El COPCV imparteix aquest mes el curs per a professionals d'Infància i Adolescència inclòs en el Pla de Formació de la Generalitat

La directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, inaugura aquest dijous, en la seu del COPCV del carrer Alberic, en València, el curs titulat ‘Intervenció amb xiquets, xiquetes i adolescents en violència de gènere: els grans oblidats’.

En la inauguració del curs, prevista a les 16:00 h d'aquest dijous, 5 de desembre, en la sala d'actes del COPCV en València (c/ Alberic, 35-baix), la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, estarà acompanyada per Francisco Santolaya, degà del Col·legi, i d'Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern. És el segon any consecutiu que el COPCV participa en aquest 'Pla de formació per a professionals que intervenen en l'àmbit de la infància i l'adolescència', coordinat per la Direcció General d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana.

El curs ‘Intervenció amb xiquets, xiquetes i adolescents en violència de gènere: els grans oblidats’ consta de 20 hores, que es desenvoluparan durant el mes de desembre, concretament els dies 5, 10, 17 i 19. Les professores Esperanza García i Irene Aguilar, psicòlogues especialistes en teràpia familiar, abordaran un temari en el qual destaquen els següents punts:

  • Violència de gènere, sabem què és?
  • Efecte de la violència en el desenvolupament dels menors:
    • Efectes individuals i relacionals segons moment evolutiu.
    • Factors de risc. Factors protectors.
  • La dificultat per als professionals de treballar en situacions on es produeix violència.
  • Base d'una bona intervenció: detecció.
  • El llenguatge natural del xiquet: joc i dibuix. Indicadors d'alerta.
  • Intervenció: establiment de contextos de seguretat per als xiquets i les seues famílies.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del conveni de col·laboració de la Generalitat amb diferents col·legis professionals de la Comunitat Valenciana, entre ells el COPCV, i inclou la promoció d'accions dirigides a les persones professionals que presten els seus serveis en l'àmbit de la protecció dels xiquets, xiquetes i adolescents. L'objectiu és aconseguir que estiguen familiaritzats i sensibilitzats amb les particularitats d'aquest sector de la població, formant-los en estratègies adequades per a previndre la desprotecció, així com per a la promoció dels drets de la infància i l'adolescència.

 

 

Notícies relacionades:

Cursos formació específica 2019 Infancia i Adolescencia/ Cursos formación especifica 2019 Infancia y Adolescencia

Comença el curs de formació per a professionals de l'àmbit de la infància i adolescència amb 884 participants en tota la Comunitat



Noticias relacionadas

  • 18/04/2024
Convocatoria IV Premios Igualdad

Convocados por el Ajuntament de València. Puedes inscribirte hasta el 26 de julio de 2024.
Leer

  • 18/04/2024
Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 17/04/2024
Taller: 'Redescubriendo el erotismo en la menopausia'

La actividad tiene previsto iniciar el día 19 de abril de 2024.
Leer

  • 17/04/2024
Curso: Abordaje integral de la conducta suicida

El curso está previsto que inicie el día 24/05/2024 (formato online).
Leer

  • 16/04/2024
Curs IVAFIQ: 'Formació transversal: com cuidar sense subjeccions en una residència de persones majors' (Inscripció 17/04 a les 17 hores)

Curso IVAFIQ: 'Formación transversal: como cuidar sin sujeciones en una residencia de personas mayores' (Inscripción 17/04 a las 17 horas)
Leer