Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió

Aquest dilluns, 13 de gener, el COPCV se suma al Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió amb una campanya en premsa escrita que pretén donar visibilitat a aquest trastorn mental, a més de revindicar el paper del professional de la Psicologia Clínica en els serveis d'atenció primària per a millorar la seua detecció i tractament.

L'Organització Mundial de la Salut estima que més de 300 milions de persones en el món pateixen depressió, un trastorn que suposa la principal causa de discapacitat. Des del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana hem volgut enguany col·laborar amb la premsa escrita amb la finalitat de fer difusió del Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió i posar en valor la figura del psicòleg/a.

Ansiedad y EstrésTenint en compte que l'atenció primària és el primer pas en la cerca de tractament per a moltes persones que pateixen trastorns mentals, des del COPCV insistim en la importància de comptar amb professionals de Psicologia Clínica en les consultes d'atenció primària, amb la finalitat d'establir diagnòstics correctes. Sobre la base d'això, us animem a llegir la proposta de PsicAP per a detecció i tractament dels trastorns mentals des d'atenció primària publicada en en volum 23 de la revista Ansietat i Estrés, sota el títol ‘Model jeràrquic de diagnòstic i derivació dels trastorns mentals comuns en centres d'atenció primària. Una proposta a partir de l'assaig clínic PsicAP’, en el qual es destaca que “una incorrecta detecció d'aquests trastorns comporta que els pacients no siguen derivats correctament, així com que un 39% no reba cap tractament i només un de cada 3 pacients tractats seguisca un tractament mínimament basat en l'evidència”.

    

               

 

(Publicación en Las Provincias 13/01/2020)

 Noticias relacionadas

  • 17/01/2020
L'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut (EVES) acull la Jornada de Salut Mental Hospital Pare Jofré

L'assessora de la Junta Paloma Botella ha estat present en la jornada, celebrada aquest dijous, 16 de gener, sota el títol ‘Nous horitzons en la salut mental: drets i recuperació’.
Leer

  • 15/01/2020
XII edición de los Premios Llum

El plazo para la presentación de las candidaturas, de los premios convocados por la CEV, finaliza el próximo 14 de febrero de 2020
Leer

  • 14/01/2020
Vicenta Esteve renueva como vocal del Consejo Asesor del Mecanismo Nacional de Prevención de la Tortura del Defensor del Pueblo

La secretaria de la Junta de Gobierno del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana ocupa el cargo en este Consejo del Defensor del Pueblo desde 2013.
Leer

  • 08/01/2020
Fallece el compañero Ramón Urrutia Arruti

La misa funeral tiene lugar este miércoles, 8 de enero, a las 20:00 h en la Iglesia de San Juan del Hospital (c/ Trinquete de Caballeros, nº5, Valencia). El COPCV expresa sus condolencias ante la pérdida del que fuera vocal de Junta durante los años 1996-2000, y le recuerda con las palabras que le dedica su amigo y compañero Javier Castillo.
Leer

  • 30/12/2019
La revista Informació Psicològica digital publica el número 118: Enfermedad crónica y ejercicio: en busca de la promoción de la salud.

Publicació semestral del COPCV. La seua línia editorial està clarament orientada a la investigació aplicada, en totes i cadascuna de les seues àrees d'intervenció. La gestió és plenament online.
Leer

  • 30/12/2019
Concurso internacional de ensayo “Pensando el siglo XXI” Organizado por la Universidad Siglo 21

EXTENSIÓN DE PLAZO Envíos hasta el 14 de febrero de 2020 (incluido)
Leer