El Col·legi colabora en la Jornada Socioeducativa en la que es reflexiona sobre l'educació preventiva de la violència de gènere (VIDEO)

El company Carles Vendrell, psicòleg municipal de Sueca es mostra satisfet per l'acollida d'aquesta trobada profesional en la que s'han registrat al voltant de 400 inscripcions

El dijous 19 d’abril ha tingut lloc la XI edició de les Jornades Socioeducatives de Sueca. En esta ocasió, Lídia Puigvert ha oferit la ponència principal de l'acte, que enguany s'ha centrat en la igualtat i la convivència, el model dialògic de prevenció del conflicte. Una vegada més, la iniciativa referent en l'àmbit de la intervenció socieducativa al territori valencià, ha tornat a esdevindre tot un èxit de convocatòria, amb un públic implicat que ha omplit el CM Bernat i Baldoví. La proposta està organitzada des del consistori suecà a través de la Regidoria d'Educació i coordinada pel Gabinet Psicopedagògic de l'Ajuntament de Sueca.

En la seua conferència, Lídia Puigvert, professora del departament de Teoria Sociològica de la Universitat de Barcelona i investigadora del Centre de Recerca en Teories i Pràctiques Superadores de Desigualtats (CREA) del mateix centre universitari, va parlar sobre els “Principis coeducatius per millorar la convivència i afavorir la igualtat”. En la ponència, l'experta convidada va abordar la realitat dels centres educatius amb l'objectiu d'assolir que els alumnes, des de 0 anys fins nivell universitari, “tinguen contextos lliures de violència i puguen centrar-se en estudiar i no estar preocupats per si són objecte d'algun tipus d'agressió o intimidació i elegir lliurement amb qui volen estar”.

Puigvert va explicar que actualment hi ha temàtiques que es treballen als centres, “però altres costen més perquè no es poden treballar només a través d'una lectura, sinó que estan molt vinculades a les interaccions, com ara les relacions afectives-sexuals, i l'atracció vinculada a la violència”. I va recordar que alguns centres educatius ja estan treballant en este àmbit per tal de superar esta realitat.

El tema de la Jornada Socieducativa, de plena actualitat davant la persistència d'alts índexs de violència, ha despertat l'interés de moltíssim públic. “S'han realitzat vora 400 inscripcions, una bona resposta i una bona mostra de la importància que han assolit estes jornades”, va apuntar el psicòleg municipal, Carles Vendrell.

En la mateixa línia, es va expressar el regidor d'Educació, Vicent Baldoví, qui va destacar la major implicació en les jornades de pares, mares i famílies. “És una satisfacció vore com estes xerrades que van dirigides a professors i docents, cada vegada atrauen a més persones interessades en el món de la formació, cosa que és molt gratificant per als integrants del Gabinet Psicopedagògic Municipal”, va afirmar Baldoví.

L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el sotsdirector general d'Innovació i Qualitat Educativa, Josep Lluís Ribes, foren els encarregats d'inaugurar esta XI edició. Ribes també va celebrar l'interés del públic assistent, “perquè estem parlant dels nostres fills i dels nostres alumnes, del nostre treball i del nostre present i futur”. “En temes com el que hui ens ocupa, l'educació, la igualtat, la convivència, la inclusió, és important que ens mostren quina garantia tenim per tal que això puga ser una realitat i no es quede en paraules només”, va afegir.

Per la seua banda, Raquel Tamarit, qui a més a més és mestra de professió, va apuntar que “la societat evoluciona dia a dia i els mestres, que som els que eduquem als xiquets, juntament amb els pares, també hem de reciclar-nos cada dia, i afortunadament, jornades com estes contribueixen a això”. L'alcaldessa va destacar que, en el cas concret d'esta jornada, “els principis de la coeducació vénen donats per una sèrie d'instruccions que marquen com s'ha d'actuar, i ho fem per voluntat i perquè creguem que una educació de trellat ha de ser una coeducació per tractar de prevenir moltes coses en un futur”. En eixe sentit, ha agraït a Lídia Puigvert “que haja volgut acompanyar-nos en este camí d'aprenentatge”.

La XI Jornada Socioeducativa de Sueca ha comptat amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i la Xarxa Valenciana de Seminaris “A muscles de gegants”.

 



Noticias relacionadas

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 27/02/2024
Psicólogos educativos en todos los centros, una medida clave

Esta es una de las conclusiones relacionadas con el bienestar del alumnado en España, recogidas en el último informe PISA.
Leer

  • 19/02/2024
Presentamos el Estudio Psice en la Comunitat

Sefa Mulet, coordinadora en la Comunitat del proyecto: 'el psicólogo o psicóloga educativa en los centros de secundaria y en los ciclos formativos, es eficaz a la hora de abordar desequilibrios y trastornos, pero, sobre todo, a la hora de desarrollar un trabajo orientado a la prevención'.
Leer

  • 16/02/2024
Realizada la III Jornada de Psicología Educativa del COPCV ‘Educación y Salud Mental a lo largo del desarrollo vital’

Los psicólogos y psicólogas que han participado, constatan la necesidad del psicólogo educativo dentro de los centros. En este evento, se ha presentado en la Comunitat el Estudio PsiCE, Prevención de los Problemas Emocionales en el Contexto Educativo.
Leer