M. LLuch, Vicedegana 3ª del COPCV: 'La figura del psicòleg/a és especialment idònia per a actuar com a mediador/a'

El COPCV ha participat activament en la Setmana de la Mediació organitzada per la Generalitat Valenciana (14 al 18 de maig). Les companyes Elena Baixauli, Mª Carmen Jiménez i Elena Gómez, han estat en l'estand informatiu donant a conèixer el treball que realitzen en l’àmbit familiar, penal i empresarial.

El COPCV ha participat activament en la Setmana de la Mediació organitzada per la Generalitat Valenciana en les tres províncies. Concretament, el divendres 18 de maig en el Centre Cultural la Nau de València, les companyes Elena Baixauli, Carmen Jiménez i Elena Gómez estigueren en l’estand informant a totes aquelles persones interessades sobre el perfil del professional de la Psicologia i el treball que realitza com agent mediador en l’àmbit familiar, penal i empresarial.

En paraules de Mar Lluch, Vicedegana 3ª del COPCV i psicòloga jurídica, “la mediació és una via que possibilita a les persones que tenen un conflicte resoldre-ho entre elles per igual, de manera que la solució siga establida per elles i no imposada per una tercera. Es tracta d’un procés guiat per professionals amb coneixements en tècniques de comunicació, negociació i resolució de conflictes”, però s’ha d’anar més enllà ja que al estar implicades les persones, es precisa d’un expert en conducta, emocions, motivació, o habilitats socials, entre d’altres. I és ací, on “la figura del psicòleg/a és especialment idònia per a actuar com a mediador/a” assevera Lluch.

Atenent a este paper fonamental dels professionals de la Psicologia, el COPCV s'ha donat d'alta com a Entitat Mediadora, i disposem d'un registre de psicòlegs i psicòlogues mediadores/as, a disposició de qualsevol persona interessada.    

Per la seua banda, Elena Baixauli, especialitzada en Mediació Empresarial afirma que “la Mediació com a element extrajudicial és una bona ferramenta”. Permet augmentar el benestar psicològic i la satisfacció personal, millorant la salut de la plantilla, així com trobar solucions dins el context laboral, previndre la violència o assetjament laboral dins de les organitzacions.

Elena Gómez, psicóloga de la Unitat de Mediació de l’Audiència Provincial de Castelló (UMICAS) especialitzada en Mediació Familiar explica que treballen en famílies desestructurades, reestructurades, quan hi ha problemes entre alguns dels membres de la família, etc. I “davant situacions on les postures d’allò que desitgen les persones implicades, estan fortament marcades. Per això – continua- els i les psicòlogues que treballen com a mediadors/es familiars, ho fan partint des de les necessitats dels individus implicats, amb els seus propis mitjans, i guiant-los per tal d’aconseguir la millor solució possible”.

Carmen Jiménez, forma part del projecte pilot de mediació penal intrajudicial de València. La psicòloga, que treballa en l’àrea de la Mediació Penal recorda que “és un procés alternatiu a la resolució de conflictes en el qual després de la comissió d’un delicte, la part perjudicada pot ser escoltada i compensada. Aspectes que moltes vegades no s’aconsegueix amb el pronunciament d’una sentència davant els tribunals. La Mediació crea un espai de trobada entre la persona perjudicada i la possibilitat de reconèixer el mal fet per part de qui l’ha causat assumint la responsabilitat i posant-se en el lloc de la persona perjudicada”.

    

3 archivos adjuntos

Empresarial-def.pdf [0,47 MB]

Familiar-def.pdf [0,47 MB]

Penal-def.pdf [0,50 MB]Noticias relacionadas

  • 17/04/2019
El COPCV y ARHOE firman un convenio de colaboración para impulsar actividades destinadas a fomentar la racionalización de horarios y la conciliación

Tras la firma, se ha realizado la mesa redonda 'la conciliación y las políticas de igualdad en las empresas'. Este acto, organizado por el Col·legi el 11 de abril en el salón de actos del COPCV, ha tenido muy buena acogida.
Leer

  • 15/04/2019
Próxima reunión del “Grupo de trabajo Psicología del Trabajo, Organizaciones y Recursos Humanos” de Valencia

El grupo se reunirá el próximo día 23 de abril de 2019 a las 19.30h en C/ Comte d'Olocau, 1 Baix - 46003 València
Leer

  • 09/04/2019
Mesa Redonda: La Conciliación y las Políticas de Igualdad en las Empresas

La actividad tendrá lugar el próximo 11 de abril en el Salón de Actos del COPCV. Actividad gratuita previa reserva de plaza
Leer

  • 28/03/2019
GUÍA: para empresas sobre los Derechos de las personas con discapacidad

Desarrollada de forma conjunta por el Pacto Mundial de las Naciones Unidas y la OIT (Organización Internacional del Trabajo)
Leer

  • 25/03/2019
Red de Empresas Sana+Mente Responsables

Un punto de encuentro de referencia para aquellas organizaciones y empresas de la CV que apuestan y promueven el valor de la salud y el bienestar psicológico dentro de sus políticas de gestión empresarial.
Leer

  • 21/03/2019
Presentamos la Red de Empresas Sana+mente Responsables en Laboralia

El próximo 28 de marzo, Pilar Del Pueblo, Vocal del Área de RRHH del COPCV, estará junto con la representante de la CEV en Laboralia, dando a conocer este proyecto. Abierto plazo de inscripción.
Leer