Actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona

En Castelló, este cap de setmana s'ha celebrat la Cursa de les Dones. Allí han estat Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mari Carmen Molés, vocal de la Junta de Govern del Col·legi.

La ciutat de Castelló ha celebrat este cap de setmana l’edició XVI de la Cursa de les Dones per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Entre les més de 4.000 dones que hi han participat, estaven Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mari Carmen Molés, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, a més de la nostra companya Paula Gallen, i la col·legiada Reyes Santamaría, qui recentment ha rebut de l’ajuntament de Castelló el premi Olimpia 2020 per la seua carrera dedicada a la igualtat.

Estes trobades són necessàries per a visibilitzar que encara queda camí que recórrer per assolir la igualtat real entre homes i dones”, ha dit Molés. Pel que fa al món esportiu, la vocal de la Junta responsable d’esta àrea i vocal del Consell d'Igualtat de l'Ajuntament de Castelló, afirma que “s’ha anat avançant, però l’esport femení continua estant infravalorat. Per aixó, s’ha de fer més notòria la presència d’esportistes femenines, per a que les xiquetes i xiquets puguen tindre-les com a referents; també s’ha de treballar cap a un lleguatge inclusiu, i per a aconseguir l’equiparació del sou d’homes i dones”.

Sota el lema 'Som moltes, caminem unides', i amb el mateix dorsal ‘803’ les corredores han començat l’itinerari al Passadís de les Arts del parc Ribalta i han continuat per la ciutat passejant les reivindicacions alhora que feien esport. El Patronat d'Esports i el Servei d'Igualtat d'Oportunitat entre Homes i Dones de l'Ajuntament s’han mostrat molt satisfets amb les xifres de participació i han agraït les persones voluntàries l'ajuda prestada.

 

Representants i companyes del COPV en la XVI Cursa de la dona de Castelló



Noticias relacionadas

  • 11/03/2024
II Carrera de las Empresas Cámara de Comercio Castellón

El COPCV es una de las entidades colaboradoras de esta cursa deportiva.
Leer

  • 08/03/2024
Ens comprometem a continuar treballant per la igualtat - Dia Internacional de la Dona (8 de març)

Comunicat del COP al qual ens sumem per reinvindicar la igualtat i la necessitat de formació en perspectiva de gènere, per a poder identificar les estructures i sistemes que perpetuen la desigualtat i així, a través del nostre exercici professional, contribuir a la seua finalització.
Leer

  • 01/03/2024
Mª Carmen Molés, vicedecana 3ª del COPCV, participa en la mesa 'Construimos juntas'

La Diputación de Castellón ha organizado este encuentro para conmemorar el Día de la Mujer.
Leer

  • 29/02/2024
Realizada la conferencia 'Psicología del deporte e inclusión social, presente y futuro'

El doctor en Psicología por la Universitat de Barcelona, Jordi Segura Bernal, ha impartido la conferencia dentro del acto de clausura de la edición XVI del Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio organizado del COPCV.
Leer

  • 28/02/2024
Acto 'Monólogos igualitarios'

Tendrá lugar el 15 de marzo en San Vicent del Raspeig a las 19:00h.
Leer

  • 14/02/2024
Conferencia: 'Psicología del deporte e inclusión social, presente y futuro'

La actividad se realizará día 22 de febrero de 2024 con motivo de la celebración del acto de clausura e inauguración del Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio organizado por el COPCV. El Doctor en Psicología por la Universitat de Barcelona, Jordi Segura Bernal, será el encargado de impartir la conferencia.
Leer