El COPCV llança la guia 'Ens quedem a casa' amb orientacions per a les famílies.

Elaborada conjuntament amb la Conselleria d'Educació, te l’objectiu d'ajudar a les famílies a fer front a la situació de confinament en el domicili amb els seus fills i filles a causa de l’estat d’alarma decretat per fer front al coronavirus Covid-19.

El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana i Educació de la Generalitat han publicat la guia ‘Ens quedem a casa’, amb orientacions i pautes dirigides a les famílies amb fills i filles en edat escolar.  

L’objectiu d’aquesta guia orientativa és ajudar a les famílies a fer front a la situació de confinament en el domicili amb els seus fills i filles a causa de l’estat d’alarma decretat per fer front al coronavirus Covid-19. 

La guia orientativa per a les famílies ‘Ens quedem a casa’ inclou consells per afavorir el desenvolupament saludable dels xiquets, xiquetes i joves, atenent les seues necessitats cognitives, afectives i socials.  

El conseller Vicent Marzà destaca que “els xiquets i les xiquetes  han deixat d’anar a l’escola, al parc, a jugar amb els amics i les amigues, d’anar a practicar esport i altres activitats que els permitien socialitzar-se”, i ha afegit: “sense oblidar l’alumnat adolescent, al qual és importantíssim donar-li l’atenció que requereix  en aquesta situació excepcional i nova per a tothom”. 

“Hem volgut posar l'accent en aquells aspectes destinats a afavorir el desenvolupament saludable dels nostres fills i filles, atenent les seues necessitats en totes les àrees: cognitiva, motora, comunicació i llenguatge, social i afectiva”, assenyala Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern del COPCV, la qual ha coordinat l'equip de psicòlogues clíniques i educatives que ha elaborat la ‘Guia orientativa per a les famílies’.  

Així mateix, Ollero, ha comentat que  “quedar-se a casa pot ser una oportunitat d'aprenentatge i desenvolupament general. El context familiar és diferent a l'escolar però els xiquets, xiquetes i adolescents poden continuar millorant les seues habilitats i competències, sentint-se bé estaran més oberts a l'aprenentatge. És necessari mantindre unes rutines i horaris però sense ser extremadament estrictes per a evitar les situacions estressants, adaptant-nos a les diferents edats i circumstàncies familiars. Estar en família amb tots els membres de la família, coincidint en temps i espai, és una convivència especial que requereix l'esforç de tota la comunitat educativa per a fer-lo agradable i font de creixement personal i aprenentatge interactiu”. 

La col·laboració del COPCV i d’Educació de la Generalitat també inclou l’assistència psicològica gratuïta a distància a les famílies en temps de Covid-19, en el cas de que la necessiten, a través del telèfon 960 450 230.  

A més, el Col·legi recorda que els centres escolars poden contar amb l’assessorament dels orientadors/es (Gabinets Psicopedagògics Municipals-GPM, Serveis Psicopedagics Escolars-SPE i els Orientadors de secundària), així com els psicòlegs i psicòlogues municipals dels àmbits social I educatiu.

ADJUNTEM guía en valencià i en castellà.

 

Guía ‘Nos quedamos en casa’ con orientaciones para las familias’Noticias relacionadas

  • 24/11/2023
Reunió amb la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa

La salut mental i el benestar psicològic de l’alumnat, i aspectes de l’orientació educativa, centren la conversa professional entre les dos entitats.
Leer

  • 10/11/2023
Quiero pasar consulta online, ¿qué debo tener en cuenta?

Los colegiados y colegiadas deben cumplir las normas legales, técnicas y deontológicas que rigen el ejercicio de la psicología sanitaria. El COPCV recomienda adoptar las consideraciones contempladas dentro de la Guía para la práctica de la Telepsicología.
Leer

  • 31/10/2023
Entrevista a Alba Sebastián - En Halloween, ¿por qué hay personas que disfrutan del miedo mientras otras sufren?

Aprovechamos la celebración para hablar de esta emoción, de sus funciones y de los rasgos de personalidad que hay tras las diferentes formas de experimentarla.
Leer

  • 10/10/2023
Estem presents en la recepció que prepara la Generalitat amb motiu de Dia de la Comunitat, 9 d’Octubre

Han assistit Andrea Ollero i Purificación Párraga, vicedegana i vocal del COPCV, respectivament.
Leer

  • 02/10/2023
Nos solidarizamos con la sociedad murciana y nos ponemos a disposición del COP de la Región de Murcia.

Hablamos con la coordinadora de GIPEC del COPCV-Alicante sobre la atención psicológica que reciben las víctimas por parte de los psicólogos emergencistas.
Leer