El COPCV llança la guia 'Ens quedem a casa' amb orientacions per a les famílies.

Elaborada conjuntament amb la Conselleria d'Educació, te l’objectiu d'ajudar a les famílies a fer front a la situació de confinament en el domicili amb els seus fills i filles a causa de l’estat d’alarma decretat per fer front al coronavirus Covid-19.

El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana i Educació de la Generalitat han publicat la guia ‘Ens quedem a casa’, amb orientacions i pautes dirigides a les famílies amb fills i filles en edat escolar.  

L’objectiu d’aquesta guia orientativa és ajudar a les famílies a fer front a la situació de confinament en el domicili amb els seus fills i filles a causa de l’estat d’alarma decretat per fer front al coronavirus Covid-19. 

La guia orientativa per a les famílies ‘Ens quedem a casa’ inclou consells per afavorir el desenvolupament saludable dels xiquets, xiquetes i joves, atenent les seues necessitats cognitives, afectives i socials.  

El conseller Vicent Marzà destaca que “els xiquets i les xiquetes  han deixat d’anar a l’escola, al parc, a jugar amb els amics i les amigues, d’anar a practicar esport i altres activitats que els permitien socialitzar-se”, i ha afegit: “sense oblidar l’alumnat adolescent, al qual és importantíssim donar-li l’atenció que requereix  en aquesta situació excepcional i nova per a tothom”. 

“Hem volgut posar l'accent en aquells aspectes destinats a afavorir el desenvolupament saludable dels nostres fills i filles, atenent les seues necessitats en totes les àrees: cognitiva, motora, comunicació i llenguatge, social i afectiva”, assenyala Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern del COPCV, la qual ha coordinat l'equip de psicòlogues clíniques i educatives que ha elaborat la ‘Guia orientativa per a les famílies’.  

Així mateix, Ollero, ha comentat que  “quedar-se a casa pot ser una oportunitat d'aprenentatge i desenvolupament general. El context familiar és diferent a l'escolar però els xiquets, xiquetes i adolescents poden continuar millorant les seues habilitats i competències, sentint-se bé estaran més oberts a l'aprenentatge. És necessari mantindre unes rutines i horaris però sense ser extremadament estrictes per a evitar les situacions estressants, adaptant-nos a les diferents edats i circumstàncies familiars. Estar en família amb tots els membres de la família, coincidint en temps i espai, és una convivència especial que requereix l'esforç de tota la comunitat educativa per a fer-lo agradable i font de creixement personal i aprenentatge interactiu”. 

La col·laboració del COPCV i d’Educació de la Generalitat també inclou l’assistència psicològica gratuïta a distància a les famílies en temps de Covid-19, en el cas de que la necessiten, a través del telèfon 960 450 230.  

A més, el Col·legi recorda que els centres escolars poden contar amb l’assessorament dels orientadors/es (Gabinets Psicopedagògics Municipals-GPM, Serveis Psicopedagics Escolars-SPE i els Orientadors de secundària), així com els psicòlegs i psicòlogues municipals dels àmbits social I educatiu.

ADJUNTEM guía en valencià i en castellà.

 

Guía ‘Nos quedamos en casa’ con orientaciones para las familias’



Noticias relacionadas

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 11/03/2024
Problemas emocionales en jóvenes antes de la pandemia

Antes de la COVID-19, ya existía un incremento notorio de problemas emocionales en jóvenes. Así lo concluye un estudio publicado en la revista Journal of Child Psychology and Psychiatry.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 27/02/2024
Psicólogos educativos en todos los centros, una medida clave

Esta es una de las conclusiones relacionadas con el bienestar del alumnado en España, recogidas en el último informe PISA.
Leer