Canvi horari

La matinada del dissabte 25 de març al diumenge, s'adelanten els rellotges.

El proper diumenge es produeix el primer canvi horari de l’any. En concret, en la matinada que va del dissabte 25, al diumenge 26 de març de 2023, haurem d’ajustar els rellotges: a les 02.00 hores passaran a les 3.00 hores.

Com comença a ser habitual, esta modificació arriba acompanyada de certa polèmica. En els últims anys, expertes/es i associacions com ARHOE-Comisión Nacional para la Racionalización de los Horarios Españoles, es mostren contràries ja que afirmen “no implica cap estalvi energètic ni una millora econòmica” i van més enllà assenyalant que existeixen “conseqüències negatives en la son, per als xiquets, ancians i persones amb una salut més vulnerable a més d’alteracions cardiovasculars”.

Fins adaptar-nos a l’horari d’estiu, és probable que notem somnolència, dificultats de concentració, cansament, augment de l'apetit nocturn, etc. La bona notícia és que l’organisme s’ajustarà entre un i cinc dies posteriors, i que nosaltres podem ajudar-lo respectant els nous horaris, evitant la cafeïna i l’alcohol, disminuït l’ús d’aparells tecnològics així com practicant algun exercici suau.

L’horari d’estiu estarà vigent fins el mes d'octubre.

 Noticias relacionadas

  • 13/03/2023
LIBRO: El dolor adolescente

Autor: Jose Antonio Luengo. Ed. Plataforma.
Leer

  • 06/03/2023
Colegios e institutos necesitan más psicólogos educativos al ser recursos especializados

Más jóvenes expresan malestar emocional y psicológico. Además, es una realidad que en los centros educativos hay un aumento de la diversidad del alumnado, todo ello hace imprescindible que se aumente el número de psicólogos y psicólogas educativas en los centros.
Leer

  • 24/02/2023
Dia del Patró de la Psicologia, 24 de febrer

Amb motiu d'esta celebració, hem eixit al carrer per saber què pensa la gent sobre la disciplina psicològica.
Leer

  • 14/01/2023
La revista Informació Psicològica digital publica el número 124

Publicació semestral del COPCV. La seua línia editorial està clarament orientada a la investigació aplicada, en totes i cadascuna de les seues àrees d'intervenció. La gestió és plenament online.
Leer

  • 02/01/2023
IMPORTANTE. Regularización del servicio de correo electrónico

Próximamente, todas las cuentas de correo con los dominios @cop.es y @psired.es recibirán un email. Para continuar utilizando estas cuentas, tendrán que aceptar las condiciones de servicio y normas de uso. De lo contrario, serán eliminadas.
Leer

  • 22/12/2022
Lamentem la mort del nostre company Ismael Quintanilla

Gran psicòleg, professor i persona.
Leer