Participem en la commemoració del 50 aniversari dels estudis de Psicologia

La nostra secretària, Vicenta Esteve, ha participat en l'acte de cloenda celebrat el 21 de desembre, on ha destacat la importància social de la Psicologia i els seus professionals.

La Facultat de Psicologia i Logopèdia ha organitzat al llarg d'este mes de desembre una sèrie d'activitats per a commemorar el 50 aniversari de l'inici dels estudis en Psicologia. Una primera promoció que va començar els seus estudis el 1973 i que just 25 anys després, en 1998, va veure com la Diplomatura en Logopèdia començava a fer els seus primers passos.

El dijous 21 de desembre ha tingut lloc l'acte de clausura de les activitats. Un acte que ha comptat amb la participació de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; del degà de la Facultat de Psicologia i Logopèdia, Antonio Ferrer; de la secretària del Col·legi de Psicologia de la Comunitat Valenciana, Vicenta Esteve; de la degana del Col·legi de Logopèdia de la Comunitat Valenciana, María Jesús Lluch; i la secretària de la Facultat de Psicologia i Logopèdia, María Florència Rodrigo. A l'acte han assistit professorat, personal d'administració i servicis i alumnat de la facultat, tant en actiu com jubilat, que no s'han volgut perdre l'efemèride.

La segona part de l'acte ha comptat, en primer lloc, amb la conferència de Heliodoro Fuster, actual president de l'Acadèmia de Psicologia d'Espanya i primer degà de la Facultat de Psicologia de la UV (1938-1988). En segon lloc, ha sigut el professor José Luís Miralles, catedràtic de Psicologia Bàsica i professor jubilat de la Universitat, l'encarregat de pronunciar la seua conferència. Els dos han relatat el sorgiment dels estudis de psicologia i logopèdia, el procés d'implantació i desenvolupament de les titulacions en la Universitat, així com els reptes de futur als quals s'han d'enfrontar totes dues titulacions.

En la seua intervenció, la secretària del COPCV ha visibilitat la importància de la disciplina psicològica i els diversos àmbits d’actuació. També ha explicat les funcions de l’òrgan col·legial entre les que destaquen ordenar l’exercici de la professió així com fer complir el Còdig Deontològic. “La Psicologia és una disciplina viva, necessària i important pels efectes i els beneficis que té en les persones i a nivell social. Hem de cuidar-la i protegir als seus usuaris per això, des d’aquest espai que em dona la Facultat de Psicologia aprofite per a recordar que la col·legiació és obligatòria per a exercir-la  ja que, entre altres coses, és garantia de qualitat”, ha afirmat Esteve. A més, ha ressaltat la importància de que el mon universitari i investigador estiga en contacte amb la pràctica professional.  

Més informació

 

Vídeo de la Universitat de València

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 15/04/2024
Màster de Formació Permanent en Direcció i Gestió de Centres de Serveis Socials

Este títol de la Universitat de València es realitzarà entre octubre de 2024 a juliol de 2025. Obert el termini d'inscripció.
Leer

  • 05/04/2024
Mantenemos una reunión con la Vicepresidencia segunda y Conselleria de Servicios Sociales

El objetivo de este encuentro ha sido trasladar a la Generalitat y a esta Conselleria en concreto, la necesidad de que los profesionales de la Psicología estemos en el ámbito de los Servicios Sociales dado el valor añadido que aportamos.
Leer

  • 02/02/2024
La Salud Mental será el eje del VII Congreso de Derecho Sanitario de la La ADSCV

ASí se lo ha hecho saber Carlos Fornes, presidente de la Asociación de Derecho Sanitario de la Comunitat Valenciana, a Francisco Santolaya, decano del COPCV en la reunión que ambos mantuvieron ayer.
Leer

  • 27/12/2023
Mantenemos una reunión con el conseller de Sanidad

Como órgano colegial le transmitimos la necesidad de se incorporar profesionales de la Psicología en las áreas de Sanidad, Educación y Servicios Sociales ya que esto, permitiría desarrollar planes de prevención ajustados a diferentes grupos poblacionales.
Leer

  • 19/12/2023
La sede del COPCV de la C/Alberic permanecerá cerrada

Esta sede colegial permanecerá cerrada por obras. La atención colegial se realizará en las otras dos sedes que el Col·legi tiene en València.
Leer

  • 12/12/2023
Mantenemos una reunión con el Secretario autonómico de Família y Servicios Sociales

Andrea Ollero y Purificación Párraga, vicedecana y vocal del COPCV, respectivamente, le trasladan las demandas e inquietudes de los psicólogos y psicólogas de este área.
Leer