El Col·legi colabora en la Jornada Socioeducativa en la que es reflexiona sobre l'educació preventiva de la violència de gènere (VIDEO)

El company Carles Vendrell, psicòleg municipal de Sueca es mostra satisfet per l'acollida d'aquesta trobada profesional en la que s'han registrat al voltant de 400 inscripcions

El dijous 19 d’abril ha tingut lloc la XI edició de les Jornades Socioeducatives de Sueca. En esta ocasió, Lídia Puigvert ha oferit la ponència principal de l'acte, que enguany s'ha centrat en la igualtat i la convivència, el model dialògic de prevenció del conflicte. Una vegada més, la iniciativa referent en l'àmbit de la intervenció socieducativa al territori valencià, ha tornat a esdevindre tot un èxit de convocatòria, amb un públic implicat que ha omplit el CM Bernat i Baldoví. La proposta està organitzada des del consistori suecà a través de la Regidoria d'Educació i coordinada pel Gabinet Psicopedagògic de l'Ajuntament de Sueca.

En la seua conferència, Lídia Puigvert, professora del departament de Teoria Sociològica de la Universitat de Barcelona i investigadora del Centre de Recerca en Teories i Pràctiques Superadores de Desigualtats (CREA) del mateix centre universitari, va parlar sobre els “Principis coeducatius per millorar la convivència i afavorir la igualtat”. En la ponència, l'experta convidada va abordar la realitat dels centres educatius amb l'objectiu d'assolir que els alumnes, des de 0 anys fins nivell universitari, “tinguen contextos lliures de violència i puguen centrar-se en estudiar i no estar preocupats per si són objecte d'algun tipus d'agressió o intimidació i elegir lliurement amb qui volen estar”.

Puigvert va explicar que actualment hi ha temàtiques que es treballen als centres, “però altres costen més perquè no es poden treballar només a través d'una lectura, sinó que estan molt vinculades a les interaccions, com ara les relacions afectives-sexuals, i l'atracció vinculada a la violència”. I va recordar que alguns centres educatius ja estan treballant en este àmbit per tal de superar esta realitat.

El tema de la Jornada Socieducativa, de plena actualitat davant la persistència d'alts índexs de violència, ha despertat l'interés de moltíssim públic. “S'han realitzat vora 400 inscripcions, una bona resposta i una bona mostra de la importància que han assolit estes jornades”, va apuntar el psicòleg municipal, Carles Vendrell.

En la mateixa línia, es va expressar el regidor d'Educació, Vicent Baldoví, qui va destacar la major implicació en les jornades de pares, mares i famílies. “És una satisfacció vore com estes xerrades que van dirigides a professors i docents, cada vegada atrauen a més persones interessades en el món de la formació, cosa que és molt gratificant per als integrants del Gabinet Psicopedagògic Municipal”, va afirmar Baldoví.

L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el sotsdirector general d'Innovació i Qualitat Educativa, Josep Lluís Ribes, foren els encarregats d'inaugurar esta XI edició. Ribes també va celebrar l'interés del públic assistent, “perquè estem parlant dels nostres fills i dels nostres alumnes, del nostre treball i del nostre present i futur”. “En temes com el que hui ens ocupa, l'educació, la igualtat, la convivència, la inclusió, és important que ens mostren quina garantia tenim per tal que això puga ser una realitat i no es quede en paraules només”, va afegir.

Per la seua banda, Raquel Tamarit, qui a més a més és mestra de professió, va apuntar que “la societat evoluciona dia a dia i els mestres, que som els que eduquem als xiquets, juntament amb els pares, també hem de reciclar-nos cada dia, i afortunadament, jornades com estes contribueixen a això”. L'alcaldessa va destacar que, en el cas concret d'esta jornada, “els principis de la coeducació vénen donats per una sèrie d'instruccions que marquen com s'ha d'actuar, i ho fem per voluntat i perquè creguem que una educació de trellat ha de ser una coeducació per tractar de prevenir moltes coses en un futur”. En eixe sentit, ha agraït a Lídia Puigvert “que haja volgut acompanyar-nos en este camí d'aprenentatge”.

La XI Jornada Socioeducativa de Sueca ha comptat amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i la Xarxa Valenciana de Seminaris “A muscles de gegants”.

 Noticias relacionadas

  • 20/06/2024
'Encuentros en la Fundación'. Maite Garaigordobil: '“La relevancia de la psicología educativa en el bienestar psicológico y en la prevención'

Webinar organizada por la FIDAP en colaboración con el COPCV y la Academia de Psicología de España. Tendrá lugar el 11 de julio a las 19:00h.
Leer

  • 18/06/2024
Mantenim una reunió amb el president del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana

Ambdues entitats coincideixen en la importància de que psicòlegs educatius estiguen dins el Sistema Educatiu Valencià.
Leer

  • 23/05/2024
El contexto educativo: clave para la prevención de la conducta suicida

Así lo afirma un estudio publicado en la revista School Mental Health y llevado a cabo por psicólogos/as.
Leer

  • 23/05/2024
Resum i fotografies de la XV Jornada de psicologia, educació i municipi del COPCV

En esta trobada professional celebrada recentment, s'ha recordat i argumentat la importància del municipalisme en la societat actual.
Leer

  • 17/05/2024
DEMÀ - Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 06/05/2024
Protocolo Enfermería-Psicología escolar para optimizar competencias

Los consejos de ambas profesiones hablan de pautar sus campos de actuación en pro de la atención óptima al alumno.
Leer