M. LLuch, Vicedegana 3ª del COPCV: 'La figura del psicòleg/a és especialment idònia per a actuar com a mediador/a'

El COPCV ha participat activament en la Setmana de la Mediació organitzada per la Generalitat Valenciana (14 al 18 de maig). Les companyes Elena Baixauli, Mª Carmen Jiménez i Elena Gómez, han estat en l'estand informatiu donant a conèixer el treball que realitzen en l’àmbit familiar, penal i empresarial.

El COPCV ha participat activament en la Setmana de la Mediació organitzada per la Generalitat Valenciana en les tres províncies. Concretament, el divendres 18 de maig en el Centre Cultural la Nau de València, les companyes Elena Baixauli, Carmen Jiménez i Elena Gómez estigueren en l’estand informant a totes aquelles persones interessades sobre el perfil del professional de la Psicologia i el treball que realitza com agent mediador en l’àmbit familiar, penal i empresarial.

En paraules de Mar Lluch, Vicedegana 3ª del COPCV i psicòloga jurídica, “la mediació és una via que possibilita a les persones que tenen un conflicte resoldre-ho entre elles per igual, de manera que la solució siga establida per elles i no imposada per una tercera. Es tracta d’un procés guiat per professionals amb coneixements en tècniques de comunicació, negociació i resolució de conflictes”, però s’ha d’anar més enllà ja que al estar implicades les persones, es precisa d’un expert en conducta, emocions, motivació, o habilitats socials, entre d’altres. I és ací, on “la figura del psicòleg/a és especialment idònia per a actuar com a mediador/a” assevera Lluch.

Atenent a este paper fonamental dels professionals de la Psicologia, el COPCV s'ha donat d'alta com a Entitat Mediadora, i disposem d'un registre de psicòlegs i psicòlogues mediadores/as, a disposició de qualsevol persona interessada.    

Per la seua banda, Elena Baixauli, especialitzada en Mediació Empresarial afirma que “la Mediació com a element extrajudicial és una bona ferramenta”. Permet augmentar el benestar psicològic i la satisfacció personal, millorant la salut de la plantilla, així com trobar solucions dins el context laboral, previndre la violència o assetjament laboral dins de les organitzacions.

Elena Gómez, psicóloga de la Unitat de Mediació de l’Audiència Provincial de Castelló (UMICAS) especialitzada en Mediació Familiar explica que treballen en famílies desestructurades, reestructurades, quan hi ha problemes entre alguns dels membres de la família, etc. I “davant situacions on les postures d’allò que desitgen les persones implicades, estan fortament marcades. Per això – continua- els i les psicòlogues que treballen com a mediadors/es familiars, ho fan partint des de les necessitats dels individus implicats, amb els seus propis mitjans, i guiant-los per tal d’aconseguir la millor solució possible”.

Carmen Jiménez, forma part del projecte pilot de mediació penal intrajudicial de València. La psicòloga, que treballa en l’àrea de la Mediació Penal recorda que “és un procés alternatiu a la resolució de conflictes en el qual després de la comissió d’un delicte, la part perjudicada pot ser escoltada i compensada. Aspectes que moltes vegades no s’aconsegueix amb el pronunciament d’una sentència davant els tribunals. La Mediació crea un espai de trobada entre la persona perjudicada i la possibilitat de reconèixer el mal fet per part de qui l’ha causat assumint la responsabilitat i posant-se en el lloc de la persona perjudicada”.

    

3 archivos adjuntos

Empresarial-def.pdf [0,47 MB]

Familiar-def.pdf [0,47 MB]

Penal-def.pdf [0,50 MB]Noticias relacionadas

  • 15/11/2019
Mesa redonda sobre violencia de género

La actividad se realizará el próximo 28 de noviembre en la sede del COPCV en Alicante, coincidiendo con la semana en la que se conmemora el Día Internacional contra la Violencia de Género (25 de noviembre).
Leer

  • 12/11/2019
ARTÍCULO: Comportamiento Social y ambiente: Influencia de las normas sociales en la conducta ambiental

Autor/es: Verónica Sevillano, Universidad Autónoma de Madrid y Pablo Olivos, Universidad de Castilla-La Mancha
Leer

  • 12/11/2019
III Congreso Internacional de Psicología del Trabajo y los RRHH - Abierto plazo de inscripción

La tercera edición, organizada por el Colegio de la Psicología de Las Palmas y el COP, se celebrará del 20 al 23 de mayo de 2020 en Las Palmas de Gran Canaria. Disponible la estructura del programa.
Leer

  • 11/11/2019
COPCV & CEV presentan la Red de Empresas Sana+Mente Responsables en la Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia (FECAP)

La vocal Pilar del Pueblo y el presidente de la Comisión Deontológica del COPCV, Fernando Catalán, han participado en la jornada 'Presentación del Proyecto de Desarrollo de Entornos Saludables y Mejora del Bienestar Laboral', desarrollada el pasado viernes en Segorbe.
Leer

  • 09/11/2019
III Congreso Internacional de Psicología del Trabajo y los RRHH - Abierto plazo de inscripción

La tercera edición del congreso, organizada por el Colegio de la Psicología de Las Palmas y el COP, se celebrará entre el 20 y el 23 de mayo de 2020 en Las Palmas de Gran Canaria.
Leer

  • 05/11/2019
Manifiesto del Consejo General de Psicología en el Día del Cuidador

El Col·legi de Psicologia de la Comunitat Valenciana se suma al manifiesto del COP con motivo del Día del Cuidador, que se celebra este 5 de noviembre.
Leer