Canvi horari

La matinada del dissabte 25 de març al diumenge, s'adelanten els rellotges.

El proper diumenge es produeix el primer canvi horari de l’any. En concret, en la matinada que va del dissabte 25, al diumenge 26 de març de 2023, haurem d’ajustar els rellotges: a les 02.00 hores passaran a les 3.00 hores.

Com comença a ser habitual, esta modificació arriba acompanyada de certa polèmica. En els últims anys, expertes/es i associacions com ARHOE-Comisión Nacional para la Racionalización de los Horarios Españoles, es mostren contràries ja que afirmen “no implica cap estalvi energètic ni una millora econòmica” i van més enllà assenyalant que existeixen “conseqüències negatives en la son, per als xiquets, ancians i persones amb una salut més vulnerable a més d’alteracions cardiovasculars”.

Fins adaptar-nos a l’horari d’estiu, és probable que notem somnolència, dificultats de concentració, cansament, augment de l'apetit nocturn, etc. La bona notícia és que l’organisme s’ajustarà entre un i cinc dies posteriors, i que nosaltres podem ajudar-lo respectant els nous horaris, evitant la cafeïna i l’alcohol, disminuït l’ús d’aparells tecnològics així com practicant algun exercici suau.

L’horari d’estiu estarà vigent fins el mes d'octubre.

 Noticias relacionadas

  • 18/07/2024
Les vacances d'estiu són un període excel·lent per a enfortir els llaços afectius amb els nostres fills i filles

I com tot aprenentatge té una base emocional, es pot crear el context adequat per a potenciar la curiositat, el descobriment i el gust pel saber proposant-los activitats diferents a les que realitzen a les aules. Fins i tot ‘no fer res’ o l'avorriment’, són recursos que aprofitar.
Leer

  • 15/07/2024
Reapertura para la presentación de nuevas solicitudes de Certificados EuroPsy

El Consejo General de la Psicología de España informa sobre los requisitos y la forma de pedir estos certificados europeos.
Leer

  • 20/06/2024
Horario para las fiestas de Hogueras / Horari per les festes de Fogueres

Horario de atención al público en la sede de Alicante. Horari d'atenció al públic en la seu d'Alacant.
Leer

  • 19/06/2024
LIBRO: ¡Pánico! Psicoeducación para el trastorno de ansiedad infantil

Autores: Aroa Borrás Barrachina y Francisco Conesa Beltrán. Ed. Pirámide
Leer

  • 12/06/2024
Autónomos - Comunicación a la Seguridad Social

El plazo finaliza el 30 de junio.
Leer