Sol·licitem al TSJ de la Comunitat l'accés dels psicòlegs jurídics al sistema LexNET

Vicenta Esteve, secretaria de la Junta de Govern del COPCV, s'ha reunit amb Gloria Herráez, secretària del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, per explicar-li els motius que motiven aquesta petició.

A petició del COPCV, ens hem reunit amb la Secretaria de Govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de traslladar-li la necessitat de que els col·legiats i col·legiades que realitzen pericials, tinguen accés al sistema de comunicació electrònica (LexNET) d’aquesta administració per tal de realitzar el seu treball de manera més àgil i eficaç.

Els psicòlegs i psicòlogues que desenvolupen la seua activitat professional en l'àmbit jurídic lamenten que la falta d’aquest recurs per realitzar les seues funcions, provoca desplaçaments innecessaris al jutjat a l’hora de fer acceptacions de càrrec, presentació d'escrits, o accedir al propi expedient judicial, i per descomptat, el lliurament de l’informe tal i com determina l’article 346 de la Llei d'Enjudiciament Civil (LEC) 42/2015 de 5 octubre de 2015, que va introduir una modificació en el sentit d'incorporar que el perit que el tribunal designe, hauria d’emetre per escrit el seu dictamen, que farà arribar per mitjans electrònics.

En aquesta reunió, celebrada 13 d’abril, Vicenta Esteve, secretaria de la Junta de Govern del COPCV, li ha exposat a Gloria Herráez, secretària del TSJ de la Comunitat, la situació anteriorment descrita, sol·licitant “l’establiment dels mitjans oportuns per fer efectiva la comunicació electrònica dels nostres col·legiats amb l’administració de Justícia, en el desenvolupament de la seua funció pericial”. Herráez ens ha fet saber que ja estan treballant en aquest punt de manera que estarem pendents i comunicarem els canvis que es produïsquen.



Noticias relacionadas

  • 29/01/2024
XIII Congreso Internacional de la Asociación Iberoamericana de Psicología Jurídica - AIPJ

Se realizará del 12 al 15 de junio de 2024 en la Facultad de Psicología de la Universitat de Valencia. Descuento por pronto pago hasta 20 de febrero.
Leer

  • 07/10/2023
Evaluación psicológica a menores

Información para los profesionales de la psicología sobre el Compromiso Informado para Progenitores.
Leer

  • 19/09/2023
La salud mental, aspecto clave en el Código de la Discapacidad

El Boletín Oficial del Estado ha publicado una nueva actualización del Código de la Discapacidad, un documento editado por el Foro Justicia y Discapacidad del Consejo General del Poder Judicial.
Leer