Comunicado conjunto COPCV y COEES

Mostramos nuestro rechazo a la polémica creada en torno a los centros de menores y las acusaciones en las que se pone en tela de juicio el trabajo de los y las profesionales del sistema de protección, creándose una alarma social que en ningún caso beneficia al interés superior de los niños, las niñas y adolescentes.

 

    

València, 18 de gener de 2022

Des del Col·legi Oficial de Psicologia de la CV i el Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials de la CV volem comunicar el següent:

- Com a persones professionals compromeses amb la infància i l'adolescència, treballem per a garantir els drets fonamentals de xiquets, xiquetes i adolescents, així com la seua integritat física, psíquica, psicològica i moral enfront de qualsevol forma de violència.

- Ens empara la Llei Orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i adolescència enfront de la violència, que ens dota d'un marc legislatiu per a poder fer-ho de manera adequada.

- Tenim grans professionals de la Psicologia i de l'Educació Social treballant diàriament amb la infància i adolescència, detectant i posant solució a les situacions en què xiquets, xiquetes i adolescents puguen estar en risc de patir violència i abusos.

- Els Col·legis professionals que treballem en Infància i Adolescència i de manera interdisciplinària, juntament amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, dissenyem i duem a terme des de fa 5 anys, una formació sobre distints temes com: el bon tracte, l'educació en valors, la prevenció de la violència de gènere, la igualtat, la prevenció de les conductes de risc, etc. en la que participen la majoria dels i les professionals de la Comunitat Valenciana.

- Des dels col·legis professionals es defèn la col·legiació com a garant de bones pràctiques i de compliment d'un codi deontològic.

Per tot això, mostrem el nostre rebuig de la polèmica creada al voltant dels centres de menors i les acusacions en què es posa en dubte el treball dels i les professionals del sistema de protecció, creant-se una alarma social que en cap cas, beneficia a l’interès superior dels xiquets, les xiquetes i adolescents; més bé contribueix a que la seua situació de vulnerabilitat siga encara major.Noticias relacionadas

  • 13/05/2024
II Jornada ‘El profesional de la psicología en el marco de los servicios sociales de la Comunitat: del contrato programa a la estructuralidad'

El 24 de mayo se celebra en Valencia, esta jornada de Psicología de la Intervención Social con el objetivo de propiciar un espacio de intercambio profesional. Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 13/05/2024
Assistim a la presentació del Pla Simplifica de la Generalitat

La secratària del COPCV, Vicenta Esteve, ha acudit a l'acte de presentació per tal de rebere informació de primera mà de les novetats que l'Admnistració vol implementar a l'hora de fer tràmits.
Leer

  • 06/05/2024
Sistema Públic Valencià de Serveis Socials - El Consell ha publicat la modificació parcial del Decret 27/2023

El COPCV va presentar propostes i al·legacions a aquest decret que regula la tipologia i el funcionament dels centres, els servicis i els programes de serveis socials, i la seua ordenació dins el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials. Continuarem atents a la seua evolució per tal de valorar els canvis que es van fent a aquest àmbit.
Leer

  • 29/04/2024
Màster de Formació Permanent en Direcció i Gestió de Centres de Serveis Socials

Este títol de la Universitat de València es realitzarà entre octubre de 2024 a juliol de 2025. Obert el termini d'inscripció.
Leer

  • 05/04/2024
Mantenemos una reunión con la Vicepresidencia segunda y Conselleria de Servicios Sociales

El objetivo de este encuentro ha sido trasladar a la Generalitat y a esta Conselleria en concreto, la necesidad de que los profesionales de la Psicología estemos en el ámbito de los Servicios Sociales dado el valor añadido que aportamos.
Leer

  • 08/03/2024
Ens comprometem a continuar treballant per la igualtat - Dia Internacional de la Dona (8 de març)

Comunicat del COP al qual ens sumem per reinvindicar la igualtat i la necessitat de formació en perspectiva de gènere, per a poder identificar les estructures i sistemes que perpetuen la desigualtat i així, a través del nostre exercici professional, contribuir a la seua finalització.
Leer