Comença el curs de formació per a professionals de l'àmbit de la infància i adolescència amb 884 participants en tota la Comunitat

Per segon any consecutiu, el COPCV participa en aquest curs que coordina la Direcció General d'Infància i Adolescència de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

La iniciativa s'emmarca dins del conveni de col·laboració de la Generalitat amb diferents col·legis professionals de la Comunitat Valenciana, entre ells el Col·legi de Psicologia, i inclou la promoció d'accions dirigides a les persones professionals que presten els seus serveis en l'àmbit de la protecció dels xiquets, xiquetes i adolescents.

L'objectiu és aconseguir que estiguen familiaritzats i sensibilitzats amb les particularitats d'aquest sector de la població, formant-los en estratègies adequades per a previndre la desprotecció, així com per a la promoció dels drets de la infància i l'adolescència.

Andrea Ollero, vocal de la Junta del COPCV, psicòloga Educativa i Comunitària, ha destacat "la col·laboració entre el Col·legi i la Direcció General d'Infància i Adolescència per fer possible aquesta segona edició d'un pla formatiu exitós".

Les sessions formatives, en les quals participa el COPCV, han començat aquest dimarts, 15 d'octubre, i finalitzaran el 3 de desembre d'enguany.

S'han organitzat quatre edicions del curs, amb la finalitat de fomentar la participació de les persones professionals en tot l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana i atendre la gran demanda que hi ha hagut. Així, del total de persones inscrites, 569 faran el curs a València, 230 participaran en les sessions organitzades a Alacant i 85 a Castelló.

El curs consta de cinc mòduls: el primer d'ells tractarà sobre els drets de la infància i l'adolescència; el segon sobre aspectes els psico-soci-educatius; el tercer oferirà formació en matèria d'equips professionals interdisciplinaris en multinivell; el quart mòdul versarà sobre diferents aspectes del treball amb la infància i la protecció dels menors (la matèria es desglossarà en l'apartat d'infància i municipalisme; infància en situació de risc; i plans d'intervenció soci educatius familiars); i, finalment, s'abordaran qüestions relacionades amb el sistema de protecció a la infància i l'adolescència i les mesures de protecció existents en l'actualitat.

 

 

 

Notícies relacionades:

Curs formatiu per a professionals de l'àmbit de la Infància i Adolescència/Curso formación para profesionales del ámbito de la Infancia y Adolescencia



Noticias relacionadas

  • 24/04/2024
Jornada 'factores de salud y bienestar psicológico a lo largo de las distintas etapas de la vida'

Se realizará el 31 de mayo en Orihuela (Alicante). Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 24/04/2024
Jornada de Puertas Abiertas - Infórmate sobre el Máster Profesional en Terapia Cognitivo Conductual

El próximo 16 de mayo, los directores del Máster explicarán los detalles de esta formación además de resolver todas las dudas que tengas al respecto. La jornada se realizará en el Centro de Formación del COPCV (València). Inscripción abierta.
Leer

  • 23/04/2024
Curso: Abordaje integral de la conducta suicida

El curso está previsto que inicie el día 24/05/2024 (formato online).
Leer

  • 23/04/2024
VÍDEO - Conferencia ‘Metodología coaching aplicada junto con la psicoterapia en adicciones’

Impartida por la psicóloga María de los Ángeles Martín, dentro del V Ciclo de conferencias de Psicología Coaching del COPCV.
Leer