Comunicado conjunto COPCV y COEES

Mostramos nuestro rechazo a la polémica creada en torno a los centros de menores y las acusaciones en las que se pone en tela de juicio el trabajo de los y las profesionales del sistema de protección, creándose una alarma social que en ningún caso beneficia al interés superior de los niños, las niñas y adolescentes.

 

    

València, 18 de gener de 2022

Des del Col·legi Oficial de Psicologia de la CV i el Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials de la CV volem comunicar el següent:

- Com a persones professionals compromeses amb la infància i l'adolescència, treballem per a garantir els drets fonamentals de xiquets, xiquetes i adolescents, així com la seua integritat física, psíquica, psicològica i moral enfront de qualsevol forma de violència.

- Ens empara la Llei Orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i adolescència enfront de la violència, que ens dota d'un marc legislatiu per a poder fer-ho de manera adequada.

- Tenim grans professionals de la Psicologia i de l'Educació Social treballant diàriament amb la infància i adolescència, detectant i posant solució a les situacions en què xiquets, xiquetes i adolescents puguen estar en risc de patir violència i abusos.

- Els Col·legis professionals que treballem en Infància i Adolescència i de manera interdisciplinària, juntament amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, dissenyem i duem a terme des de fa 5 anys, una formació sobre distints temes com: el bon tracte, l'educació en valors, la prevenció de la violència de gènere, la igualtat, la prevenció de les conductes de risc, etc. en la que participen la majoria dels i les professionals de la Comunitat Valenciana.

- Des dels col·legis professionals es defèn la col·legiació com a garant de bones pràctiques i de compliment d'un codi deontològic.

Per tot això, mostrem el nostre rebuig de la polèmica creada al voltant dels centres de menors i les acusacions en què es posa en dubte el treball dels i les professionals del sistema de protecció, creant-se una alarma social que en cap cas, beneficia a l’interès superior dels xiquets, les xiquetes i adolescents; més bé contribueix a que la seua situació de vulnerabilitat siga encara major.



Noticias relacionadas

  • 08/03/2024
Ens comprometem a continuar treballant per la igualtat - Dia Internacional de la Dona (8 de març)

Comunicat del COP al qual ens sumem per reinvindicar la igualtat i la necessitat de formació en perspectiva de gènere, per a poder identificar les estructures i sistemes que perpetuen la desigualtat i així, a través del nostre exercici professional, contribuir a la seua finalització.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 23/02/2024
El COPCV lamenta profundamente las terribles consecuencias del incendio de Nou Campanar

Nos hemos puesto a disposición de las administraciones para todo aquello que sea necesario. La intervención de psicólogos especialistas en Emergencias es fundamental tanto en los primeros momentos como en los días posteriores.
Leer

  • 23/02/2024
Día de la Psicología (24 de febrero)

Desde 1983, en España, se considera que Juan Huarte es su patrono.
Leer

  • 20/02/2024
Àrea personal del col·legiat i col·legiada

Coneix les gestions que pots fer en línia.
Leer

  • 16/02/2024
Lanzamiento de la Newsletter "Psico-Actualidad" por el COP Melilla

Destinada a mantener informada a la comunidad sobre las últimas novedades y avances en el campo de la psicología.
Leer