El COPCV mostra el seu suport en el Dia internacional de l’eliminació de la violència contra les dones

Mª Carmen Molés, vocal del COPCV, assiteix a l'acte institucional organitzat per la Subdelegació de Govern de Castelló. És necessari 'visibilitzar i sensibilitzar sobre esta problemàtica social'.

Enguany, degut a la crisi sanitària, l’acte institucional organitzat pel Ministeri d’Igualtat per commemorar el Dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona,  s’ha fet virtual i s’ha vist reforçat per aquells desenvolupats en totes les ciutats i els pobles del país.

Este és el cas, del minut de silenci i lectura d’un manifest amb els quals la Subdelegació de Govern de Castelló i institucions presents com el COPCV, han mostrat la seua repulsa a la violència contra les dones.  La nostra vocal, Mª Carmen Molés, ha manifestat la importància d’organitzar i donar suport a actes com este ja que “ajuden a visibilitzar i sensibilitzar sobre una problemàtica que arrosseguem com a societat massa anys. El Col·legi és especialment sensible en este tema ja que com a professionals de la Psicologia som conscients dels perjudicis psicològics que comporta viure en primera persona o en un entorn on es dona este tipus de violència".

A les 12 del migdia, en la plaça de la muralla liberal de la capital de la Plana, s’ha realitzat este acte institucional en memòria de les víctimes de violència de gènere. Rosa Marco, cap de la Unitat contra la Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern a Castelló va llegir el manifest recordant que “al nostre país, durant l'any 2020, la violència de gènere en l'àmbit de la parella o exparella s'ha cobrat la vida de 41 dones i de tres xiquets i xiquetes, i ha deixat a 19 xiquetes i xiquets orfes per l'assassinat de les seues mares”.

R. Marco, Unitat contra la Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern a Castelló; Mª C. Molés, Vocal COPCV; Soledad Ten, Subdelegada del Govern Castelló; Ana Belén Edo, Senadora del PSPV; Ernest Blanch, Ditupado en les Corts per Castelló. (d'esq. a dta.)Noticias relacionadas

  • 08/01/2021
Temor a las vacunas: cabe diferenciar entre el miedo a las inyecciones, a los posibles efectos secundarios, y miedo a la vacuna Covid19

Cuando se hizo publica la existencia de la vacuna para hacer frente al coronavirus, hablamos con la psicóloga clínica, Consuelo Tomás. Ya iniciada la campaña de vacunación, recuperamos esta información en la que se aborda qué es la tripanofobia, cómo hacerle frente, y por qué hay personas que desconfían de la vacuna del covid.
Leer

  • 07/01/2021
GUIA: Macroencuesta de violencia contra la mujer 2019

Delegación del Gobierno contra la Violencia de Género . Ministerio de Igualdad.
Leer

  • 04/01/2021
La revista Informació Psicològica digital publica el número 120: 'Diversidad Sexual'

Publicació semestral del COPCV. La seua línia editorial està clarament orientada a la investigació aplicada, en totes i cadascuna de les seues àrees d'intervenció. La gestió és plenament online.
Leer

  • 31/12/2020
El COPCV us desitja Bon Nadal i Feliç Any Nou amb la postal guanyadora del XI Concurs de Postals Nadalenques

El COPCV os desea Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo con la postal ganadora del XI Concurso de Postales Navideñas.
Leer

  • 30/12/2020
Mostrador virtual COPCV

Hemos mejorado el acceso a este servicio. Podéis realizar las consultas que deseéis también a través de video-llamada. Te explicamos cómo. / Hem millorat l'accés a aquest servei. Podeu realitzar les consultes que desitgeu també a través de vídeo-anomenada. T'expliquem com.
Leer

  • 28/12/2020
Assistim a la inauguració de la III Exposició Fotogràfica Itinerant de la Xarxa Sanitària Solidària de Castelló

Enguany, la temàtica sobre la que gira esta mostra és ‘Salut i canvi climàtic’ i es podrà visitar fins el 6 de gener.
Leer