Ens comprometem a continuar treballant per la igualtat - Dia Internacional de la Dona (8 de març)

Comunicat del COP al qual ens sumem per reinvindicar la igualtat i la necessitat de formació en perspectiva de gènere, per a poder identificar les estructures i sistemes que perpetuen la desigualtat i així, a través del nostre exercici professional, contribuir a la seua finalització.

En el Dia Internacional de la Dona, des del Col·legi Oficial de la Psicologia i des del Consell General de la Psicologia, desitgem unir la nostra veu a la defensa de la igualtat de gènere en totes les seues formes i manifestacions, amb la convicció que hem d'enfortir el consens social al voltant d’este asumpte. Reconeixem que la igualtat de gènere és un dret humà fonamental i un requisit indispensable per a una societat justa i equitativa. Com a professionals de la Psicologia ens oposem a totes les formes de discriminació, opressió i violència que encara existeixen en el nostre món, amb el compromís de treballar incansablement fins a aconseguir la plena igualtat per a totes les persones, independentment del seu gènere.

En esta responsabilitat que assumim des de la Psicologia, treballem per la igualtat de drets i oportunitats en tots els àmbits de la vida, inclosa l'educació, l'ocupació, la participació política, la justícia i l'accés a l'atenció sanitària, inclosa l'atenció psicològica. Per això és essencial la formació en perspectiva de gènere, per a poder identificar les estructures i sistemes que perpetuen la desigualtat i, d'esta manera, a través del nostre exercici professional, contribuir a la seua finalització.

Expressem la nostra solidaritat amb totes les dones que enfronten múltiples formes de discriminació a causa del seu gènere, raça, ètnia, orientació sexual, identitat de gènere, discapacitat o qualsevol altra característica. Reconeixem la interseccionalitat de les lluites per la igualtat i ens comprometem a adoptar un enfocament inclusiu que aborde les complexes interseccions d'opressió i discriminació.

No podem deixar de denunciar l'expressió més cruenta de la desigualtat que encara existeix en la nostra societat, que és la violència de gènere en totes les seues formes, com la violència psicològica, les agressions físiques, la violència sexual, l'assetjament o el tràfic de persones.

Exigim mesures concretes per a previndre la violència de gènere, entre elles un gran compromís de tots els estaments socials, especialment dels responsables polítics, conduent a educar i sensibilitzar a la població en el seu conjunt, mobilitzant-la cap a una lluita permanent per la igualtat de gènere. Igualtat esta que ha de plasmar-se en un projecte educatiu que contemple els estadis evolutius del desenvolupament, impregnant-los d'instruments d'aprenentatge comprensius per a cada moment, i adequats per a posar un punt final a la desigualtat entre homes i dones. Aconseguir la igualtat ha d'establir-se com una meta a aconseguir que requerisca la participació i suport de tots i totes nosaltres.

En este Dia Internacional de la Dona ens comprometem a continuar treballant per la igualtat, perquè cada persona, sense importar el seu gènere, puga viure amb dignitat, llibertat i plenitud.



Noticias relacionadas

  • 18/04/2024
Convocatoria IV Premios Igualdad

Convocados por el Ajuntament de València. Puedes inscribirte hasta el 26 de julio de 2024.
Leer

  • 09/04/2024
Convocatoria de Subvenciones para Proyectos que fomenten la Igualdad de las Personas LGTBI en su edición 2024

Convocada por la Sección de Inclusión Social y Convivencia del Área de Igualdad del Ayuntamiento de Valencia.
Leer

  • 01/03/2024
Mª Carmen Molés, vicedecana 3ª del COPCV, participa en la mesa 'Construimos juntas'

La Diputación de Castellón ha organizado este encuentro para conmemorar el Día de la Mujer.
Leer

  • 28/02/2024
Acto 'Monólogos igualitarios'

Tendrá lugar el 15 de marzo en San Vicent del Raspeig a las 19:00h.
Leer

  • 23/02/2024
El COPCV lamenta profundamente las terribles consecuencias del incendio de Nou Campanar

Nos hemos puesto a disposición de las administraciones para todo aquello que sea necesario. La intervención de psicólogos especialistas en Emergencias es fundamental tanto en los primeros momentos como en los días posteriores.
Leer