Comunicado conjunto COPCV y COEES

Mostramos nuestro rechazo a la polémica creada en torno a los centros de menores y las acusaciones en las que se pone en tela de juicio el trabajo de los y las profesionales del sistema de protección, creándose una alarma social que en ningún caso beneficia al interés superior de los niños, las niñas y adolescentes.

 

    

València, 18 de gener de 2022

Des del Col·legi Oficial de Psicologia de la CV i el Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials de la CV volem comunicar el següent:

- Com a persones professionals compromeses amb la infància i l'adolescència, treballem per a garantir els drets fonamentals de xiquets, xiquetes i adolescents, així com la seua integritat física, psíquica, psicològica i moral enfront de qualsevol forma de violència.

- Ens empara la Llei Orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i adolescència enfront de la violència, que ens dota d'un marc legislatiu per a poder fer-ho de manera adequada.

- Tenim grans professionals de la Psicologia i de l'Educació Social treballant diàriament amb la infància i adolescència, detectant i posant solució a les situacions en què xiquets, xiquetes i adolescents puguen estar en risc de patir violència i abusos.

- Els Col·legis professionals que treballem en Infància i Adolescència i de manera interdisciplinària, juntament amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, dissenyem i duem a terme des de fa 5 anys, una formació sobre distints temes com: el bon tracte, l'educació en valors, la prevenció de la violència de gènere, la igualtat, la prevenció de les conductes de risc, etc. en la que participen la majoria dels i les professionals de la Comunitat Valenciana.

- Des dels col·legis professionals es defèn la col·legiació com a garant de bones pràctiques i de compliment d'un codi deontològic.

Per tot això, mostrem el nostre rebuig de la polèmica creada al voltant dels centres de menors i les acusacions en què es posa en dubte el treball dels i les professionals del sistema de protecció, creant-se una alarma social que en cap cas, beneficia a l’interès superior dels xiquets, les xiquetes i adolescents; més bé contribueix a que la seua situació de vulnerabilitat siga encara major.Noticias relacionadas

  • 24/03/2023
Canvi horari

La matinada del dissabte 25 de març al diumenge, s'adelanten els rellotges.
Leer

  • 21/03/2023
Curs IVAFIQ 'Formació Transversal: Dinamització comunitària i participació ciutadana'. Inscripció 14/03/2023-13:00 hores

Curso IVAFIQ 'Formación Transversal: Dinamización comunitaria y participación ciudadana' Inscripción 14/03/2023 - 13:00 horas
Leer

  • 16/03/2023
El COPCV forma part del Comité d'Ètica en Serveis Socials constituït per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

Aquest nou òrgan es crea amb l'objectiu de donar les majors garanties possibles a les persones professionals i usuàries a l'hora de prendre determinades decisions.
Leer

  • 15/03/2023
Representantes del COPCV asisten a la jornada formativa sobre el modelo Barnahus organizada por la Dirección General de Infancia y Adolescencia

Este proyecto consiste en agrupar en un mismo espacio todos los recursos que intervienen en un caso de violencia y abuso sexual con el objetivo de prevenir la revictimización de las víctimas y de sus familias.
Leer

  • 13/03/2023
LIBRO: El dolor adolescente

Autor: Jose Antonio Luengo. Ed. Plataforma.
Leer

  • 10/03/2023
Estem en la presentació del I Pla Estratègic de Serveis Socials de Castelló

L'acte s'ha realitzat el 9 de març en la Diputació de Castelló.
Leer