El COPCV llança la guia 'Ens quedem a casa' amb orientacions per a les famílies.

Elaborada conjuntament amb la Conselleria d'Educació, te l’objectiu d'ajudar a les famílies a fer front a la situació de confinament en el domicili amb els seus fills i filles a causa de l’estat d’alarma decretat per fer front al coronavirus Covid-19.

El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana i Educació de la Generalitat han publicat la guia ‘Ens quedem a casa’, amb orientacions i pautes dirigides a les famílies amb fills i filles en edat escolar.  

L’objectiu d’aquesta guia orientativa és ajudar a les famílies a fer front a la situació de confinament en el domicili amb els seus fills i filles a causa de l’estat d’alarma decretat per fer front al coronavirus Covid-19. 

La guia orientativa per a les famílies ‘Ens quedem a casa’ inclou consells per afavorir el desenvolupament saludable dels xiquets, xiquetes i joves, atenent les seues necessitats cognitives, afectives i socials.  

El conseller Vicent Marzà destaca que “els xiquets i les xiquetes  han deixat d’anar a l’escola, al parc, a jugar amb els amics i les amigues, d’anar a practicar esport i altres activitats que els permitien socialitzar-se”, i ha afegit: “sense oblidar l’alumnat adolescent, al qual és importantíssim donar-li l’atenció que requereix  en aquesta situació excepcional i nova per a tothom”. 

“Hem volgut posar l'accent en aquells aspectes destinats a afavorir el desenvolupament saludable dels nostres fills i filles, atenent les seues necessitats en totes les àrees: cognitiva, motora, comunicació i llenguatge, social i afectiva”, assenyala Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern del COPCV, la qual ha coordinat l'equip de psicòlogues clíniques i educatives que ha elaborat la ‘Guia orientativa per a les famílies’.  

Així mateix, Ollero, ha comentat que  “quedar-se a casa pot ser una oportunitat d'aprenentatge i desenvolupament general. El context familiar és diferent a l'escolar però els xiquets, xiquetes i adolescents poden continuar millorant les seues habilitats i competències, sentint-se bé estaran més oberts a l'aprenentatge. És necessari mantindre unes rutines i horaris però sense ser extremadament estrictes per a evitar les situacions estressants, adaptant-nos a les diferents edats i circumstàncies familiars. Estar en família amb tots els membres de la família, coincidint en temps i espai, és una convivència especial que requereix l'esforç de tota la comunitat educativa per a fer-lo agradable i font de creixement personal i aprenentatge interactiu”. 

La col·laboració del COPCV i d’Educació de la Generalitat també inclou l’assistència psicològica gratuïta a distància a les famílies en temps de Covid-19, en el cas de que la necessiten, a través del telèfon 960 450 230.  

A més, el Col·legi recorda que els centres escolars poden contar amb l’assessorament dels orientadors/es (Gabinets Psicopedagògics Municipals-GPM, Serveis Psicopedagics Escolars-SPE i els Orientadors de secundària), així com els psicòlegs i psicòlogues municipals dels àmbits social I educatiu.

ADJUNTEM guía en valencià i en castellà.

 

Guía ‘Nos quedamos en casa’ con orientaciones para las familias’Noticias relacionadas

  • 18/09/2020
Listados definitivos: Selección de psicólogos/as para la realización de informes periciales

Esta convocatoria fue resultado del convenio entre el Consejo General de la Psicología de España y el Ministerio de Justicia.
Leer

  • 17/09/2020
Participa: Encuesta para conocer el uso de las tecnologías en Psicología

El Área de Nuevas Tecnologías aplicadas a la Psicología del Consejo General de la Psicología impulsa este estudio. Las conclusiones obtenidas serán claves para desarrollar desde el Consejo y los COP, estrategias encaminadas a garantizar una mejor implementación y fomento de las tecnologías en nuesstra disciplina.
Leer

  • 15/09/2020
ARTÍCULO: Una nueva versión de la escala Percepción del Alumnado sobre el Clima Escolar (PACE) y análisis de sus propiedades psicométricas

Autor/es: Naiara Escalante-Mateos, Arantza Fernández-Zabala, Eider Goñi-Palacios e Iker Izar de la Fuente-Díaz de Cerio
Leer

  • 15/09/2020
Estrés y ansiedad, una sintomatología “contagiosa y negativa para las empresas"

Hablamos con Pilar del Pueblo, vocal de la Junta de Gobierno del COPCV, psicóloga del Trabajo, las Organizaciones y los RRHH, sobre la vuelta al trabajo, las consecuencias psicológicas que la Covid19 puede estar teniendo en las personas que integran las organizaciones y cómo prevenirlas o solucionarlas. Para ello, recuperamos los EPE'S -Equipos de Protección Emocional del COPCV.
Leer

  • 09/09/2020
PARTICIPA: Cuestionario de evaluación emocional para personal sanitario tras el COVID19

Solicitamos de nuevo tu colaboración en este estudio promovido por el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana (COPCV), junto a la Unión Sanitaria Valenciana (USV) y la Fundación para la Investigación, Desarrollo y Aplicación de la Psicología (FIDAP).
Leer