Mª C. Molés asisteix a la reunió que l'Ajuntament de Castelló convoca per elegir el Premi Olimpia 2021

El Consell d'Igualtat ha atorgat el guardó a Rosalía Torrent Esclapés, llicenciada en Història de l'Art i Doctora Cum laude en Filosofia en l'àmbit de l'Estètica i la Teoria de les Arts per la Universitat de València.

Esta setmana, el Consell Municipal d'Igualtat d'Oportunitats de Dones i Homes de Castelló ha organitzat una reunió telemàtica per a que, entre d’altres assumptes, cadascuna de les persones integrants del Consell defensaren les seues propostes i votaren posteriorment, l'atorgament del Premi Olímpia 2021. Uns guardons que tenen com a objectiu, reconèixer la tasca realitzada en matèria d’igualtat. La vocal del COPCV, Mª Carmen Molés, ha assistit a este encontre com a representant del Consell de Benestar Social.

Rosalía Torrent Esclapés, ha sigut la professional més votada i per tant, qui ha rebut este guardó. Torrent és llicenciada en Història de l'Art i Doctora Cum laude en Filosofia en l'àmbit de l'Estètica i la Teoria de les Arts per la Universitat de València. Actualment, és directora del 'Museu Contemporari Vicent Aguilera Cerni' de Vilafamés i exerceix com a catedràtica a la Universitat Jaume I de Castelló. Els seus estudis estan vinculats a l'art, el disseny, el patrimoni i el gènere. El pròxim 5 de març se li farà entrega del Premi en elTeatre del Raval de la capital de La Plana. 

Estes són els noms que optaven al Premi Olimpia 2021:

  • Ariadna Edo Beltrán (proposada per la vocal representat de PSOE)
  • Andrea Arocas Quesada (proposada per la vocal representant de Consell de la Joventut)
  • M. Luisa Ribes Ferrer (proposada per la vocal representant de Consell de Participació Ciutadana)
  • Rosalía Torrent Esclapés (proposada per la vocal de l'associació ADONA'T)

Cal recordar que en l’edició anterior, va estar premiada la psicòloga Reyes Santamaría, cap del Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de l’Ajuntament de Castelló. Amb este guardó, el consistori va posar en valor la seua trajectòria professional que sempre ha estat orientada a aconseguir la igualtat i la protecció de les víctimes de violència de gènere. De fet, en 1986 va treballar per l’obertura de la Casa d’Acollida de Dones Maltractades de Castelló, tercera casa creada en Espanya després de Madrid i Saragossa.

 

Reunió telemàtica del Consell d¡Igualtat de Castelló celebrada el 24 de febrer de 2021

 Noticias relacionadas

  • 10/06/2021
GUÍA: Enfoque de género ante el COVID-19. La respuesta COVID 19 debe ir dirigida a los más vulnerables

La incorporación de la perspectiva de género en el ámbito de las adicciones. ENA 2017-2024.
Leer

  • 26/05/2021
V Certamen de Relats Beatriu Civera

El certamen impulsat des de la Regidoria d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI obri el termini d'inscripcions fins el 31 de maig 2021.
Leer

  • 18/05/2021
El COPCV apoya las reivindicaciones de las Jornadas contra la LGTBIfobia de Castelló

Zoraida Granados, asesora de la Junta, ha asistido como representante del COPCV, a los actos enmarcados en estas Jornadas. En ellos, se ha exigido la aprobación de una Ley Trans a nivel estatal y el desarrollo de políticas que promuevan la igualdad de las personas transgénero.
Leer

  • 17/05/2021
Día Internacional contra la Homofòbia, la Transfòbia y la Bifòbia

'Per una societat inclusiva que garantisca el benestar de totes les persones'. / Día Internacional contra la Homofobia, la Transfobia y la Bifobia. 'Por una sociedad inclusiva que garantice en bienestar de todas las personas'.
Leer

  • 03/05/2021
Webinar per oferir a la ciutadania formació en igualtat i violència de gènere

L'activitat organitzada per l'Escola d'Igualtat de l'Ajuntament de Castelló, es celebrará el proper 11 de maig 2021
Leer

  • 23/04/2021
Durant el confinament, les dones continuaren assumint la majoria de tasques de la llar

Són les conclusions extretes de l’enquesta sobre corresponsabilitat que l’Ajuntament ha fet a dones de la ciutat. Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV, ha estat present en l’acte.
Leer