Guia comú d'actuació per a la detecció, notificació i derivació de casos d'explotació sexual contra la infància en centres residencials

Amb especial atenció a xiquetes i adolescents (Guia ESIA). Impulsada per Delegació de Govern contra la Violència de Gènere.

L'explotació sexual i adolescent (ESIA) és un problema que afecta un important nombre de persones menors d'edat i sobre el que tenim l'obligació d'intervindre. Entre aquestes, destaquen aquelles particularment vulnerables, ateses en els centres d'acolliment residencial, víctimes d'abusos sexuals i altres formes de maltractament en les seues famílies d'origen i que mostren una conducta marcada per les fugides o les eixides no autoritzades de manera recurrent. Les conseqüències adverses de l'explotació sexual són múltiples i afecten diferents àrees de la salut al llarg del desenvolupament de la xiqueta, xiquet i adolescent.

En aquest context, s'ha publicat la Guia comuna d'actuació per a la detecció, notificació i derivació de casos d'explotació sexual contra la infància en centres residencials, amb especial atenció a xiquetes i adolescents (Guia ESIA) de la Delegació de Govern contra la Violència de Gènere té com a objectiu brindar a les i els professionals dels serveis residencials una eina integral per a previndre, detectar, comunicar i intervindre en casos d'ESIA.

Punxant ací  pots consultar el tríptic informatiu sobre la guia i es pot descarregar el document complet pressionant sobre la imatge de la portada d'aquest.

 Noticias relacionadas

  • 25/01/2024
Guía “Como en casa en ningún sitio”

Publicada por Save the Children, sobre el acogimiento familiar a niños, niñas y adolescentes que han migrado solos.
Leer

  • 18/01/2024
Damos apoyo a la I Jornada científico profesional sobre salud mental en la infancia y adolescencia de la UMH

En este acto, se ha presentado el Proyecto EmoChild, una revisión sobre la salud mental de la infancia y adolescencia española. Concepción Sánchez Beltrán, vicedecana 2ª, ha participado en la presentación del proyecto.
Leer

  • 26/12/2023
¿Cómo fomentar el uso responsable y seguro de las tecnologías en la infancia?

La Organización para la Cooperación y el Desarrollo Económicos (OECD) presenta un informe, a través del cual aborda el impacto de las tecnologías en los niños y niñas en pleno siglo XXI.
Leer