M. LLuch, Vicedegana 3ª del COPCV: 'La figura del psicòleg/a és especialment idònia per a actuar com a mediador/a'

El COPCV ha participat activament en la Setmana de la Mediació organitzada per la Generalitat Valenciana (14 al 18 de maig). Les companyes Elena Baixauli, Mª Carmen Jiménez i Elena Gómez, han estat en l'estand informatiu donant a conèixer el treball que realitzen en l’àmbit familiar, penal i empresarial.

El COPCV ha participat activament en la Setmana de la Mediació organitzada per la Generalitat Valenciana en les tres províncies. Concretament, el divendres 18 de maig en el Centre Cultural la Nau de València, les companyes Elena Baixauli, Carmen Jiménez i Elena Gómez estigueren en l’estand informant a totes aquelles persones interessades sobre el perfil del professional de la Psicologia i el treball que realitza com agent mediador en l’àmbit familiar, penal i empresarial.

En paraules de Mar Lluch, Vicedegana 3ª del COPCV i psicòloga jurídica, “la mediació és una via que possibilita a les persones que tenen un conflicte resoldre-ho entre elles per igual, de manera que la solució siga establida per elles i no imposada per una tercera. Es tracta d’un procés guiat per professionals amb coneixements en tècniques de comunicació, negociació i resolució de conflictes”, però s’ha d’anar més enllà ja que al estar implicades les persones, es precisa d’un expert en conducta, emocions, motivació, o habilitats socials, entre d’altres. I és ací, on “la figura del psicòleg/a és especialment idònia per a actuar com a mediador/a” assevera Lluch.

Atenent a este paper fonamental dels professionals de la Psicologia, el COPCV s'ha donat d'alta com a Entitat Mediadora, i disposem d'un registre de psicòlegs i psicòlogues mediadores/as, a disposició de qualsevol persona interessada.    

Per la seua banda, Elena Baixauli, especialitzada en Mediació Empresarial afirma que “la Mediació com a element extrajudicial és una bona ferramenta”. Permet augmentar el benestar psicològic i la satisfacció personal, millorant la salut de la plantilla, així com trobar solucions dins el context laboral, previndre la violència o assetjament laboral dins de les organitzacions.

Elena Gómez, psicóloga de la Unitat de Mediació de l’Audiència Provincial de Castelló (UMICAS) especialitzada en Mediació Familiar explica que treballen en famílies desestructurades, reestructurades, quan hi ha problemes entre alguns dels membres de la família, etc. I “davant situacions on les postures d’allò que desitgen les persones implicades, estan fortament marcades. Per això – continua- els i les psicòlogues que treballen com a mediadors/es familiars, ho fan partint des de les necessitats dels individus implicats, amb els seus propis mitjans, i guiant-los per tal d’aconseguir la millor solució possible”.

Carmen Jiménez, forma part del projecte pilot de mediació penal intrajudicial de València. La psicòloga, que treballa en l’àrea de la Mediació Penal recorda que “és un procés alternatiu a la resolució de conflictes en el qual després de la comissió d’un delicte, la part perjudicada pot ser escoltada i compensada. Aspectes que moltes vegades no s’aconsegueix amb el pronunciament d’una sentència davant els tribunals. La Mediació crea un espai de trobada entre la persona perjudicada i la possibilitat de reconèixer el mal fet per part de qui l’ha causat assumint la responsabilitat i posant-se en el lloc de la persona perjudicada”.

    

3 archivos adjuntos

Empresarial-def.pdf [0,47 MB]

Familiar-def.pdf [0,47 MB]

Penal-def.pdf [0,50 MB]Noticias relacionadas

  • 11/01/2021
Tres Mesas-coloquio sobre MEDIACIÓN formato on-line

La Fundación ATYME con motivo de la celebración de sus 30 años trabajando en Medición, ha organizado estas mesas a las que puedes inscribirte y participar de forma on-line.
Leer

  • 06/01/2021
Curso de valoración de la situación de dependencia (Homologado por la Generalitat Valenciana)

Esta actividad formativa se realizará online en la plataforma del COPCV.
Leer

  • 23/11/2020
Conclusiones del XV Congreso Nacional para Racionalizar los Horarios Españoles

Evento en el que ha pàrticipado Óscar Cortijo, Secretario del COPCV y Director de Personas en la Universidad CEU Cardenal Herrera y Universitat Abat Oliba CEU.
Leer

  • 19/11/2020
Jornadas Nacionales sobre Psicología del Trabajo y los Recursos Humanos, 26 y 27 de noviembre en Las Palmas

El título de esta edición es ’La Gestión emocional en las organizaciones en tiempos del COVID-19. Oportunidad y eficacia’ y se podrá seguir el evento de manera presencial u on-line.
Leer

  • 16/11/2020
El COPCV-Castelló acull el curs 'Violència de gènere: gestió emocional per a víctimes i recursos'

El COPCV-Castellón acoge el curso 'Violencia de género: gestión emocional para víctimas y recursos'
Leer

  • 23/10/2020
Resumen y Vídeo de la mesa redonda ‘Variables que intervienen en el proceso de de la violencia de género’

En la actividad, que ha tenido lugar el 15 de octubre en València, han intervenido Elena Soler, coordinadora del grupo de trabajo sobre Violencia contra la Mujer del COPCV-València; Amparo Chaves, psicóloga; y la abogada Marta Villanueva, ambas profesionales trabajan en el centro mujer 24 horas.
Leer