El COPCV imparteix aquest mes el curs per a professionals d'Infància i Adolescència inclòs en el Pla de Formació de la Generalitat

La directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, inaugura aquest dijous, en la seu del COPCV del carrer Alberic, en València, el curs titulat ‘Intervenció amb xiquets, xiquetes i adolescents en violència de gènere: els grans oblidats’.

En la inauguració del curs, prevista a les 16:00 h d'aquest dijous, 5 de desembre, en la sala d'actes del COPCV en València (c/ Alberic, 35-baix), la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, estarà acompanyada per Francisco Santolaya, degà del Col·legi, i d'Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern. És el segon any consecutiu que el COPCV participa en aquest 'Pla de formació per a professionals que intervenen en l'àmbit de la infància i l'adolescència', coordinat per la Direcció General d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana.

El curs ‘Intervenció amb xiquets, xiquetes i adolescents en violència de gènere: els grans oblidats’ consta de 20 hores, que es desenvoluparan durant el mes de desembre, concretament els dies 5, 10, 17 i 19. Les professores Esperanza García i Irene Aguilar, psicòlogues especialistes en teràpia familiar, abordaran un temari en el qual destaquen els següents punts:

 • Violència de gènere, sabem què és?
 • Efecte de la violència en el desenvolupament dels menors:
  • Efectes individuals i relacionals segons moment evolutiu.
  • Factors de risc. Factors protectors.
 • La dificultat per als professionals de treballar en situacions on es produeix violència.
 • Base d'una bona intervenció: detecció.
 • El llenguatge natural del xiquet: joc i dibuix. Indicadors d'alerta.
 • Intervenció: establiment de contextos de seguretat per als xiquets i les seues famílies.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del conveni de col·laboració de la Generalitat amb diferents col·legis professionals de la Comunitat Valenciana, entre ells el COPCV, i inclou la promoció d'accions dirigides a les persones professionals que presten els seus serveis en l'àmbit de la protecció dels xiquets, xiquetes i adolescents. L'objectiu és aconseguir que estiguen familiaritzats i sensibilitzats amb les particularitats d'aquest sector de la població, formant-los en estratègies adequades per a previndre la desprotecció, així com per a la promoció dels drets de la infància i l'adolescència.

 

 

Notícies relacionades:

Cursos formació específica 2019 Infancia i Adolescencia/ Cursos formación especifica 2019 Infancia y Adolescencia

Comença el curs de formació per a professionals de l'àmbit de la infància i adolescència amb 884 participants en tota la ComunitatNoticias relacionadas

 • 26/11/2021
Gran éxito en el inicio del curso: 'Introducción a la neuropsicología infantil y trastornos del neurodesarrollo'

Actividad organizada por la Fundació per a la Investigació, Desenvolupament i Aplicació de la Psicologia de la Comunitat Valenciana (FIDAP), en colaboración con el Col·legi Oficial de Psicologia Comunitat Valenciana, y el Colegio de Psicólogos de Guatemala.
Leer

 • 25/11/2021
HOY - Mesa redonda: Día Internacional de eliminación de la violencia contra la mujer. Aportaciones desde la Psicología.

El jueves, 25 de noviembre de 18:30h a 20:30h, en la Sede del COPCV de Alicante, se realizará esta actividad a la que podéis inscribiros previa reserva de plaza.
Leer

 • 25/11/2021
Comunicat - Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra la Dona

Ens sumem a la declaració institucional realitzada pel Consell General de la Psicologia d’Espanya.
Leer

 • 25/11/2021
IV Ciclo de conferencias de psicología coaching: 'La psicología Coaching como metodología de desarrollo personal y transformación'

Raquel Hernández Sanz, Coach profesional ejecutivo y miembro de la Junta directiva de AECOP Levante, impartirá esta 3ª conferencia del IV Ciclo de Psicología Coaching, que e realizará el próximo 26 de noviembre en la Plataforma de Formación Online del COPCV.
Leer

 • 24/11/2021
Ruta solidária Toc -Toc

La fundación 'Migranodearena' pone en marcha esta campaña de captación de donativos online. Puedes colaborar hasta el 6 de enero de 2022.
Leer

 • 24/11/2021
Actividades organizadas por el COPCV con motivo del Día Internacional de Eliminación de la Violencia contra la Mujer

Este año, la ONU pide un esfuerzo colectivo para acabar con lo que ha calificado como “pandemia en la sombra”. El lema de la campaña es “Pinta el mundo de naranja: ¡financiar, responder, prevenir, recopilar!”.
Leer