El COPCV imparteix aquest mes el curs per a professionals d'Infància i Adolescència inclòs en el Pla de Formació de la Generalitat

La directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, inaugura aquest dijous, en la seu del COPCV del carrer Alberic, en València, el curs titulat ‘Intervenció amb xiquets, xiquetes i adolescents en violència de gènere: els grans oblidats’.

En la inauguració del curs, prevista a les 16:00 h d'aquest dijous, 5 de desembre, en la sala d'actes del COPCV en València (c/ Alberic, 35-baix), la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, estarà acompanyada per Francisco Santolaya, degà del Col·legi, i d'Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern. És el segon any consecutiu que el COPCV participa en aquest 'Pla de formació per a professionals que intervenen en l'àmbit de la infància i l'adolescència', coordinat per la Direcció General d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana.

El curs ‘Intervenció amb xiquets, xiquetes i adolescents en violència de gènere: els grans oblidats’ consta de 20 hores, que es desenvoluparan durant el mes de desembre, concretament els dies 5, 10, 17 i 19. Les professores Esperanza García i Irene Aguilar, psicòlogues especialistes en teràpia familiar, abordaran un temari en el qual destaquen els següents punts:

 • Violència de gènere, sabem què és?
 • Efecte de la violència en el desenvolupament dels menors:
  • Efectes individuals i relacionals segons moment evolutiu.
  • Factors de risc. Factors protectors.
 • La dificultat per als professionals de treballar en situacions on es produeix violència.
 • Base d'una bona intervenció: detecció.
 • El llenguatge natural del xiquet: joc i dibuix. Indicadors d'alerta.
 • Intervenció: establiment de contextos de seguretat per als xiquets i les seues famílies.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del conveni de col·laboració de la Generalitat amb diferents col·legis professionals de la Comunitat Valenciana, entre ells el COPCV, i inclou la promoció d'accions dirigides a les persones professionals que presten els seus serveis en l'àmbit de la protecció dels xiquets, xiquetes i adolescents. L'objectiu és aconseguir que estiguen familiaritzats i sensibilitzats amb les particularitats d'aquest sector de la població, formant-los en estratègies adequades per a previndre la desprotecció, així com per a la promoció dels drets de la infància i l'adolescència.

 

 

Notícies relacionades:

Cursos formació específica 2019 Infancia i Adolescencia/ Cursos formación especifica 2019 Infancia y Adolescencia

Comença el curs de formació per a professionals de l'àmbit de la infància i adolescència amb 884 participants en tota la ComunitatNoticias relacionadas

 • 17/01/2020
L'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut (EVES) acull la Jornada de Salut Mental Hospital Pare Jofré

L'assessora de la Junta Paloma Botella ha estat present en la jornada, celebrada aquest dijous, 16 de gener, sota el títol ‘Nous horitzons en la salut mental: drets i recuperació’.
Leer

 • 15/01/2020
XII edición de los Premios Llum

El plazo para la presentación de las candidaturas, de los premios convocados por la CEV, finaliza el próximo 14 de febrero de 2020
Leer

 • 14/01/2020
Vicenta Esteve renueva como vocal del Consejo Asesor del Mecanismo Nacional de Prevención de la Tortura del Defensor del Pueblo

La secretaria de la Junta de Gobierno del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana ocupa el cargo en este Consejo del Defensor del Pueblo desde 2013.
Leer

 • 13/01/2020
Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió

Aquest dilluns, 13 de gener, el COPCV se suma al Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió amb una campanya en premsa escrita que pretén donar visibilitat a aquest trastorn mental, a més de revindicar el paper del professional de la Psicologia Clínica en els serveis d'atenció primària per a millorar la seua detecció i tractament.
Leer

 • 08/01/2020
Fallece el compañero Ramón Urrutia Arruti

La misa funeral tiene lugar este miércoles, 8 de enero, a las 20:00 h en la Iglesia de San Juan del Hospital (c/ Trinquete de Caballeros, nº5, Valencia). El COPCV expresa sus condolencias ante la pérdida del que fuera vocal de Junta durante los años 1996-2000, y le recuerda con las palabras que le dedica su amigo y compañero Javier Castillo.
Leer

 • 30/12/2019
La revista Informació Psicològica digital publica el número 118: Enfermedad crónica y ejercicio: en busca de la promoción de la salud.

Publicació semestral del COPCV. La seua línia editorial està clarament orientada a la investigació aplicada, en totes i cadascuna de les seues àrees d'intervenció. La gestió és plenament online.
Leer