El COPCV llança la guia 'Ens quedem a casa' amb orientacions per a les famílies.

Elaborada conjuntament amb la Conselleria d'Educació, te l’objectiu d'ajudar a les famílies a fer front a la situació de confinament en el domicili amb els seus fills i filles a causa de l’estat d’alarma decretat per fer front al coronavirus Covid-19.

El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana i Educació de la Generalitat han publicat la guia ‘Ens quedem a casa’, amb orientacions i pautes dirigides a les famílies amb fills i filles en edat escolar.  

L’objectiu d’aquesta guia orientativa és ajudar a les famílies a fer front a la situació de confinament en el domicili amb els seus fills i filles a causa de l’estat d’alarma decretat per fer front al coronavirus Covid-19. 

La guia orientativa per a les famílies ‘Ens quedem a casa’ inclou consells per afavorir el desenvolupament saludable dels xiquets, xiquetes i joves, atenent les seues necessitats cognitives, afectives i socials.  

El conseller Vicent Marzà destaca que “els xiquets i les xiquetes  han deixat d’anar a l’escola, al parc, a jugar amb els amics i les amigues, d’anar a practicar esport i altres activitats que els permitien socialitzar-se”, i ha afegit: “sense oblidar l’alumnat adolescent, al qual és importantíssim donar-li l’atenció que requereix  en aquesta situació excepcional i nova per a tothom”. 

“Hem volgut posar l'accent en aquells aspectes destinats a afavorir el desenvolupament saludable dels nostres fills i filles, atenent les seues necessitats en totes les àrees: cognitiva, motora, comunicació i llenguatge, social i afectiva”, assenyala Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern del COPCV, la qual ha coordinat l'equip de psicòlogues clíniques i educatives que ha elaborat la ‘Guia orientativa per a les famílies’.  

Així mateix, Ollero, ha comentat que  “quedar-se a casa pot ser una oportunitat d'aprenentatge i desenvolupament general. El context familiar és diferent a l'escolar però els xiquets, xiquetes i adolescents poden continuar millorant les seues habilitats i competències, sentint-se bé estaran més oberts a l'aprenentatge. És necessari mantindre unes rutines i horaris però sense ser extremadament estrictes per a evitar les situacions estressants, adaptant-nos a les diferents edats i circumstàncies familiars. Estar en família amb tots els membres de la família, coincidint en temps i espai, és una convivència especial que requereix l'esforç de tota la comunitat educativa per a fer-lo agradable i font de creixement personal i aprenentatge interactiu”. 

La col·laboració del COPCV i d’Educació de la Generalitat també inclou l’assistència psicològica gratuïta a distància a les famílies en temps de Covid-19, en el cas de que la necessiten, a través del telèfon 960 450 230.  

A més, el Col·legi recorda que els centres escolars poden contar amb l’assessorament dels orientadors/es (Gabinets Psicopedagògics Municipals-GPM, Serveis Psicopedagics Escolars-SPE i els Orientadors de secundària), així com els psicòlegs i psicòlogues municipals dels àmbits social I educatiu.

ADJUNTEM guía en valencià i en castellà.Noticias relacionadas

  • 27/03/2020
El COPCV pone en marcha dos líneas telefónicas de orientación psicológica para la ciudadanía y para profesionales

Más de 20 psicólogos/as con experiencia en emergencias y situaciones de crisis atenderán las llamadas de 9:00h a 21:h, durante los siete días de la semana. El COPCV ha puesto en marcha este operativo con la colaboración de Psicólogos sin Fronteras y Psicoemergencias CV.
Leer

  • 26/03/2020
Solicitud de colaboración en la Investigación: IPSI-COVID19 (para personas que viven en España)

Diseñada por profesionales del Instituto de Investigación del Principado de Asturias (ISPA), para examinar el impacto psicológico de la pandemia por coronavirus. Os llevará menos de cinco minutos.
Leer

  • 26/03/2020
Boletin RSE de CEOE.

Confederación Española de Organizaciones Empresariales y la Confederación Empresarial de la Comunitat Valenciana.
Leer

  • 25/03/2020
Predicción de la evolución del COVID-19 en España por la UPV

Este sitio web se ha realizado con ánimo académico, desarrollado por el grupo de investigación MUNQU del IMM de la Universitat Politècnica de València con el objetivo de publicar diariamente una estimación de la predicción de la evolución del COVID-19 en España.
Leer

  • 25/03/2020
Orientaciones del COP a seguir en el ámbito privado y en la práctica de la terapia online

Comunicado de la Comisión del Ejercicio Privado, Intrusismo y Defensa de la Profesión.
Leer

  • 25/03/2020
CORONAVIRUS: Documento " Información para las empresas: Hacer frente al coronavirus". Generalitat Valenciana

Proporciona información sobre, cómo prevenir la infección por el coronavirus, qué hacer en caso de sospecha de infección por COVID-19 en un cetro de trabajo y qué hacer en el centro de trabajo cuando se confirma un caso de infección por COVID-19.
Leer