La Fira de la Salut de Castelló reuneix a les professions sanitaries amb un objectiu comú: que la salut siga una prioritat ciutadana i governamental

El COPCV ha comptat amb una carpa des d'on hem difós la importància de la salut mental i el benestar psicològic.

La Fira de Salut de Castelló, celebrada el dissabte 9 d’abril a la plaça Huertos Sogueros de Castelló per conmemorar el Dia de la Salutd (7 d'abril), va ser un èxits. Desenes de persones s’aproparen per visitar les carpes que les diverses organitzacions que la integrem, varem preparar per a l’ocasió. Des del Col·legi, aprofitarem per difondre la importància de la salut mental i d’acudir a un professional de la Psicologia davant determinades situacions.

Durant el matí, es realitzaren diverses activitats com ara un simulacre d’accident amb víctimes en el qual participaren bombers i psicòlegs d’emergències, així com tres tallers pràctics: un dirigit a professionals sanitaris amb l’objectiu de rebaixar l’estrès causat per la pandèmia i promoure el benestar emocional; i altres dos centrades en l’activitat física orientada a persones majors i altra, a persones amb diversitat funcional.

 

   

Representant al COPCV estigueren la vicedegana 3ª, Mar Lluch, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV, qui va participar en la lectura d’un manifest amb el qual finalitzava l’acte. En este escrit,  s’assenyalava la salut com a una prioritat per a la ciutadania i els governs a nivell global ja que, fent referència a l’últim informe FOESSA (Fomento de Estudios Sociales y Sociología Aplicada), “En la Comunitat Valenciana, a causa de la pandèmia, han augmentada les desigualtats i ha empitjorat la qualitat de la salut: més de 260.000 llars (12,9%) pateix falta d'accés a medicaments o tractaments per problemes econòmics i patir algun trastorn o dificultat mental ha augmentat en un 280% respecte a 2018, arribant al 17% de la societat valenciana”.

Agraïm la col·laboració dels col·legiats Manolo Mestre, i Beatriz Melià, coordinadora del Grup de Treball del COPCV de Tercera Edat, així com al personal administratiu del COPCV i als estudiants en pràctiques que estigueren amb nosaltres durant la jornada. 

 

 

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 16/08/2022
Frente común médicos-psicólogos para frenar pseudoterapias en salud mental

Un grupo de trabajo conjunto revisará la Estrategia de Salud Mental para evitar el 'intrusismo'.
Leer

  • 10/08/2022
Mesa Redonda: Estudio de la percepción del riesgo y de la salud mental antes y después de la crisis sanitaria

El próximo 7 de septiembre, a las 13h., se realizará esta actividad gratuita previa reserva de plaza. (Modalidad online y presencial).
Leer

  • 26/07/2022
Mesa redonda: Recursos y derechos de las víctimas de violencia de género

Esta actividad, organizada por el COPCV en colaboración con la Subdelegación del Gobierno y la FIDAP, se realizará el 19 de septiembre de 2022, en Castelló.
Leer

  • 08/07/2022
Fortalecer la salud mental: una cuestión de Estado

El Consejo General de la Psicología y la Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) firman un manifiesto para reclamar a las Administraciones que destinen más recursos a la salud mental.
Leer

  • 08/07/2022
Fortalecer la salud mental: una cuestión de Estado

Comunicado del Consejo General de la Psicología y la Organización de Consumidores y Usuarios (OCU).
Leer

  • 30/06/2022
GUÍA: Novedades de la ley 8/2021 para personas con problemas de salud mental.

Guía en 100 preguntas para trabajadores, familias y usuarios.
Leer