Ens sumem al condol per la mort del científic valencià, Santiago Grisolía

Nos sumamos a las condolencias por la muerte del científico valenciano, Santiago Grisolía.

Mor el prestigiós científic, Santiago Grisolía. Va nàixer en la capital del Túria l'any 1923 però la seua extensa i prolífica trajectòria professional fan que la seua figura haja sigut reconeguda, des de sempre, a tot el món.

Es va llicenciar en Medicina per la Universitat de València en 1944, i va rebre una beca del Ministeri d'Afers exteriors per a estudiar als Estats Units, en el Departament de Bioquímica i Farmacologia de la Universitat de Nova York, convertint-se en el primer alumne espanyol de postdoctorat que va tindre el científic Severo Ochoa. Després d'acabar els seus estudis, va ser professor de bioquímica i biologia en les Universitats de Kansas, Chicago i Wisconsin.

Va tornar a Espanya en 1977 i des dels anys 80 va destacar com a gran divulgador científic. Tant és així que va impulsar els Premis Rei Jaume I i portava 26 anys sent President del Consell Valencià de Cultura. En 1990 va obtindre el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica.

Des del COPCV mostrem el nostre pesar per la mort d'una de les figures de referència a nivell mundial en l'àmbit científic i cultural. 

-------------

Fallece el prestigioso científico, Santiago Grisolía. Nació en la capital del Turia en el año 1923 pero su extensa y prolífica trayectoria profesional hacen que su figura haya sido reconocida, desde siempre, en todo el mundo.

Se licenció en Medicina por la Universidad de Valencia en 1944, y recibió una beca del Ministerio de Asuntos Exteriores para estudiar en Estados Unidos, en el Departamento de Bioquímica y Farmacología de la Universidad de Nueva York, convirtiéndose en el primer alumno español de postdoctorado que tuvo el científico Severo Ochoa. Tras acabar sus estudios, fue profesor de bioquímica y biología en las Universidades de Kansas, Chicago y Wisconsin.

Regresó a España en 1977 y desde los años 80 destacó como gran divulgador científico. Tanto es así que impulsó los Premios Rey Jaime I y llevaba 26 años siendo Presidente del Consell Valencià de Cultura. En 1990 obtuvo el Premio Príncipe de Asturias de Investigación Científica y Técnica.

Desde el COPCV mostramos nuestro pesar por la muerte de una de las figuras de referencia a nivel mundial, en el ámbito científico y cultural.Noticias relacionadas

  • 28/11/2022
Acompañamos a los profesionales de Farmacia en el Día de su Patrona

Vicenta Esteve, secretaria del COPCV, y Josefina Carboneras, vicesecretaria del mismo, asisten al acto celebrado el 26 de noviembre.
Leer

  • 23/11/2022
Els socis del Govern Valencià presenten en les Corts unes esmenes orientades a millorar la salut mental

En els documents es presenten iniciatives orientades a millorar l'atenció en salut mental, augmentar la ràtio de psicòlegs i incloure'ls en Atenció Primària.
Leer

  • 23/11/2022
IMPORTANTE. Regularización del servicio de correo electrónico

Próximamente, todas las cuentas de correo con los dominios @cop.es y @psired.es recibirán un email. Para continuar utilizando estas cuentas, tendrán que aceptar las condiciones de servicio y normas de uso. De lo contrario, serán eliminadas.
Leer

  • 21/11/2022
Como vocal del Mecanismo Nacional de Prevención de la Tortura, Vicenta Esteve, asiste a la reunión de esta unidad

El Consejo Asesor del Mecanismo Nacional de Prevención de la Tortura (MNP), perteneciente al Defensor del Pueblo, se reúne para analizar las acciones realizadas hasta la fecha. Nuestra secretaria, forma parte de este órgano desde el año 2013.
Leer

  • 11/11/2022
Estrenem imatge de 'El Recull'

Des de fa quasi 40 anys, us enviem esta revista (primer en paper i després digital) per a mantindre-us al corrent de totes aquelles informacions que afecten a la nostra disciplina professional. Ara, us volem fer partíceps d'alguns canvis en la seua imatge.
Leer

  • 07/11/2022
Exempció del màster de formació del professorat per a llicenciats/ades en psicologia abans de 2009 amb formació pedagògica i didàctica

A través de la seu electrònica del COPCV, podeu fer-nos arribar inconvenients o problemes sorgits arrel d’haver presentat l'acreditació de la formació pedagògica i didàctica a l’administració. D’esta manera, podrem traslladar la informació a la Direcció General d'Ordenació Acadèmica de la Conselleria d'Educació per a que estudie cada cas.
Leer