Les nostres representants en Castelló, han assistit als actes commemoratius pel Dia de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona

Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, reivindiquen la figura del/la professional de la Psicologia per fer front a esta xacra.

25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. En Castelló també s’han celebrat diversos actes per tal de donar difusió a les reivindicacions associades a este dia. Un d’ells, subdelegació de Govern ha llegit el manifest preparat per a l’ocasió i més tard, ha realitzat un minut de silenci en record a totes les dones assassinades. Enguany, la campanya de conscienciació social del Govern estatal es dirigeix, “per primera vegada, als homes”, indicaren fonts governamentals en la presentació. “A través del lema ‘Llavors Qui?’, interpel·len els homes causants de les violències contra les dones i, al mateix temps, com a part imprescindible per a la fi d'aquestes violències”.

També han donat a conèixer les últimes dades sobre violència de gènere a Espanya i el servei 016 (més informació: Igualdad presenta la campaña "¿Entonces Quién?" con motivo del 25N, Día Internacional para la Eliminación de la Violencia contra las Mujeres)

Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, han estat presents en este acte institucional. Dins l’extens manifest, es pot llegir que “per a l'erradicació de la violència contra les dones és necessari promoure canvis en les maneres de comportament socioculturals per a eliminar qualsevol pràctica que perpetue l'opressió de les dones o reforce els rols i estereotips patriarcals”. Des del COPCV, incidim el paper de la Psicologia per a promoure estos canvis així com la tasca de companys i companyes de jurídica, sanitaris i clínics, de serveis socials, etc. Els quals desenvolupen la seua tasca atenent i ajudant a les dones, fills/es i familiars víctimes de la violència de gènere.

MªC. Molés, vocal del COPCV; Soledad Ten, subdelegada del Govern en Castelló; Mar Lluch, vicedegana 3ª COPCV; Rosa MarcoNoticias relacionadas

  • 26/01/2023
La seu de Castelló acull l'exposició ‘Salut, cooperació i desenvolupament’

Fins el 28 de febrer es pot visitar esta mostra organitzada per Xarxes Sanitàries Solidàries (RSS).
Leer

  • 25/01/2023
VII Marxa Contra el Càncer de Castelló

Us animem a participar en família en esta cursa solidària. La recaptació de les inscripcions es destinarà a la investigació oncològica, podeu inscriure´s fins al 3 de febrer.
Leer

  • 02/01/2023
Cursos online: Sensibilización para la erradicación de la violencia de género

Esta formación de la Fundación ECCA, está subvencionada por el Ministerio de Igualdad.
Leer

  • 23/12/2022
Resum i Vídeo - 'Jornada contra la violència de gènere: Les violències contra les dones. La Psicologia en primera línia'

L'acte, organitzat pel COPCV en col·laboració amb la FIDAP, es va dur a terme el 16 de novembre en el COPCV-València. Les ponents coincideixen en la importància de l'especialització en esta temàtica dels i les professionals que atenen dones víctimes de violència de gènere i de que un home violent, no pot ser un bon pare.
Leer

  • 22/12/2022
La salut, la cooperació i el desenvolupament centren la V Mostra Mirant

Mª Carmen Molés, vocal en funcions de la Junta, va assistir a unes de les projeccions realitzades en Castelló.
Leer

  • 15/12/2022
¿Qué hacer si tu hija es víctima de violencia de género en la pareja?

Recomendaciones de la Guía de sensibilización y prevención sobre violencia de género dirigida a familias, cuya autora es Estela Pavón, publicada por el Gobierno de la Rioja.
Leer