La inclusió educativa, com a nou paradigma, ha centrat les XIII Jornades Psicologia, Educació i Municipi organitzades pel COPCV

Les jornades, celebrades aquest dijous 24 d’octubre en Burjassot, en col•laboració amb l’Ajuntament de la localitat i amb la Diputació de València, han comptat amb la presència de la directora general d’Inclusió Educativa de la Generalitat, Raquel Andrés.

La Comissió d'Intervenció Municipal del Col·legi de Psicologia de la Comunitat ha coordinat aquestes Jornades Psicologia, Educació i Municipi: 'La inclusió, nou paradigma?', un encontre professional de l'Àrea Educativa i Comunitària que enguany ha arribat a la seua tretzena edició, i que ha sigut inaugurat per Manuela Carrero, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, Pilar Molina, diputada de l'Àrea d'Administració General de la Diputació Provincial de València, i d’Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern del COPCV.

 

Moment de l'acte inaugural.

 

Coral Elizondo, psicòloga i assessora educativa, va impartir la ponència ‘L’Educació inclusiva, un nou paradigma transformador’, en la qual va parlar de l'educació inclusiva com una necessitat "en una societat diversa, canviant i globalitzada ", on "donar resposta a tot l'alumnat dins de l'aula no sols és possible, sinó també necessari i urgent ". Elizondo animà a transformar el model d'educació, assenyalant que "tenim a les nostres aules, xiquets i xiquetes amb interessos diferents, motivacions diferents, amb diferents capacitats, inquietuds i estils d'aprenentatge, amb ganes d'aprendre, de conviure, i d'entendre als que turmentem amb exercicis monòtons, amb hores i hores asseguts en cadires incòmodes sense opció a moure's ni un mil·límetre, amb exàmens de llapis i paper únicament, amb discursos avorrits sobre contingut abstracte que no manipulen i al qual no li veuen cap sentit".

Posteriorment, una taula redona-debat, titulada 'La inclusió educativa en els centres educatius: Present i futur', va permetre als participants compartir experiències i programes actuals per a facilitar l’educació en la intervenció als centres escolars.

 

     

                                       Coral Elizondo, psicòloga educativa, durant la seua ponència.                                                                             Participants en la taula redona.

 

Més de 150 professionals de la psicologia de l'àmbit socioeducatiu han assistit a aquestes XIII Jornades, que van concloure amb la intervenció de la directora general d’Inclusió Educativa de la Conselleria d’Educació, Raquel Andrés, la regidora d’Educació de Burjassot, Manuela Carrero, i el vocal de Junta del Col·legi de Psicologia de la Comunitat, Manuel Peretó.

 

Moment de l'acte de cloenda.

 

 

 

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 10/06/2021
Modificació de l'horari d’atenció al públic en la seu del Col·legi del carrer Pintor Navarro Llorens, el pròxim dijous 17 de juny

Modificación del horario de atención al público en la sede del Col·legi en la calle Pintor Navarro Llorens, el próximo jueves 17 de junio
Leer

  • 10/06/2021
'Encuentros en la Fundación' – Heliodoro Carpintero: “Luis Simarro, primer catedrático de Psicología. Un centenario: 1921-2021”

La FIDAP ofrece esta conferencia impartida por el Presidente de la Academia de Psicología de España, el próximo jueves 17 de junio a las 19h. Webinar de libre acceso.
Leer

  • 09/06/2021
'Encuentros en la Fundación' - Vídeo de la webinar ‘El tratamiento de los trastornos mentales en víctimas de terrorismo', por Mª Paz García Vera

La FIDAP, en colaboración con el COPCV y la Academia de Psicología de España, organiza este espacio en el que prestigiosos profesionales de la Psicología española compartirán, los jueves a las 19h., sus conocimientos. Consulta las próximas fechas y conferencias.
Leer

  • 02/06/2021
El doctor en Psicología, Javier Urra, inaugura el ciclo de conferencias de la FIDAP con ‘El bello reto de educar’

La FIDAP, en colaboración con el COPCV y la Academia de Psicología de España, organiza ‘Encuentros en la Fundación’, un espacio en el que prestigiosos profesionales de la Psicología española compartirán sus conocimientos. Consulta las próximas fechas y conferencias.
Leer

  • 01/06/2021
'Encuentros en la Fundación' - Mª Paz García Vera: ‘El tratamiento de los trastornos mentales en víctimas de terrorismo', 3 de junio

Los jueves por la tarde, la FIDAP, ha preparado interesantes encuentros online, gratuitos para colegiados/as, con destacados psicólogos/as. La tercera webinar se realizará el 17 de junio. Heliodoro Carpintero hablará sobre la figura de Luis Simarro, primer catedrático de Psicología.
Leer