Dia Internacional de la Dona. Corresponsabilitat i perspectiva de gènere, claus per a aconseguir l'empoderament i la igualtat real

El Grup de Treball de Qüestió de Gènere del COPCV ha preparat una activitat online per al pròxim 17 de març on es reflexionarà sobre estos conceptes.

El 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona i enguany, l'ONU ha volgut posar l'atenció en la importància d'aquest col·lectiu en la pandèmia: “Dones líders: Per un futur igualitari en el món de la Covid-19”. Destaquen així, la seua importància com a treballadores de la salut, cuidadores, innovadores i organitzadores comunitàries sense deixar l'eix fonamental de la igualtat.

Precisament, el Grup de Treball de Qüestió de Gènere del COPCV ha plantejat per al pròxim 17 de març, l'activitat ‘L'enfocament de gènere: eina essencial per a una intervenció més efectiva i justa’ amb l'objectiu de reflexionar sobre “com està incidint la crisi sociosanitària que estem vivint, en els drets i salut mental de les Dones i convidar a incorporar la perspectiva de gènere” per a millorar les intervencions en qualsevol de les àrees de la Psicologia. La seua coordinadora, Nerea Martínez Jarque, comenta com la Psicologia pot treballar en aquest camp plantejant accions preventives a nivell educatiu així com a través d'intervencions directes aplicant la perspectiva de gènere. Una orientació, que considera fonamental ja que “ser conscients que sorgeixen diferències per nàixer home o dona, ens ajuda a empatitzar i reconèixer les dobles vulnerabilitats”. Malgrat les dificultats per les quals les dones poden estar passant a causa d'aquesta pandèmia, Martínez es mostra positiva i afirma que, com en totes les crisis anteriors “les dones eixirem enfortides, més empoderades”.

Corresponsabilitat i perspectiva de gènere, claus per a aconseguir l'apoderament i la igualtat real

 

Día Internacional de la Mujer (castellano).

 

Informació relacionada: 

Comunicado COPCV - Día Internacional de la Mujer, 8 de marzo

1 archivo adjunto

Dia Dona.gif [0,79 MB]

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 25/11/2021
HOY - Mesa redonda: Día Internacional de eliminación de la violencia contra la mujer. Aportaciones desde la Psicología.

El jueves, 25 de noviembre de 18:30h a 20:30h, en la Sede del COPCV de Alicante, se realizará esta actividad a la que podéis inscribiros previa reserva de plaza.
Leer

  • 25/11/2021
Comunicat - Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra la Dona

Ens sumem a la declaració institucional realitzada pel Consell General de la Psicologia d’Espanya.
Leer

  • 24/11/2021
Actividades organizadas por el COPCV con motivo del Día Internacional de Eliminación de la Violencia contra la Mujer

Este año, la ONU pide un esfuerzo colectivo para acabar con lo que ha calificado como “pandemia en la sombra”. El lema de la campaña es “Pinta el mundo de naranja: ¡financiar, responder, prevenir, recopilar!”.
Leer

  • 19/11/2021
Jornada Transnacional de Protección de las Mujeres en RRSS

Se busca disminuir la desigualdad de género y promover sociedades justas, pacíficas e inclusivas.
Leer

  • 18/11/2021
Cinefòrum ‘Diversitat, diví tresor’ amb motiu del Dia Universal dels Drets de la Infància i l’Adolescència

El 18 de novembre, celebrem esta activitat dirigida al públic general, amb l'objectiu de sensibilitzar i formar a la societat de manera inclusiva. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça. També es retransmetrà en streaming a través de la plataforma del COPCV.
Leer