Dia Internacional de la Dona. Corresponsabilitat i perspectiva de gènere, claus per a aconseguir l'empoderament i la igualtat real

El Grup de Treball de Qüestió de Gènere del COPCV ha preparat una activitat online per al pròxim 17 de març on es reflexionarà sobre estos conceptes.

El 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona i enguany, l'ONU ha volgut posar l'atenció en la importància d'aquest col·lectiu en la pandèmia: “Dones líders: Per un futur igualitari en el món de la Covid-19”. Destaquen així, la seua importància com a treballadores de la salut, cuidadores, innovadores i organitzadores comunitàries sense deixar l'eix fonamental de la igualtat.

Precisament, el Grup de Treball de Qüestió de Gènere del COPCV ha plantejat per al pròxim 17 de març, l'activitat ‘L'enfocament de gènere: eina essencial per a una intervenció més efectiva i justa’ amb l'objectiu de reflexionar sobre “com està incidint la crisi sociosanitària que estem vivint, en els drets i salut mental de les Dones i convidar a incorporar la perspectiva de gènere” per a millorar les intervencions en qualsevol de les àrees de la Psicologia. La seua coordinadora, Nerea Martínez Jarque, comenta com la Psicologia pot treballar en aquest camp plantejant accions preventives a nivell educatiu així com a través d'intervencions directes aplicant la perspectiva de gènere. Una orientació, que considera fonamental ja que “ser conscients que sorgeixen diferències per nàixer home o dona, ens ajuda a empatitzar i reconèixer les dobles vulnerabilitats”. Malgrat les dificultats per les quals les dones poden estar passant a causa d'aquesta pandèmia, Martínez es mostra positiva i afirma que, com en totes les crisis anteriors “les dones eixirem enfortides, més empoderades”.

Corresponsabilitat i perspectiva de gènere, claus per a aconseguir l'apoderament i la igualtat real

 

Día Internacional de la Mujer (castellano).

 

Informació relacionada: 

Comunicado COPCV - Día Internacional de la Mujer, 8 de marzo

1 archivo adjunto

Dia Dona.gif [0,79 MB]

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 10/06/2021
GUÍA: Enfoque de género ante el COVID-19. La respuesta COVID 19 debe ir dirigida a los más vulnerables

La incorporación de la perspectiva de género en el ámbito de las adicciones. ENA 2017-2024.
Leer

  • 26/05/2021
V Certamen de Relats Beatriu Civera

El certamen impulsat des de la Regidoria d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI obri el termini d'inscripcions fins el 31 de maig 2021.
Leer

  • 18/05/2021
El COPCV apoya las reivindicaciones de las Jornadas contra la LGTBIfobia de Castelló

Zoraida Granados, asesora de la Junta, ha asistido como representante del COPCV, a los actos enmarcados en estas Jornadas. En ellos, se ha exigido la aprobación de una Ley Trans a nivel estatal y el desarrollo de políticas que promuevan la igualdad de las personas transgénero.
Leer

  • 17/05/2021
Día Internacional contra la Homofòbia, la Transfòbia y la Bifòbia

'Per una societat inclusiva que garantisca el benestar de totes les persones'. / Día Internacional contra la Homofobia, la Transfobia y la Bifobia. 'Por una sociedad inclusiva que garantice en bienestar de todas las personas'.
Leer

  • 03/05/2021
Día Nacional de la Convención Internacional sobre los Derechos de las Personas con Discapacidad de Naciones Unidas

Coincidiendo con esta fecha, el COPCV desea poner el valor el trabajo de cientos de psicólogos y psicólogas que, desde diferentes áreas de la disciplina, trabajan para conseguir un desarrollo integral e inclusivo.
Leer

  • 03/05/2021
Webinar per oferir a la ciutadania formació en igualtat i violència de gènere

L'activitat organitzada per l'Escola d'Igualtat de l'Ajuntament de Castelló, es celebrará el proper 11 de maig 2021
Leer