M. LLuch, Vicedegana 3ª del COPCV: 'La figura del psicòleg/a és especialment idònia per a actuar com a mediador/a'

El COPCV ha participat activament en la Setmana de la Mediació organitzada per la Generalitat Valenciana (14 al 18 de maig). Les companyes Elena Baixauli, Mª Carmen Jiménez i Elena Gómez, han estat en l'estand informatiu donant a conèixer el treball que realitzen en l’àmbit familiar, penal i empresarial.

El COPCV ha participat activament en la Setmana de la Mediació organitzada per la Generalitat Valenciana en les tres províncies. Concretament, el divendres 18 de maig en el Centre Cultural la Nau de València, les companyes Elena Baixauli, Carmen Jiménez i Elena Gómez estigueren en l’estand informant a totes aquelles persones interessades sobre el perfil del professional de la Psicologia i el treball que realitza com agent mediador en l’àmbit familiar, penal i empresarial.

En paraules de Mar Lluch, Vicedegana 3ª del COPCV i psicòloga jurídica, “la mediació és una via que possibilita a les persones que tenen un conflicte resoldre-ho entre elles per igual, de manera que la solució siga establida per elles i no imposada per una tercera. Es tracta d’un procés guiat per professionals amb coneixements en tècniques de comunicació, negociació i resolució de conflictes”, però s’ha d’anar més enllà ja que al estar implicades les persones, es precisa d’un expert en conducta, emocions, motivació, o habilitats socials, entre d’altres. I és ací, on “la figura del psicòleg/a és especialment idònia per a actuar com a mediador/a” assevera Lluch.

Atenent a este paper fonamental dels professionals de la Psicologia, el COPCV s'ha donat d'alta com a Entitat Mediadora, i disposem d'un registre de psicòlegs i psicòlogues mediadores/as, a disposició de qualsevol persona interessada.    

Per la seua banda, Elena Baixauli, especialitzada en Mediació Empresarial afirma que “la Mediació com a element extrajudicial és una bona ferramenta”. Permet augmentar el benestar psicològic i la satisfacció personal, millorant la salut de la plantilla, així com trobar solucions dins el context laboral, previndre la violència o assetjament laboral dins de les organitzacions.

Elena Gómez, psicóloga de la Unitat de Mediació de l’Audiència Provincial de Castelló (UMICAS) especialitzada en Mediació Familiar explica que treballen en famílies desestructurades, reestructurades, quan hi ha problemes entre alguns dels membres de la família, etc. I “davant situacions on les postures d’allò que desitgen les persones implicades, estan fortament marcades. Per això – continua- els i les psicòlogues que treballen com a mediadors/es familiars, ho fan partint des de les necessitats dels individus implicats, amb els seus propis mitjans, i guiant-los per tal d’aconseguir la millor solució possible”.

Carmen Jiménez, forma part del projecte pilot de mediació penal intrajudicial de València. La psicòloga, que treballa en l’àrea de la Mediació Penal recorda que “és un procés alternatiu a la resolució de conflictes en el qual després de la comissió d’un delicte, la part perjudicada pot ser escoltada i compensada. Aspectes que moltes vegades no s’aconsegueix amb el pronunciament d’una sentència davant els tribunals. La Mediació crea un espai de trobada entre la persona perjudicada i la possibilitat de reconèixer el mal fet per part de qui l’ha causat assumint la responsabilitat i posant-se en el lloc de la persona perjudicada”.

    

3 archivos adjuntos

Empresarial-def.pdf [0,47 MB]

Familiar-def.pdf [0,47 MB]

Penal-def.pdf [0,50 MB]Noticias relacionadas

  • 21/09/2021
Alzheimer - Entrevista a la psicogerontóloga, Clara Aguado: 'El apoyo psicológico a las personas cuidadoras es una necesidad indiscutible'

Con motivo del Día Mundial del Alzheimer, el COPCV desea poner de relieve el papel absolutamente necesario de la persona cuidadora y de los familiares. Sujetos afectados directamente por la enfermedad que alternan estados de crisis con estados de asimilación. Por ello, recibir apoyo psicológico durante todo el proceso es una necesidad.
Leer

  • 08/09/2021
XIII edición de los Premios Llum

El plazo para la presentación de las candidaturas a los premios convocados por la CEV, finaliza el próximo 15 de octubre de 2021.
Leer

  • 08/09/2021
III Edición Programa “LIDERESES”

En el marco del VII Pacto para el Empleo en la ciudad de Valencia, Valencia Activa ha puesto en marcha este programa formativo, para impulsar y visibilizar la carrera profesional de las mujeres directivas valencianas, en el que colabora la CEV.
Leer

  • 31/08/2021
La Ministra de Justicia Pilar Llop inaugura el curso del COPAO organizado junto al COP y la UIMP

La ministra que ha estado acompañada por Francisco Santolaya, Presidente del COP y Decano del COPCV, y Manuel Mariano Vera, Decano del COPAO, ha valorado el papel de los profesionales de la Psicología en todo el sistema público, educativo, de salud, de servicios sociales y en la Administración de Justicia.
Leer

  • 31/08/2021
Francisco Santolaya, presidente del COP y decano del COPCV, lamenta “la carencia total de profesionales en atención primaria”

Santolaya ha impartido la conferencia 'La importancia de la atención psicológica en la atención primaria del sistema público de salud' en el Encuentro profesional: La Presencia de la Psicología en el Sistema Público Educativo, de Salud y de Servicios Sociales.
Leer

  • 30/08/2021
Encuentro profesional: La Presencia de la Psicología en el Sistema Público Educativo, de Salud y de Servicios Sociales.

Hoy 30 de agosto 2021 se inaugura este encuentro organizado por el COP de Andalucía Oriental (COPAO) en colaboración con el Consejo General de la Psicología de España (COP) y la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).
Leer