para contener la propagación de infecciones causadas por el SARS-CoV-2. y Decreto 14/2020, de 25 de octubre, del president de la Generalitat, de medidas en la Comunitat Valenciana, intentamos dar respuesta a las consultas realizadas por colegiados y colegiadas.
Leer

  • 23/10/2020
Resumen y Vídeo de la mesa redonda ‘Variables que intervienen en el proceso de de la violencia de género’

En la actividad, que ha tenido lugar el 15 de octubre en València, han intervenido Elena Soler, coordinadora del grupo de trabajo sobre Violencia contra la Mujer del COPCV-València; Amparo Chaves, psicóloga; y la abogada Marta Villanueva, ambas profesionales trabajan en el centro mujer 24 horas.
Leer

  • 22/10/2020
Convocatoria Premios CIDAP 2020 - Cátedra de Investigación y desarrollo en psicología

El plazo de presentación de los trabajos finalizará el día 30 de noviembre de 2020 a las 16:00 horas.
Leer

  • 22/10/2020
Concurso de dibujo contra la violencia de género

Organiza la Subdelegación del Gobierno de Castellón.
Leer

  • 19/10/2020
Día Mundial sobre el Cáncer de Mama, 19 de octubre

C. Sánchez Beltrán, vicedecana 2ª del COPCV: 'La figura del psicólogo/a, es clave en la valoración y afrontamiento de todos los problemas psicológicos asociados al cáncer'
Leer

  • 16/10/2020
Campanya 'No a l'IVA del 21% en sanitat'

Campaña 'No al IVA del 21 en sanidad'.
Leer