Actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona

En Castelló, este cap de setmana s'ha celebrat la Cursa de les Dones. Allí han estat Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mari Carmen Molés, vocal de la Junta de Govern del Col·legi.

La ciutat de Castelló ha celebrat este cap de setmana l’edició XVI de la Cursa de les Dones per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Entre les més de 4.000 dones que hi han participat, estaven Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mari Carmen Molés, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, a més de la nostra companya Paula Gallen, i la col·legiada Reyes Santamaría, qui recentment ha rebut de l’ajuntament de Castelló el premi Olimpia 2020 per la seua carrera dedicada a la igualtat.

Estes trobades són necessàries per a visibilitzar que encara queda camí que recórrer per assolir la igualtat real entre homes i dones”, ha dit Molés. Pel que fa al món esportiu, la vocal de la Junta responsable d’esta àrea i vocal del Consell d'Igualtat de l'Ajuntament de Castelló, afirma que “s’ha anat avançant, però l’esport femení continua estant infravalorat. Per aixó, s’ha de fer més notòria la presència d’esportistes femenines, per a que les xiquetes i xiquets puguen tindre-les com a referents; també s’ha de treballar cap a un lleguatge inclusiu, i per a aconseguir l’equiparació del sou d’homes i dones”.

Sota el lema 'Som moltes, caminem unides', i amb el mateix dorsal ‘803’ les corredores han començat l’itinerari al Passadís de les Arts del parc Ribalta i han continuat per la ciutat passejant les reivindicacions alhora que feien esport. El Patronat d'Esports i el Servei d'Igualtat d'Oportunitat entre Homes i Dones de l'Ajuntament s’han mostrat molt satisfets amb les xifres de participació i han agraït les persones voluntàries l'ajuda prestada.

 

Representants i companyes del COPV en la XVI Cursa de la dona de CastellóNoticias relacionadas

  • 26/05/2021
V Certamen de Relats Beatriu Civera

El certamen impulsat des de la Regidoria d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI obri el termini d'inscripcions fins el 31 de maig 2021.
Leer

  • 25/05/2021
Conferencia: 'Compartiendo experiencias desde el área de Psicología del Deporte RFEC: Plan Estratégico de Alto Rendimiento y Tecnificación'

Esta conferencia se retransmitirá mediante streaming el próximo día 17 de junio a las 19 horas, con motivo del acto de clausura de la edición XIV del Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio del COPCV..
Leer

  • 24/05/2021
Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio - XV Edición

La actividad formativa tiene previsto su inicio el 15 de noviembre de 2021. Abierto el plazo de inscripción. Este Máster cumple todos los requisitos y contenidos establecidos por el perfil profesional requerido para la obtención del reconocimiento como Experto en Psicología del Deporte por parte del COP.
Leer

  • 18/05/2021
El COPCV apoya las reivindicaciones de las Jornadas contra la LGTBIfobia de Castelló

Zoraida Granados, asesora de la Junta, ha asistido como representante del COPCV, a los actos enmarcados en estas Jornadas. En ellos, se ha exigido la aprobación de una Ley Trans a nivel estatal y el desarrollo de políticas que promuevan la igualdad de las personas transgénero.
Leer

  • 17/05/2021
Día Internacional contra la Homofòbia, la Transfòbia y la Bifòbia

'Per una societat inclusiva que garantisca el benestar de totes les persones'. / Día Internacional contra la Homofobia, la Transfobia y la Bifobia. 'Por una sociedad inclusiva que garantice en bienestar de todas las personas'.
Leer

  • 03/05/2021
Webinar per oferir a la ciutadania formació en igualtat i violència de gènere

L'activitat organitzada per l'Escola d'Igualtat de l'Ajuntament de Castelló, es celebrará el proper 11 de maig 2021
Leer