Comunicado conjunto COPCV y COEES

Mostramos nuestro rechazo a la polémica creada en torno a los centros de menores y las acusaciones en las que se pone en tela de juicio el trabajo de los y las profesionales del sistema de protección, creándose una alarma social que en ningún caso beneficia al interés superior de los niños, las niñas y adolescentes.

 

    

València, 18 de gener de 2022

Des del Col·legi Oficial de Psicologia de la CV i el Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials de la CV volem comunicar el següent:

- Com a persones professionals compromeses amb la infància i l'adolescència, treballem per a garantir els drets fonamentals de xiquets, xiquetes i adolescents, així com la seua integritat física, psíquica, psicològica i moral enfront de qualsevol forma de violència.

- Ens empara la Llei Orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i adolescència enfront de la violència, que ens dota d'un marc legislatiu per a poder fer-ho de manera adequada.

- Tenim grans professionals de la Psicologia i de l'Educació Social treballant diàriament amb la infància i adolescència, detectant i posant solució a les situacions en què xiquets, xiquetes i adolescents puguen estar en risc de patir violència i abusos.

- Els Col·legis professionals que treballem en Infància i Adolescència i de manera interdisciplinària, juntament amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, dissenyem i duem a terme des de fa 5 anys, una formació sobre distints temes com: el bon tracte, l'educació en valors, la prevenció de la violència de gènere, la igualtat, la prevenció de les conductes de risc, etc. en la que participen la majoria dels i les professionals de la Comunitat Valenciana.

- Des dels col·legis professionals es defèn la col·legiació com a garant de bones pràctiques i de compliment d'un codi deontològic.

Per tot això, mostrem el nostre rebuig de la polèmica creada al voltant dels centres de menors i les acusacions en què es posa en dubte el treball dels i les professionals del sistema de protecció, creant-se una alarma social que en cap cas, beneficia a l’interès superior dels xiquets, les xiquetes i adolescents; més bé contribueix a que la seua situació de vulnerabilitat siga encara major.Noticias relacionadas

  • 17/05/2022
Assistim a l'acte de la presa de possessió de les noves conselleres

Vicenta Esteve, secretària del Col·legi, ha acudit al traspàs de cartera de la Conselleria de Sanitat.
Leer

  • 12/05/2022
Mesa Redonda: 'No a la discriminación por edad'

Con motivo del Día Mundial de Toma de Conciencia del Abuso y Maltrato en la Vejez, el próximo 15 de junio de 17:30h a 20:30h, se realizará este acto en la Universidad Permanente de la Universidad de Alicante.
Leer

  • 29/04/2022
Los Consejos Generales Sanitarios lamentan la decisión del Congreso de no tramitar la PL de Publicidad Sanitaria

Fernando Chacón, vicepresidente del Consejo General de la Psicología: "Es una materia que necesita regulación. Lamentamos que, por otros intereses que no se corresponden con el interés general, no se produzca ni siquiera su debate".
Leer

  • 25/04/2022
VIII Congreso de Educación Social

La jornada de València celebrará el próximo miércoles 4 de mayo.
Leer