Encetem el treball per dissenyar la pròxima edició de la formació contínua en l’àmbit d’infància i adolescència

Andrea Ollero, vicedegana en funcions, qualifica este projecte com a consolidat, necessari i beneficiós tants per els i les professionals com per al grup poblacional al qual atenen.

La nostra vicedegana en funcions i psicòloga educativa, Andrea Ollero, ha participat en la reunió convocada per la Vicepresidència i Conselleria d'igualtat i polítiques inclusives per tal de treballar en el pròxim conveni de col·laboració per a la formació contínua de professionals de l'àmbit de la infància i l'adolescència, en l'exercici 2023. El programa formatiu, detallen des de Conselleria, està orientat, específicament, a la prevenció i protecció de la infància i adolescència, a la sensibilització sobre els seus drets i a la participació infantil, mitjançant un pla de formació interdisciplinària. Els diversos cursos estan en marxa des de fa uns anys i és que, els i les professionals que integren els set col·legis professionals que l’organitzen, han acollit molt positivament esta iniciativa. De fet, la pròxima edició seria la cinquena.

Esta trobada, realitzada el 16 de febrer en la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, ha servit per revisar el treball desenvolupat “el passat exercici i establir els nous elements a incorporar en el pròxim conveni, així com les àrees”, exposen des de Conselleria.

Ollero ha destacat que “es tracta d’un projecte consolidat que beneficia els i les professionals que treballen en este àrea ja que permet millorar i actualitzar els  seus coneixements i, com a conseqüència, beneficia a les persones usuàries per rebre la millor atenció possible”. A més, l’organització i disseny d’estes formacions són possibles gràcies a la “interrelació i comunicació entre els diferents col·legis professionals que la integren”.  

Representants dels col·legis professionals que treballen en el disseny d'esta formació.



Noticias relacionadas

  • 09/04/2024
Curs Específic del pla d'Infància i adolescència 2024: Abordatge terapèutic en situacions de traumatizació severa (Inscripció 10/04/24 a les 17 hores)

Curso Especifico del plan de infancia y adolescencia 2024: Abordaje terapéutico en situaciones de traumatización severa (Inscripción 10/04/24 a las 17 horas)
Leer

  • 05/04/2024
Mantenemos una reunión con la Vicepresidencia segunda y Conselleria de Servicios Sociales

El objetivo de este encuentro ha sido trasladar a la Generalitat y a esta Conselleria en concreto, la necesidad de que los profesionales de la Psicología estemos en el ámbito de los Servicios Sociales dado el valor añadido que aportamos.
Leer

  • 04/04/2024
El papel de las relaciones positivas con adultos en la infancia

Investigación de un artículo publicado en la revista JAMA Psychiatry.
Leer

  • 03/04/2024
Pla formatiu IVAFIQ 2024 COPCV / Plan formativo IVAFIQ 2024 COPCV

S'adjunta tota la informació sobre el pla formatiu IVAFIQ 2024 impartit pel COPCV. Les inscripcions s'obriran el pròxim 26 de març a les 17 hores Se adjunta toda la información sobre el plan formativo IVAFIQ 2024 impartido por el COPCV. Las inscripciones se abrirán el próximo 26 de marzo a las 17 horas.
Leer

  • 13/03/2024
Cómo hablar con los niños sobre la violencia

Según la Asociación Nacional de Psicólogos Educativos.
Leer