El COPCV està present en la reunió telemàtica del Pacte Valencià de Contra la Violència de Gènere i Masclista

La cita ha servit per exposar i avaluar la situació actual del Pacte així com explicar la l’orientació a seguir. La vicepresidenta i consellera d'Igualtat ha explicat que es treballa per aconseguir una 'societat basada en la no violència i en el feminisme' i per tant, serà clau fer campanyes de sensibilització.

El COPCV ha estat convidat a la reunió telemàtica del Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista convocada, el 7 d’octubre, per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV, ha estat present en representant a la institució.

La trobada, que ha estat presidida per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, acompanyada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, ha servit per commemorar el tercer aniversari de la signatura d'aquest acord en el qual participen 63 entitats socials i cíviques, administracions públiques, institucions judicials i universitàries, cossos de seguretat, partits polítics, agents econòmics i sindicats, entre altres.

   

Oltra i Puig durant la reunió. (Font: GVA)

La cita ha servit per exposar i avaluar la situació actual del Pacte així com explicar la l’orientació a seguir. Tal i com es detalla en la nota de premsa de Conselleria, una de les qüestions sobre les quals s'està treballant, per a la seua presentació el pròxim 25 de novembre, és l'Estratègia contra la Violència Sexual en la qual es vol impulsar “la construcció de nous àmbits relacionals que facen possible una societat basada en la no violència i en el feminisme", ha explicat Oltra. Per això, la sensibilització serà fonamental, "el que volem és no sols erradicar les agressions sexuals contra les dones i xiquetes sinó construir paradigmes nous d'una sexualitat lliure, basada en el desig i el plaer propi i no imposat des de fora". Oltra, que incidit en què les relacions en aquest àmbit han de ser "lliures, segures i consentides", ha afirmat que en aquest camí és important educar per a eixir dels "estereotips".

Per la seua banda, el president de la Generalitat ha expressat que la fermesa del Govern valencià per a "acabar amb el terrorisme masclista, amb la violència sexual que pateixen les xiquetes i les dones, amb el tràfic i la prostitució", perquè "cada mort, cada agressió física, cada abús sexual és ja insuportable".

Al finalitzar la reunió, Molés ha oferit la col·laboració del COPCV per tal de dur endavant les mesures contemplades al Pacte, alhora que ha agraït la invitació de Conselleria que ha possibilitat formar part de la reunió.

 Noticias relacionadas

  • 23/09/2021
Mostrem el nostre suport a les persones afectades per l'erupció volcá de l'illa de La Palma

Mostramos nuestro apoyo a las personas afectadas por la erupción del volcán de la isla de La Palma.
Leer

  • 16/09/2021
Conversa amb Ismael Quintanilla, amb motiu de la publicació del llibre "El recolector de piedras"

Serà el dijous, 23 de setembre a les 19:00, en el Centre Cultural La Nau de València.
Leer

  • 08/09/2021
III Edición Programa “LIDERESES”

En el marco del VII Pacto para el Empleo en la ciudad de Valencia, Valencia Activa ha puesto en marcha este programa formativo, para impulsar y visibilizar la carrera profesional de las mujeres directivas valencianas, en el que colabora la CEV.
Leer

  • 06/09/2021
Resolución de 14 de julio de 2021, de la Agencia Española de Protección de Datos

Por la que se aprueban las bases reguladoras y se convoca el Premio a las Buenas Prácticas en relación con iniciativas del ámbito público y privado dirigidas a una mayor protección en internet de la privacidad de las mujeres supervivientes a la violencia por razón de género.
Leer

  • 01/09/2021
El COPCV ofrece, de manera gratuita a todos los colegiados y colegiadas, realizar intervenciones online a través de la plataforma PsyPocket

Esta herramienta, que permite llevar a cabo intervenciones profesionales de telepsicología de forma segura. Además de videoconferencia cifrada de alta calidad, incluye el manejo de la agenda y envío de mensajería instantánea cifrada. 
Leer

  • 30/08/2021
¿Cómo podemos defender la profesión y evitar el intrusismo?

El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana en relación con el artículo 5.c de la ley 6/1997, de 4 de diciembre, de Consejos y Colegios Profesionales de la Comunitat Valenciana, establece que una de las funciones de los colegios profesionales oficiales es la de ejercer las acciones que las leyes establezcan para evitar el intrusismo, sin perjuicio de las actuaciones de inspección y/o sanción a las que están obligadas las administraciones públicas.
Leer