El COPCV imparteix aquest mes el curs per a professionals d'Infància i Adolescència inclòs en el Pla de Formació de la Generalitat

La directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, inaugura aquest dijous, en la seu del COPCV del carrer Alberic, en València, el curs titulat ‘Intervenció amb xiquets, xiquetes i adolescents en violència de gènere: els grans oblidats’.

En la inauguració del curs, prevista a les 16:00 h d'aquest dijous, 5 de desembre, en la sala d'actes del COPCV en València (c/ Alberic, 35-baix), la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, estarà acompanyada per Francisco Santolaya, degà del Col·legi, i d'Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern. És el segon any consecutiu que el COPCV participa en aquest 'Pla de formació per a professionals que intervenen en l'àmbit de la infància i l'adolescència', coordinat per la Direcció General d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana.

El curs ‘Intervenció amb xiquets, xiquetes i adolescents en violència de gènere: els grans oblidats’ consta de 20 hores, que es desenvoluparan durant el mes de desembre, concretament els dies 5, 10, 17 i 19. Les professores Esperanza García i Irene Aguilar, psicòlogues especialistes en teràpia familiar, abordaran un temari en el qual destaquen els següents punts:

 • Violència de gènere, sabem què és?
 • Efecte de la violència en el desenvolupament dels menors:
  • Efectes individuals i relacionals segons moment evolutiu.
  • Factors de risc. Factors protectors.
 • La dificultat per als professionals de treballar en situacions on es produeix violència.
 • Base d'una bona intervenció: detecció.
 • El llenguatge natural del xiquet: joc i dibuix. Indicadors d'alerta.
 • Intervenció: establiment de contextos de seguretat per als xiquets i les seues famílies.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del conveni de col·laboració de la Generalitat amb diferents col·legis professionals de la Comunitat Valenciana, entre ells el COPCV, i inclou la promoció d'accions dirigides a les persones professionals que presten els seus serveis en l'àmbit de la protecció dels xiquets, xiquetes i adolescents. L'objectiu és aconseguir que estiguen familiaritzats i sensibilitzats amb les particularitats d'aquest sector de la població, formant-los en estratègies adequades per a previndre la desprotecció, així com per a la promoció dels drets de la infància i l'adolescència.

 

 

Notícies relacionades:

Cursos formació específica 2019 Infancia i Adolescencia/ Cursos formación especifica 2019 Infancia y Adolescencia

Comença el curs de formació per a professionals de l'àmbit de la infància i adolescència amb 884 participants en tota la ComunitatNoticias relacionadas

 • 11/08/2020
CUOTA COLEGIAL Segundo semestre 2020

Aviso sobre el próximo cargo de la cuota colegial.
Leer

 • 31/07/2020
IMPORTANTE: Ampliación plazo actualización Registro Autonómico de Centros, Servicios y Establecimientos Sanitarios de la Comunitat Valenciana (RACSES)

Tras la suspensión de plazos administrativos por el estado de alarma, el plazo establecido vence el próximo 25 de noviembre de 2020. A continuación, disponéis de información detallada así como de los documentos necesarios para realizar dicho trámite.
Leer

 • 29/07/2020
El COPCV ofrece, de manera gratuita a todos los colegiados y colegiadas, realizar intervenciones online a través de la plataforma PsyPocket

Ya está en funcionamiento esta herramienta, que permite llevar a cabo intervenciones profesionales de telepsicología de forma segura. Además de videoconferencia cifrada de alta calidad, incluye el manejo de la agenda y envío de mensajería instantánea cifrada. 
Leer

 • 28/07/2020
Convocatoria Premios CIDAP 2020 - Cátedra de Investigación y desarrollo en psicología

El plazo de presentación de los trabajos comienza el día 1 de junio de 2020 y finalizará el día 30 de noviembre de 2020 a las 16:00 horas.
Leer

 • 27/07/2020
X Edición Premio Psicofundación Jóvenes Psicólogos/as Emprendedores 2020

Se amplia el plazo de presentación de candidaturas, siendo el último día de presentación el 30 de agosto de 2020.
Leer

 • 24/07/2020
El COPCV presente en el acto en memoria de los fallecidos por el Covid-19 celebrado en València

El acto cívico en recuerdo de las víctimas de la pandemia y en homenaje a los servicios esenciales de la ciudad ha sido organizado por el Ayuntamiento de Valencia.
Leer