Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió

Aquest dilluns, 13 de gener, el COPCV se suma al Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió amb una campanya en premsa escrita que pretén donar visibilitat a aquest trastorn mental, a més de revindicar el paper del professional de la Psicologia Clínica en els serveis d'atenció primària per a millorar la seua detecció i tractament.

L'Organització Mundial de la Salut estima que més de 300 milions de persones en el món pateixen depressió, un trastorn que suposa la principal causa de discapacitat. Des del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana hem volgut enguany col·laborar amb la premsa escrita amb la finalitat de fer difusió del Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió i posar en valor la figura del psicòleg/a.

Ansiedad y EstrésTenint en compte que l'atenció primària és el primer pas en la cerca de tractament per a moltes persones que pateixen trastorns mentals, des del COPCV insistim en la importància de comptar amb professionals de Psicologia Clínica en les consultes d'atenció primària, amb la finalitat d'establir diagnòstics correctes. Sobre la base d'això, us animem a llegir la proposta de PsicAP per a detecció i tractament dels trastorns mentals des d'atenció primària publicada en en volum 23 de la revista Ansietat i Estrés, sota el títol ‘Model jeràrquic de diagnòstic i derivació dels trastorns mentals comuns en centres d'atenció primària. Una proposta a partir de l'assaig clínic PsicAP’, en el qual es destaca que “una incorrecta detecció d'aquests trastorns comporta que els pacients no siguen derivats correctament, així com que un 39% no reba cap tractament i només un de cada 3 pacients tractats seguisca un tractament mínimament basat en l'evidència”.

    

               

 

(Publicación en Las Provincias 13/01/2020)

 



Noticias relacionadas

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 23/02/2024
El COPCV lamenta profundamente las terribles consecuencias del incendio de Nou Campanar

Nos hemos puesto a disposición de las administraciones para todo aquello que sea necesario. La intervención de psicólogos especialistas en Emergencias es fundamental tanto en los primeros momentos como en los días posteriores.
Leer

  • 23/02/2024
Día de la Psicología (24 de febrero)

Desde 1983, en España, se considera que Juan Huarte es su patrono.
Leer

  • 20/02/2024
Àrea personal del col·legiat i col·legiada

Coneix les gestions que pots fer en línia.
Leer

  • 16/02/2024
¿Es eficaz la terapia para la depresión en modalidad online?

¿Los estudios realizados cuentan con suficiente calidad metodológica o presentan sesgos? Esta fue la línea de investigación de un estudio publicado en la revista JAMA Psychiatry.
Leer

  • 16/02/2024
Lanzamiento de la Newsletter "Psico-Actualidad" por el COP Melilla

Destinada a mantener informada a la comunidad sobre las últimas novedades y avances en el campo de la psicología.
Leer